I Kina spiser de hunde

Da den kedelige bankmand Arvid kommer til at slå en bankrøver ned med sin squash-ketsjer, bliver han dagens helt. Men han får også dårlig samvittighed. Derfor opsøger Arvid sin halvpsykopatiske bror for at få hjælp til at røve en pengetransport og forære byttet til bankrøveren og dennes kæreste. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Action, Komedie
Instruktør Lasse Spang Olsen
Medvirkende Kim Bodnia, Dejan Cukic, Nikolaj Lie Kaas, Tomas Villum Jensen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 10.09.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lasse Spang Olsen

(INSTRUKTØR)
Lasse Spang Olsen var i mange år primært kendt som en af Danmarks førende stuntmænd, men det ændrede sig i løbet af 1990’erne, da han instruerede flere kortfilm samt spændingshistorien 'Operation Cobra' (1995). Olsen er uddannet som filmfotograf og grundlagde i 1986 den første skole for stuntmænd i Danmark. Selv har han lavet og instrueret st...

Anmeldere

Scope
Dansk "actionkomedie" er en spandfuld møg fra ende til anden

Stuntmanden Lasse Spang Olsens "I Kina spiser de hunde" er uden sammenligning årtiets dårligste danske film. En på alle måder forvrøvlet, dumsmart og idiotisk samling hjernedøde klicheer fra værste skuffe, som det er en decideret pinsel at sidde igennem.

Den kedelige bankmand Arvid Blixen (Dejan Cukic) får så dårlig samvittighed over, at han har slået bankrøveren Franz (Peter "Taxa-Mike" Gantzler) ned med sin squash-ketsjer, at han opsøger sin halvpsykopatiske bror Harald (Kim Bodnia) for at få hjælp til at røve en pengetransport, så han kan forære Franz og hans kæreste (Line Kruse) pengene. Sammen med to kokke, Martin og Peter (Tomas Villum Jensen og Nikolaj Lie Kaas), og den jugoslaviske opvasker Vuk (Brian Patterson) stjæler de pengene, men så vil Arvid også redde bankrøveren ud af fængslet...


Historie og instruktion stinker

Kim Bodnia gentager sin desperado-rolle fra "Pusher" (96) og "Bleeder" (99), men er denne gang en mekanisk parodi på sig selv. Han er ladt totalt i stikken af sin instruktør, det destruktionslystne legebarn Lasse Spang Olsen, og et tumpet Tarantino-klonet manuskript, der ikke er Anders Thomas Jensen værdigt. Netop denne unge fyr, der modtog en velfortjent Oscar for sin kortfilm "Valgaften", har fyldt historien med så meget racistisk dialog, umotiveret vold og syge jokes, at den falder sammen som et korthus i blæsevejr. Det er betegnende for hele filmens amoralske niveau, at højdepunktet på de to herrers "humor" er at vise en indvandrer blive lemlæstet ved en bombeeksplosion, to midaldrende bankbetjente blive smadret til plukfisk i et bilsammenstød og endelig skildre, hvordan helt uskyldige værtshusgæster bliver mejet ned i et skudopgør. Hvis du også synes, det lyder sjovt, så vil "I Kina spiser de hunde" lige være filmen for dig!


Som om dette ikke var nok, afsluttes det stilforvirrede nonsens med et computerdigitaliseret opgør mellem en Guds engel og en Fandens discipel, der ikke kan bestemme sig for, hvem af de unge, nu afdøde, gangsterspirer, der skal med til himmels eller i underverdenen. Filmen er en bundskraber i alle de involveredes karriere og direkte spild af celluloid.


"I Kina spiser de hunde" er en så stor skamplet på det fine renommé, unge instruktører som Nicolas Refn, Ole Christian Madsen, Thomas Vinterberg og senest Lotte Svendsen har været med til at tilføre 90'ernes danske film, at den skulle være standset allerede i idéfasen. Og det er den værste gang vrøvl, jeg mindes at have set i en dansk biograf siden klør konge var knægt - og det er mange år siden!

