Yi Yi

NJ og Min-Min er et middelklasseægtepar, der bor i en lejlighed i Taiwan med deres to børn og Min-Mins mor. I løbet af et par uger kommer de alle ud for store menneskelige udfordringer. NJ overvejer at skifte job og støder tilfældigvis ind i sin barndomskæreste Sherry, som han kunne været blevet gift med. Min-Mins mor får et slagtilfælde samme dag som hendes bror bliver gift, mens hun selv oplever et mindre sammenbrud © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Edward Yang
Medvirkende Nien-Jen Wu, Elaine Jin, Issey Ogata, Kelly Lee
Spilletid 173 min.
Biopremiere 15.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...dvælende mesterværk om uhyre genkendelige familieproblemer fra 'bagsiden' af kloden."

Berlingske
"...en stærkt underholdende og emotionelt dybt tilfredsstillende oplevelse..."

Jyllands-Posten
"Betragt det som en gave, for knap tre timer i en så følsom og begavet instruktørs hænder er den rene luksus. En mere generøs film findes ikke på det aktuelle biografrepertoire."

Weekendavisen
"Yi Yi er velspillet, varm og ganske vidunderlig. Se den uanset hvad De så ellers gør."

Information
"...har ike bar modet, men også formatet til at stille fundamentale spørgsmål: Hav tjerner vores liv til? Hvorfor er livet helt anderledes, end vi går og tror?"

Ekstra Bladet
"...alle soapoperaens farverige og dramatiske elementer, der i et væld af fine, følsomme nuancer og med overdådigt persongalleri, her løftes op til kunst af en lidt melankolsk, menneskeklog kineser..."

B.T.
"...en modig og klog film, som nok er loyal over for livet, men ubønhørlig mod publikums tålmodighed."

Bogart
"...jeg vil nøjes med at sige Yi Yi er enestående filmkunst. Men man skal sætte sig op til at se den, så kommer nydelsen."

Cinemazone
"På denne måde bliver Yi Yi ubevidst en film af en intellektuel, om intellektuelle, men alvorligst af alt: til intellektuelle, der udelukkende vil nyde den som en slags stilopvisning i filmkunstens beherskelse."

Brugere

15/02-07Kompleks og enkel på en og samme tid
”Yi Yi” skildrer Edward Yang en moderne taiwanesisk familie som en samling af individer med hver deres liv problemer og bekymringer. Det er en utrolig smuk skildring af, hvordan livet er komplekst og enkelt på en og samme tid.

Han giver sig god tid, godt tre timer, og han giver god plads til karaktererne til at udvikle sig. Blandt andet gør Edward Yang det meget enkle og effektive, at han lige lader kameraet hvile lidt længere på karaktererne, når de skilles eller dialogen er forbi, så vi kan mørke deres ensomhed. Ofte bruger Yang lange shots udenfor et rum, hvor lydene fortæller handlingerne og følelserne. På denne måde virker filmen både meget nær og meget fjern.

Filmen er meget overbevisende i skildringen af familien og det moderne Taiwan, men samtidig er der plads til både hum...

22/04-02Livet
Anonym
Smuk film om livet og alle dets facetter. Hvis du elsker livet og kan lide en film der formår at udtrykke alle de menneskelige følelser gennem dens karakterer i små tre timer, så se den.

01/04-02Smuk, smuk, smuk!
Anonym
En stor oplevelse, hvis man har et åbent sind. Og tit meget morsom

26/03-02For meget af det gode
Anonym
Edward Yangs projekt er klart - så klart at det bliver en prøvelse for publikum. Er vi ikke derhenne, hvor Danmarks kritikere logrer med halen hver gang der kommer noget, de kan huske fra deres tid på universitetet? Eller lægger de sig ned fordi de kan forstå en film fra Taiwan, der læner sig op af den europæiske modernisme, som vi allerede har trasket så meget igennem?

Fakta

Medvirkende
H.J. Nien-Jen Wu
Min-Min Elaine Jin
Ota Issey Ogata
Ting-Ting Kelly Lee
Yang-Yang Jonathan Chang
Ah-Di Hsi-Sheng Chen
Sherry Su-Yun Ko
Michael Tao
Hsiao Yen Shu-shen Hsiao
Li-Li Adrian Lin
Fatty Pang Chang Yu
Bag kameraet
Instruktion Edward Yang
Produktion Naoko Tsukeda, Shinya Kawai
Manuskript Edward Yang
Fotografi Wei-han Yang
Klip Bo-Wen Chen
Scenografi Peng
Musik Kai-Li Peng
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 15.03.2002
Øvrige oplysninger
Land Japan, Taiwan
Produktionsår 2000
Spilletid 173 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.343
Selskab Nemuru Otoko Seisaku, AtomFilms, Omega Project, Pony Canyon Inc.
Biodistributør Camera Film
Priser Cannes 2000, Bedste instruktion

Se også...