The One

I en nær fremtid kan mennesket rejse mellem 124 parallelle universer. En krise opstår, da den tidligere multivers agent Gabriel Yulaw går bersærk og myrder sin egne parallelle identiteter for at få deres styrke. Når en person har myrdet alle sine parallelle identiteter, menes han at blive guddommelig, ”the one”. Men først skal han bekæmpe en udgave af sig selv, der er politimand i Los Angeles. Det bliver til en alvorlig konfrontation mellem det gode og det onde. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Science Fiction
Instruktør James Wong
Medvirkende Jet Li, Carla Gugino, Delroy Lindo, Jason Statham
Spilletid 88 min.
Biopremiere 08.02.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jet Li

Jet Li er som actionstjerne i Hong Kong kun overgået af Jackie Chan (og måske Chow-Yun Fat). Med sin filmdebut "The Shaolin Temple" (1979) var han samtidig med til at forny kung fu-genren. Lille Li havde en rolle i periodefilmen "Once Upon A Time In China" (1991) og fik sin amerikanske debut i "Dødbringende Våben 4" (1998). ”Romeo Must ...

Anmeldere

Politiken
"Der er hele tiden en ildkamp, en eksplosion og et slagsmål, der skal overståes. Av min arm i 87 ulideligt lange og larmende minutter."

Berlingske
"Han skyder simpelt hen folk eller sparker dem i hovedet, og det bliver hurtigt kvasende monotont at se på, hvor mange parallelle universer det så end foregår i. Faktisk bliver man så flov på filmens vegne, at man har lyst til at krybe i et ormehul."

Ekstra Bladet
"Man keder sig bravt under det kvarter lange finaleopgør, der af alle slidte klicheer udspiller sig i en fabrikshal med gangbroer og store dampende amskiner."

B.T.
"Én ting er at tage højdepunkterne og cremen fra netop inspirationskilderne, noget andet er at koge suppen sammen til noget spiseligt. Her dumper "The One" med et brag."

Kino
"Jet Li er en af Østens store stjerner, der for alvor er ved at bane sig vej ind på Hollywood Boulevard. Sidst vi så ham herhjemme var i den ikke særligt inspirerende Kiss of the Dragon, men han er i anderledes god form i The One, der er en science fiction film af den hårdtpumpede slags."

Bogart
"Det her fortænkte slagsmålsforherligende bras står ikke til at redde. The One placerer sig stærkt som en af det nye års ringeste film."

Cinemazone
"... ikke antydning af intelligens i manuskriptet udover det, der står i den alt for slidte 'Action for Dummies'."

Brugere

25/10-04under tv-serie niveau
Anonym
Instruktøren James Wongs tidligere bedrift var den habilt underholdende Final Destination, der måske ikke bød på opsigtsvækkende opfindsomhed, men alligevel var et frisk pust i den forslidte ungdomsgyser-genre. Hans forsøg med en science fiction film har affødt en af de sidste mange års mest gang forvrøvlede, rodede og usammenhængende Matrix-afkog, der kun huskes for dens fordummende og absolut talentløse iscenesættelse.

Historien om de flere ensartede universer besidder ingen facetter eller nogen form for gennemtænkning, hvorved man allerede er stået af ved filmens præmis. Hvis man så ville blive underholdt bare nogenlunde, så kunne man måske acceptere det (ekstrem) søgte plot med uendelige huller og forklaringsproblemer, men her svigter The One også noget så grusomt. Den ene uinspi...

01/08-04For vild..
Anonym
Den er super mere er der ikke at sige..

12/05-04The Matrix?!?
Anonym
Der er tilsyneladende ingen grænser for hvad Hollywood finder på af bras, for derefter at prakke skidtet på os. Ligesom tilfældet er med "The One".
Istedet for at finde på noget nyt, så genbruger man en masse fra "The Matrix".
Og det kan gøres således:
Først drejes historien/plottet en smule, kampene "lånes" fra "The Matrix" og til sidst skriver man titlen "The One" på coveret for derefter at sætte filmen ud på markedet og score penge! Intet nyt under solen her.
Alt det der sker i filmen her er set før, både større og bedre.
Da "The one" indeholder stort set det hele som man har set i "The Matrix", så spørgsmålet er egentligt hvad man skal med sådan en efterligning, som denne her?

24/01-04fucking fed film...
Anonym
Jet li er for fed Han er den bedste til kungfu
film anmelderne they sucks

18/01-04Mageløst rod!
Anonym
Mage til mageløst rod skal man lede efter, når man har set Jet Li i Romeo Must Die og Kiss of the Dragon er dette en total skuffelse, der er hverken hoved eller hale i manuskiptet og Jet Li laver kunstige snoretræk flyvninger og murbestigninger i lange baner. Bundskrab.

05/01-04The one who failed.
Anonym
Først og fremmest: YNKELIGE skuespilspræsentationer!!!
Dernæst: Handlingen er noget forbandet sludder!
De eneste 2 ting jeg synes om i filmen var effekterne og det endelige opgør hvor Jet Li sloges mod sig selv.
Dette var efter min mening det der var mest underholdende i filmen.
Resten var sgu noget crap!

12/09-03LeKhai...
Anonym
...det er også en af hans bedste, men Kung Fu & Karate sekvenserne i Fist of Legend hører til blandt Woo Pings bedste arbejde. WOW!

You'd like it.

12/09-03er den god?
Anonym
Fist of legend?, er den fed? personligt synes jeg at hans bedste film er "once upon a time in china"....

12/09-03ringe kung fu
Anonym
Jet Li's dårligste film. Amerikanere kan ikke finde ud af at koreografere/skyde kampscener. En fæl skuffelse.

Bliv væk, lej eller køb Fist of Legend i stedet.

12/09-03NÆH!!
Anonym
Skod film!!!!



Fakta

Medvirkende
Lawless Jet Li
Massie Walsh Carla Gugino
Roedecker Delroy Lindo
Evan Funsch Jason Statham
Aldrich James Morrison
Yates Dylan Bruno
D´Antoni Richard Steinmetz
MVA Supervisor Steve Rankin
Prison Warden Tucker Smallwood
Nurse Besson Harriet Sansom Harris
MRI Technician David Keats
Sgt. Siegel Dean Norris
Bag kameraet
Instruktion James Wong
Produktion Steve Chasman, Glen Morgan, Charles Newirth, James Wong
Manuskript James Wong, Glen Morgan
Fotografi Robert McLachlan
Klip James Coblentz
Scenografi David L. Snyder
Musik Trevor Rabin, Paul Linford
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Martial arts
Nøgleord Parallelt univers
Premieredatoer
Biograf 08.02.2002
Dvd 20.08.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 8.737
Selskab Hard Eight Pictures, Revolution Studios
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...