Windtalkers

Anden verdenskrig,1942, Stillehavet. Amerikanerne bruger Navajo-indianernes sprog til at kode deres tophemmelige budskaber, fordi japanerne ikke umiddelbart har resurser til at bryde disse koder. Hvis de altså ikke ligefrem prøver at kidnappe en Navajo-indianer. Derfor får hver Navajo-soldat en bodyguard, der i tilfælde af risiko for at blive taget til fange har ordre til at dræbe indianeren. Men det er ikke nemt, når bodyguarden og Navajo-indianeren har udviklet et venskab. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Krigsfilm
Instruktør John Woo
Medvirkende Nicolas Cage, Adam Beach, Christian Slater, Peter Stormare
Spilletid 135 min.
Biopremiere 01.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola havde tidligt en rolle i onkel Francis’ 'Motorcykeldrengen' (1983). Allerede på det tidspunkt havde han ændret efternavnet til Cage efter en af hans yndlingstegneseriehelte. Han var noget så fjoget og kær som Kathleen Turners highschool-kæreste i 'Peggy Sue blev gift' (1986), om end han indkasserede mange tæv for sin fo...

Anmeldere

Politiken
"Det sidste af de tre hjerter bliver halvhjertet, jo mere krudtstank og blodsmag må konkurrere med en grim bismag af blæret voldsspekulation."

Berlingske
"Hong Kong- instruktøren John Woo har med 'Windtalkers' lavet en hårdtpumpet krigsfilm, der dog taber sine originale temaer på slagmarken."

Jyllands-Posten
"Selve kampscenerne er selvfølgelig dygtigt lavet, John Woo har i efterhånden mange film vist sig som en dygtig håndværker. Men i denne film forsøger han sig også menneskeskildrer, og det magter han ikke med den Rambo-holdning, manuskriptet er konstrueret ud fra."

Weekendavisen
"Man tror ikke nødvendigvis på de moralske overvejelser, men historien er fundamentalt interessant, og kampscenerne er bjergtagende."

Ekstra Bladet
"Men det mest rørende er lige godt, at Hongkongs gamle, primitive og voldelige actioninstruktør John Woo er end i Hollywood som flommefed amerikansk patriot."

B.T.
"Fuld respekt for den historiske fodnote om navajo-indianernes medvirken i Anden Verdenskrig. I John Woos hænder er beretningen dog pumpet op med så mange eksplosioner, at man bliver bombet aldeles følelsesløs."

Dagen
"Hvis Windtalkers ikke er Woos bedste film, er den alene af den grund mere seværdig end mange andre hyldester til den amerikanske hær."

Bogart
"De hvide foragter naturligvis indianerne, men tro mig - det ændrer sig! 'Windtalkers' er et orgie i pyroteknik, og det er vist nok imponerende lavet, men det er der ikke kommet andet end trivialitet ud af. Den når ikke en film som 'The Thin Red Line' til snørebåndene i de støvede støvler."

Cinemazone
"Det er svært at finde noget opmuntrende at sige om Windtalkers. Den smider en god idé af h... til bare for at fortælle en storladen historie om en lille mand og om hvor stor en forskel han kan gøre."

Brugere

11/02-08krigsfilm og ikke så meget andet
Selve historien er egentlig ret interessant og filmen underholder også fint, hvis man ellers kan sluge filmens psykologiske aspekt, om den lille og underkuede mand der skal bevise sit værd for kammerater og andet godtfolk..

Det kunne jeg godt, men det vil langfra være alle der kan det.

Men vælger man at se en john Woo film, burde man vide at det ikke er menneskeskildringer han er bedst til at levere..

4 små stjerner for god underholdning....

24/06-07Flot Men Flad Fornøjelse 8
Ret så underholdene krigsfilm med mange flotte scener og okay skuespillepræstionsner men desværre dør filmen ud i længden og det er en film man hurtig glemmer igen.

12/02-06Blod
Anonym
Hold kæft et blodbad!
Så den på tysk tv i går, (Tyske stemmer... føj)

06/09-05...spis brød til!
Filmen er ikke videre original da historien er til at lukke op og skide i! Selvfølgelig kan en mand gør så meget forskel? Eller?

Skuespillet er heller ikke noget at råbe hurra for. Nicolas Cage virker som en der har trådt i spinaten da han valgte at indtage hovedrollen. Han ligner kort sagt en der er ligeglad med at være med i filmen hele vejen igennem, hold op hvor må han dog kede sig!
Christian Slater har sagt til sig selv at i denne film vil han simpelthen være den flinkeste mand i filmen. Det er vel også fint nok, hvis bare han kunne virke lidt overbevisende i sin rolle hvilket han ikke ligefrem er!
Derudover er der en del andre skuespilpræstationer som jeg ikke lige gider tage fat i, men hvad angår skuespillet er Nicolas Cage den største skuffelse og Nicolas Cage er en fremrag...

