Training Day

Los Angeles. Jake Hoyt er nyuddannet politimand og ivrig efter at arbejde for narkoafdelingens eltitegruppe, der ledes af den erfarne Alonzo Harris. Harris tilbyder Hoyt, at han kan komme med på patrulje en enkelt dag og vise, at han dur til noget. I løbet af dagen bliver Hoyt klar over, at Harris har fortolker loven på sin egen måde. Mens Hoyt kæmper med sin samvittighed, får han mistanke om, at han i virkeligheden skal bruges som offer i en kompliceret komplot. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Krimi
Instruktør Antoine Fuqua
Medvirkende Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn, Tom Berenger
Spilletid 120 min.
Biopremiere 16.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Antoine Fuqua

(INSTRUKTØR)
Den afro-amerikanske instruktør Antoine Fuqua laver actionfyldte film, der ofte udspiller sig i forbryderverdene. Han trænede sine færdigheder ved at lave videoer og reklamefilm inden han debuterede med action-thilleren 'The Replacement Killers' (1998), der introducerede Yun-Fat Chow for det amerikanske publikum. Med den gennemførte 'Training...

Anmeldere

Politiken
Den seje og stilfulde ramme om det urealistiske plot given filmen mere end en snert af surrealisme."

Berlingske
"...er mere intelligent end de fleste politifilm, og som hårdkogt underholdning fungerer den umanerligt flot."

Jyllands-Posten
"Med sit endeløse, opgejlede sludder, som man mistænker filmen for at anse for dybsindigheder; med sin slappe, ukoncentrerede handling, sin kynisme og menneskeforagt er 'Training Day' ikke kun en frastødende oplevelse, den er også så trægt fortalt, at den keder over lange stræk, selv om den byder på gensyn med gedigne skuespillere."

Information
"...en sjældent dyster politifilm, der holder tilskueren i et jerngreb, så man hiver efter vejret og spejder efter Dirty Harry, som kan ordne sagerne."

Ekstra Bladet
"Desværre tør instruktøren Fuqua ikke køre den tvetydige og derfor fascinerende linie helt ud..."

B.T.
"Det er med en stadig større undren, at man ser budskaberne drukne i en actionfilm, hvor drivkraften er en tarvelig og menneskefjendsk molotovcocktail af vold og tilfældige skudepisoder."

Bogart
"Filmen er i sin snævre problematik dyster og effektfuld. Lidt bedre, lidt andeledes end andre af den type film vi kender."

Cinemazone
"...tæt på at være en virkelig vellykket politithriller - actionscenerne er hårdtpumpede, stemningen er i udvalgte scener tommetyk %u2013 bl.a. bliver en simpel køretur ned af en belastet vej til en dunkel rejse på linie med flodrejsen i Apocalypse Now - og plottet på den ene træningsdag, som filmen handler om, dejligt uforudsigeligt."

Brugere

04/01-08Udmærket
Ganske udmærket film, som dog i slutningen bliver en smule langtrukken. Den intense handling og spænding, som filmen har opbygget igennem den første halvanden time, smuldrer ligeså stille i den sidste halve time, da handlingen går fra at være medrivende og spændende til at være mere "John Woo"-agtig. Dette mener jeg skæmmer filmen, da jeg helst havde set at den var endt i samme stil som resten af filmen. Havde det været hvilken som helst anden end Denzel Washington, der havde spillet den ene hovedrolle som Alonzo Harris, havde filmen kun fortjent fire stjerner. Men eftersom det netop er Denzel Washington og at han i denne film lever fuldt op til sit renommé, vælger jeg at tildele den fem stjerner. Og så skal det siges at D.W.´s Oscar var fuldt fortjent :)

19/03-05Fed film
Rigtig fed film :)

14/03-05Benhård gadefilm! 9
Benhård, velspillet er særdeles spændende krimi/gangsterfilm med to veloplagte mænd i bærende roller. Der er måske intet nyt under solen i fortællingen om good cop/bad cop, hvor tingene ofte er lidt unuancerede. Der bydes til gengæld på god underholdning og skæg dialog, som er billetten værd. Denzel har aldrig været bedre!

05/01-05- Hårdtslående ægte -
Hårdtslående krimi-drama med Denzel Washington som perfekt styrmand.

"Training Day" er en barsk, rå og frem for alt ægte beretning. Den er ikke autentisk, men det kunne den skam sagtens være. For instruktør Antoine Fuqua skærer lige til benet, og på fremragende vis kommer vi ikke blot tæt - men HELT ind i bande-miljøet som udenforstående passager.

