George - den gæve liansvinger (George of the Jungle)

Ursula er taget på ekspedition i den afrikanske jungle, for at komme på afstand af sin ulidelige forlovede. Han opsøger hende og gør sig fra første øjeblik upopulær med Ursulas venner og ekspeditionsguider. Da en løve overfalder parret, reddes Ursula på mirakuløs vis af junglemennesket George. Ursula indser at hun ved mødet med George har fundet sin Tarzan og også George lærer forelskelsen at kende. Ursula tager George med tilbage til civilisationen, men hendes omgivelser har svært ved at acceptere hendes vildmand. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Komedie
Instruktør Sam Weisman
Medvirkende Brendan Fraser, Leslie Mann, Thomas Haden Church, Richard Roundtree
Spilletid 91 min.
Biopremiere 12.12.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brendan Fraser

Brendan James Fraser har det med at være bedre end de film, han medvirker i. Den sympatiske skuespiller castes ofte som naive eller mindre intelligente personer, men forlener dem altid med mere charme og troskyldighed, end der umiddelbart synes dækning for. Tilmed ligner han lidt en ung udgave af Tom Hanks, hvem hans spillestil også slægter på. ...

Anmeldere

Scope
Me, Tarzan...

George of the Jungle er en underfundig pastiche på den klassiske filmromance.

George of the Jungle er en kuleskør moderne Tarzan-historie. Og dog, moderne og moderne for som i alle gode gamle Tarzan-film, møder vi det uciviliserede menneske ude i junglen, hvor han befinder sig helt fint med sine dyrevenner. I denne udgave, som fra første øjekast må beskrives som en tyk gøren grin med genren, er Tarzans ven, Ape, i stand til at tale, endda vældig kultiveret i modsætning til Tarzan selv. Ape både læser stor litteratur og spiller violin og er i det hele taget Tarzans rådgiver.
John Cleese lægger levende engelsk gentleman-stemme til og på forunderligvis glemmer man, at her er tale om et to kubikmeter stort dyrekostume. Helt skøn er vennen Boy, en elefant, der tror den er en hund i stor størrelse. Historiens Jane hedder Ursula og kommer fra San Francisco. Hun er på ekspedition i Afrika og lærer selvfølgelig Tarzan at kende da han på supermanagtig måde slynger en faretruende løve ad helvede til.
Deres forhold udvikler sig hastigt og på grund af omstændigheder med Ursulas frygtelige forlovede, som opsøger hende i Afrika, ender George og Ursula i San Francisco dagen før Ursulas forlovelsesceremoni.


George i Nike turbo-løbesko

Handlingen er selvfølgelig så banal og utroværdig som græsset er grønt, men det er bevidst og giver mulighed for at filmens univers gang på gang opløses med referencer til andre film og skuespillernes illusionsbrydende henvendelse til kameraet og os. Flere gange tror vi strabadserne er ved at slutte, for blot at nå nye absurde højder. Som for eksempel da vi tror George har affundet sig med et liv i storbyens civilisation og han istedet benytter sig af storbyens civilisation - et par Nike turboløbesko - for at spæne hele vejen hjem til junglen.
Det er små skøre påfund der holder dampen oppe og "George of the Jungle" er halvanden times falde-på-halen komik. Personerne er mere tegneseriefigurer end mennesker og både filmens univers og lydside er præget af tegneseriens koder. Det er måske ikke alt sammen lige originalt, heller ikke plat, men charmerende på sin egen uskyldige måde. Harmløst og underholdende og lige hvad man kan kapere i den stressede juletid.

Brugere

09/03-03Lasse....
Anonym
Filmen er god ifølge mig, men for at den skulle være ekstra god til måske 4 stjerner, så mangler filmen flere humor. Men filmen er slet ikke dårlig, som mange går og siger.

Det er sgu ikke såååå svært at forstå, vel?

09/03-03Gott.....??
Anonym
Kæft du roder rundt knægt.....!

"En fed komedie som mangler måske lidt flere humor for at blive ekstra god, men vi må nøjes med få humor, og det er også fint nok. Filmen er ikke dårlig og heller ikke kedelig, tværtimod."

?????

Hvaaaaaa snakker du om??? Kan du bestemme dig oder was!?.......

09/03-03Tarzan kalder....
Anonym
Brendan Fraser (George of the jungle) befinder sig i den afrikanske jungle, hvor han lever sit eget liv uden den menneskeligkontakt. Han omgås med dyrene i stedet - sådan går det, når man bliver træt af den virkelig verden (Bad joke).

En fed komedie som mangler måske lidt flere humor for at blive ekstra god, men vi må nøjes med få humor, og det er også fint nok. Filmen er ikke dårlig og heller ikke kedelig, tværtimod.

26/07-02Fornærmende Ringe!
Anonym
Plat parodi på Tarzan, fyldt med irriterende dårlige indfald uden timing. Hvorfor laver man dog den slags film? Remake af tegnet Tv-serie fra 60'erne.

Fakta

Medvirkende
George Of the Jungle Brendan Fraser
Ursula Stanhope Leslie Mann
Lyle Van de Groot Thomas Haden Church
Kwame Richard Roundtree
Max Greg Cruttwell
Thor Abraham Benrubi
Beatrice Stanhope Holland Taylor
Betsy Kelly Miller
Arthur Stanhope John Bennett Perry
Abe John Cleese
Bag kameraet
Instruktion Sam Weisman
Produktion Jon Avnet, David Hoberman, Jordan Kerner
Manuskript Dana Olsen, Audrey Wells
Fotografi Thomas E. Ackerman
Klip Kent Beyda, Roger Bondelli, Stuart H. Pappé
Scenografi Stephen Marsh
Musik Marc Shaiman
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Junglefilm, Slapstick
Nøgleord Abe, Elefant
Premieredatoer
Biograf 12.12.1997
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 59.403
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...