08/08-05Yes ...
Feed film ... mer er der ikke at sige ... en af hans bedste ...

15/05-05Kindergarden Cop 2???
Hvad i alverden er dette for en latterlig film? Jeg har sjældent set noget så hysterisk tåbeligt.

SITUATION: 2 snipere sidder i et træ og beskyder en gruppe US Marines (honør) der sidder og småsludrer. Selv om der er flere hundrede meter til træet, springer den ene US Marine (honør) op, høver sin pistol og løber fremad. Sniperne skifter til Full Auto og tømmer magasinerne mod fjenden (honør) der hæver pistolen og skyder to gange. Plum plum, 2 døde fjender falder ned fra træet 400 meter borte. Jow Jow. US Marine (honør) nummer 2 svinder sin Thumbson rundt og skyder en byge på 8-10 skud fra hoften i en fejende bevægelse, og 3 fjender vælter ud af buskene.....

Og så videre og så videre og hvor er kaffen og er der ikke Jersil på DR2?

25/01-05Lidt ligegyldig
En af de film som er lidt sværere at bedømme. For på den ene side er det en flot og velspillet krigsfilm. Men når filmen så slutter, sidder man og tænker, om det her man lige havde set, ikke var lidt ligegyldigt og mindede egentligt bare om en masse andre krigsfilm man havde set før.

Teknisk set er den i orden og kan ses, men der mangler lidt mere sjæl og noget nyskabelse, før man kan betegne den her for at være rigtig interessant.

09/01-05Kikset krigsfilm!!
John Woos krigsfilm "Windtalkers" er både patriotisk kvalmende og håbløst urealistisk, men også lidet underholdende, hvilket er alt man kan sige om de positive oplevelser man får ud af dette krampagtige forsøg på en krigsfilm!

Woo har åbenbart haft svært ved at lave denne film uden at inkludere alle hans "seje" tricks der passer vældig godt til hans sædvanlige actionfilm, men virker noget malplaceret i denne film! Det er naturligvis forfriskende at se John Woo prøve kræfter med en anden genre end vanen tro, men der er bare desværre ikke mange ting der skilder denne ud fra hans andre film! Actiondelen, som altid er den drivende kraft i hans film, er næsten som den plejer og biler, mennesker og huse der eksploderer på spetakulær vis, filmet på spetakulær vis og fremstillet som underho...

05/01-05- Woo går i krig -
Når actioninstruktøren John Woo beslutter sig for at lade sit næste værk være en krigsfilm, har man på forhånd sine bange anelser. Desværre bliver disse anelser ikke gjort til skamme, og ”Windtalkers” må siges at være mislykket - både som Woo-film men så sandelig også som krigsfilm.

Og her har vi i virkeligheden problemets kerne. Guderne må vide, hvorfor i alverden en blypumper-instruktør som John Woo overhovedet har valgt at lave en krigsfilm. Hans visuelle approach er uforenelig med de menneskelige og psykologiske vinkler, som (en god) krigsfilm besidder. Så kunne man så vælge at tro, at Woo simpelthen ønsker at udvide sin horisont som instruktør og tage udfordringen op, men desværre skal vi ikke langt ind i filmen, før det viser sig ikke at være tilfældet.

I bedste Woo-stil vægt...

12/06-04Skuffende affære..
Anonym
Trods John Woo´s popularitet synes jeg ikke manden har fremstillet noget sønderligt originalt efter hans indtog i Hollywood.
Den eneste film der har en lille smule kult over sig er "Face/Off" og det er på trods af at han snart har instrueret en hel del film.

"Windtalkers" er en svær film at anmelde, for i sammenligning med konkurenterne (Saving Ryan, Black Hawk, Thin red line) er den en yderst skuffende affære der ikke formår andet en total ligegyldighed i sammenligning.

Men ser man derimod på filmen i sammenligning med andre af Woo´s film, er den helt sikkert blandt hans bedste, og derfor helt sikkert et kig værd for fans.Fakta

Medvirkende
Sergent Joe Enders Nicolas Cage
Ben Yazzie Adam Beach
Christian Slater
Sergent Hjelmstad Peter Stormare
Noah Emmerich
Mark Ruffalo
Brian Van Holt
Martin Henderson
Menig Whitehorse Roger Willie
Rita Frances O'Connor
James D. Dever
Robert Leighton
Bag kameraet
Instruktion John Woo
Produktion Terence Chang, Tracie Graham, Alison R. Rosenzweig, John Woo
Manuskript Joe Batteer, John Rice
Fotografi Jeffrey L. Kimball
Klip Steven Kemper
Scenografi Holger Gross
Musik Jeames Horner
Genrer og relationer
Genre Action, Krigsfilm
Premieredatoer
Biograf 01.11.2002
Dvd 29.04.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 135 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 5.754
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer)
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...