Brugere

30/03-15one of the best
Simpelthen bare så godt klaret! En af de bedste danske film jeg har set hidtil.Jeg hakke de vil genskabe denne film.

venlig hilsen
fred jansen

05/01-15Super sjov film.
Håber snart der kommer en toèr.
Med venlig hilsen
Rosa
http://www.nem-ejendomsmægler.dk

21/01-07Vellykket Dansk Film
en ganske vellykket dansk film. helt klart et filmhit. godt skuespil og en masse rablende gale replikker samt en masse vold og grin. Dog er den ikke lige så god som 2'ern men stadigvæk kan den saktens måle sig med de andre danske film.

en fin sammenpresset udgave af vores hverdag, og med det mener jeg at den ikke er overdrevet på nogen måde. Tværdigmod er den meget realistisk og alle ting der sker i filmen kan også ske i vores hverdag.

en 4 stjernet Action Komedie uden nåde.

19/08-06₪ Grine eller græde? ₪ 4
Anonym
I Kina Spiser De Hunde er sådan set meget sjov, men mangler hvirkelig små ånde hulder, og en god historie.

Arvid slår en mand ned med en squash-ketsjer, og folk synes at han gjorde en rigtig god gærning. Hans kæreste forlader ham samme dag så han kontakter sin psykisk syge bror.

Man sidder til tider og griner godt. Men nogengange spørger vi os selv om vi skal grine. Der er sommetider hvor det simpelthen er for groteskt at grine, og andre steder hvor jokesene bare ikke fungerer. Grunden til at det somme tider bliver sjovt, er at skuespillerne bærer en hel del af tingene hjem. Filmen for en ekstra stjerne for de flotte skuespiller præstationer.

Historien er også meget tynd, og efter en halv time inde i filmen spørger vi os selv: Kan man hvirkelig bygge en hel film på det her? Las...

04/12-05Genial action!!!
Jeg har aldrig set så mange patroner i luften siden jeg så Face/Off og Scarface! Denne film er og bliver nok bedste danske action film. Kim Bodnia er den bedste!

05/11-05Svime slått
Anonym
Etter å ha sett den gode strømer på dvd bestemte jeg meg for å renske alle hyller i butikkene fra danske filmer. Og gjett hva jeg endte opp med. I Kina spiser de hunde. Slaget var slått dere dansker ruler. Lasse spang olsen er en utrolig dyktig person som kan klare og spikre sammen noe slikt. 6 ferske stjerner er det eneste en slik perle av en film fortjener.

29/10-05Dansk Action-komedie.
Anonym
Dansk action-komedie i verdensklasse! Simpelthen bare så godt klaret! Plottet er genialt, skuespillet er rigtigt godt og således er ideén (At man følger at de sidder der på baren og hører historien). Jeg kan rigtig godt lide blanding af dansk og engelsk.
I skal dog ikke se toeren, Gamle mænd i nye biler. Den er ikke særlig god!

19/09-05Genialt
Anonym
Denne film er ganske genial!! Den fortjener virkelig 5 store stjerner. Skuespillerne klarer det også ret fint.

10/04-05Genial og humeristiks film.
Anonym
\"I Kina spiser de hunde\" er DK\'s fedeste fiml, EVER.
Den er bare genial, og total urealistisk, - og det er det fede.
jeg synes at den er total fed, og jeg kan se den 100 gange i streg uden at blive træt af den.

total fed film

04/04-05spørgsmål
Anonym
Hej. toe toe kunne du ikke prøve at snakke pænt herinde?

Er der nogen der ved hvad temasangen hedder, altså den der blive spillet da han spille squash op ad væggen i lejligheden? Den bliver også spillet i starten i Gamle mænd i nye biler?

Jeg ved at George Keller står for musikken.

På forhånd mange tak.Fakta

Medvirkende
Harald Kim Bodnia
Arvid Dejan Cukic
Martin Nikolaj Lie Kaas
Tomas Villum Jensen
Franz Peter Gantzler
Hanne Trine Dyrholm
Astrid Line Kruse
Henning Søren Sætter-Lassen
Jørgen Lasse Lunderskov
Bartender Jesper Christensen
Vuk Brian Patterson
Bag kameraet
Instruktion Lasse Spang Olsen
Produktion Steen Herdel
Manuskript Anders Thomas Jensen
Fotografi Morten Søborg
Klip Lasse Spang Olsen
Scenografi Robert Grant
Musik George Keller
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Nøgleord Heavy rock-band, Kokke, Kup
Relaterede film Gamle mænd i nye biler
Premieredatoer
Biograf 10.09.1999
Dvd 12.04.2000
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 1999
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 223.248
Selskab Scanbox
Biodistributør Scanbox

Se også...