Denzel Washington står desuden for en enestående præstation. Med eminent skuespil spiller han den hårde narko-betjent Alonzo Harris, som sætter den nyuddannede Jake Hoyt (spillet af Ethan Hawke) i moralsk klemme med sine "egne" metoder.

"Training Day" er en rammende flot film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA's barske miljøer, og som pirker ved din etik. Hård, men sand.

10/06-04observerende Nick
Anonym
Hey, take or leave it. Det kommer ikke til at forstyrre min nattesøvn. Og det var nu en fremmedordbog...

10/06-04Don
Anonym
Hurra for synonymordbogen i word. Håber du selv ved hvad du skriver efterhånden. Vi andre ved det snart ikke mere. Hvad betyder det her f.eks.

"Derfor overrumples man over Fuquas svigende sikkerhed og kølige overblik, der medfører en narrativ nærvær, som mange film ikke besidder. De metafysiske træk er velplacerede og intimiderende".

10/06-0424 timers eftertænksomhed
Anonym
Training Day er en hårdkogt og nådesløs actionkrimi, der med stor succes og troværdighed forekommer realistisk, spændende og skræmmende på samme tid. Den unge instruktør Antoine Fuqua har ikke den store filmiske erfaring, The Replacement Killers var ret tør og banal og Bait var ikke videre mindeværdig. Derfor overrumples man over Fuquas svigende sikkerhed og kølige overblik, der medfører en narrativ nærvær, som mange film ikke besidder. De metafysiske træk er velplacerede og intimiderende, og uden at overdrive ville jeg mene, at Training Day kunne have været instrueret af en ung (og mere moderne) Scorsese.

Filmens store styrke er manglen på en gennemgående historie. Hovedrammen omkring den idealistiske og moral bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent (be...

18/07-03helt ok
Anonym
En temmelig god og realistisk politifilm! Men se hellere "THE CORRUPTOR" der er en endnu bedre film!! Meget action og så en realistisk historie! Eller også "Nattens Engle"! En af de bedste film jeg har set! Gary Oldman er suveræn! Eller "Affliction" der virkelig også er god! En ret sørgelig og ond film, men den er super godt spillet af bl.a. Nick Nolte!!!!!!!

13/07-03Jeg er vild med den
Anonym
Filmen er først og fremmest spændende og medrivende. Jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt. Filmen er med fast hånd og dygtighed blevet skabt af en ny talentfuld ung instruktør, som på intet tidspunkt mister overblikket.

Filmen er fyldt med farverige personer i små og store biroller, men det er selvfølgelig Denzel Washington og Ethan Hawke der redder filmen hjem. De er begge fremragende som betjente på hver side af loven.

Jeg har intet dårligt af sige om filmen. Hele den tekniske del af filmen er perfekt, fyldt med en masse lækkert musik og man keder sig ikke et sekund. Så konklusionen er: Filmen er perfekt.

09/03-03Bedste skurk.....
Anonym
Som I nok alle ved, så vandt Denzel Washington en oscar for bedste mandlige hovedrolle i 2002.

Og ikke nok med det - Denzel vandt også en pris for bedste skurk ved MTV film awards. Den såkaldte "popkorn-statue. Den skuespiller er simpelthen utrolig. Begge priser ender hos Denzel, og det er fortjent.Fakta

Medvirkende
Alonzo Harris Denzel Washington
Jake Hoyt Ethan Hawke
Roger Scott Glenn
Stan Gursky Tom Berenger
Sara Eva Mendes
Lisa Hoyt Charlotte Ayanna
Doug Rosselli Harris Yulin
Lou Jacobs Raymond J. Barry
Smiley Cliff Curtis
Paul Dr. Dre Paul
Blue Snoop Doggy Dogg
Sandmans kone Macy Gray
Bag kameraet
Instruktion Antoine Fuqua
Produktion Robert F. Newmyer, Jeffrey Silver
Manuskript David Ayer
Fotografi Mauro Fiore
Klip Conrad Buff
Scenografi Naomi Shohan
Musik Mark Mancina
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Premieredatoer
Biograf 16.11.2001
Dvd 07.05.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 38.607
Selskab Warner Bros., Village Roadshow Productions, NPV Entertainment, Outlaw Productions
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Oscar 2002, Bedste mandlige hovedrolle

Se også...