Family

Sami og Phie er kærester og begge instruktører. De tager sammen på en rejse for at finde Samis far, der forlod sin danske familie da Sami var meget ung. Inden optagelserne begyndte døde Samis mor, mens hans bror begik selvmord. Det bliver en følelsesmæssig rejse med traumatiske barndomsminder og nervepirrende telefonsamtaler. Rejsen bringer dem blandt andet i kontakt med en ukendt halvbror, der er popsanger i Yemen. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Dokumentar
Instruktør Sami Saif, Phie Ambo
Medvirkende Sami Saif, Phie Ambo, Walid Khalil Kaid Saif
Spilletid 94 min.
Biopremiere 09.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sami Saif

(INSTRUKTØR)
Sami Saif er uddannet ved Den Danske Filmskoles tv-linie i dokumentarfilm. Han har arbejdet med produktioner på DR’s B&U afdeling og dokumentarfilmkonsulent på Zentropa Real. Saif er søn af en dansk mor og yemenitisk far. Efter to dage forlod han sin læreplads som tjener og fik job på en lokal tv-station. Han lavede i 2000 "The Video ...

Anmeldere

Politiken
"For i længden kan det ikke skjules, at der er noget meget snævert og selvcentreret over 'Family'. Filmen er som et på papiret interessant tv- dokumentarprogram, der burde vare 45 minutter, men er blæst op til det dobbelte."

Berlingske
"Det ville være kynisk at antyde, at parret har været mere interesserede i at skaffe gode scener til deres filmprojekt end i at opnå en menneskelig forløsning for en hovedperson, der har været mere igennem end de fleste, og det er også totalt lige meget. For hvis det første var tilfældet, ville det ikke gøre filmen ringere i sig selv."

Jyllands-Posten
"Man både griner og græder med Sami Saif, hvis familieodysse starter med død og elendighed - og ender som en solskinshistorie af en slags."

Information
"Family er en dybt vedkommende film, som utvivlsomt til få de fleste mennesker i tale. Ikke mindst dem, der som børn selv har været igennem en skilsmisse, mistet en forældre, eller som har børn og ved, hvor vigtigt der at kende sin baggrund."

Ekstra Bladet
"Resultatet er en dybt personlig film, men også en historie bred, stæk og underholdende nok til at ramme os alle. Og så kunne den lille solstråle næppe været faldet bedre end i en opkørt valgtid, hvor alle snakker om familiesammenføringer som var de en ægyptisk plage."

B.T.
"Family er en gnistrende livsbekræftende videofilm med al den nerve og personlighed man kunne ønske sig."

Bogart
"Family hedder en ny højst usædvanlig dansk film lavet af Sami Saif og Phie Ambo. Den er vel nærmest en dokumentarfilm."

Cinemazone
"Og filmen beviser, at virkeligheden har stof nok til at blive blæst op på et biograflærred, og at den, formet af fiktionens greb uden at reducere det væsentlige, kan byde på en brændende oplevelse."

Brugere

18/09-02THUMBS UP !
Anonym
THIS FILM IS THE BEST EUROPEAN DOCUMENTARY EVER MADE !

05/03-02sentimental
Anonym
jeg skal kom i kontakt med sami saif, venlig hjælpe mig med det. det er viktiget. det handler om en kunst ekspedision til yemen.
filmen er tip top.
khaled Ramadan
ph.d i kunst historie KUA.
36468647
hilsen
khaled

Fakta

Medvirkende
Sig selv Sami Saif
Sig selv Phie Ambo
Sig selv Walid Khalil Kaid Saif
Bag kameraet
Instruktion Sami Saif, Phie Ambo
Produktion Jonas Frederiksen
Manuskript Sami Saif, Phie Ambo
Fotografi Phie Ambo
Klip Janus Billeskov Jansen
Musik Søren Hyldgaard
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 09.11.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 2.346
Biodistributør United International Pictures

Se også...