The Godfather

© Scope

Produktionsår 1972
Genre Drama
Instruktør Francis Ford Coppola
Medvirkende Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Robert Duvall
Spilletid 175 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Diane Keaton

Diane Keaton, født Hall, er primært kendt som skuespiller med stort talent for det dramatiske og et ikke mindre flair for det komiske, men hun har også instrueret spillefilmenene 'Små og store helte' (1995) og 'Hanging Up' (2000). Hun stod også bag et udmærket afsnit af tv-serien 'Twin Peaks' (1989-91). Keaton var dubleant for en af hovedrolle...

Anmeldere

Politiken
"...ikke forfinet filmkunst, men det er stor og storartet, chokerende og medrivende underholdning, en knytnæve, der holder vores følelser fast."

Brugere

29/01-18den sande don
Selvom Francis Ford Coppolas (og Mario Puzos) The Godfather for mig ikke har det sidste udefinerbare noget, der af subjektive grunde gør en film besættende for en, så forstår jeg ganske, at filmen (i mestendels populistiske øjemed) erklæres som en af de bedste nogensinde. For The Godfather er vitterligt storslået og absolut fremragende på næsten alle områder. Coppola leverer lidt af en filmisk kraftpræstation, men skaber samtidig et værk så velfortalt og formfuldendt svingende mellem det klassisk underholderne og personligfølende, at man sjældent bemærker styrken og kompetencens omfang. I centrum af The Godfather ligger der en medrivende familieskildring, mens Pacinos karakterbue fra nægter til djævelsk overtager har en tragisk og skræmmende pondus. Og selvom The Godfather ikke besidder ...

27/08-11en af de bedste film der er blevet lavet!
Fableagtig film med så mange gode skuespillerpræstationer. fableagtig historie. har det bedste soundtrack, som er simpelthen så godt.

18/08-10The Godfather - Tøj & Accessories
Hej alle Godfather fans og interesserede,
Jeg står og skal til "gangster-fest", hvor jeg synes, det vil være sjovt at deltage som Godfather look a like. Men kan I hjælpe mig med, hvad vil være en typisk mandelig samt kvindelig rolle i The Godfather??

På forhånd tak...

Maria :-)

17/06-09Acceptabel gangsterfilm
En af filmhistoriens mest overvurderede film. Den virker langtrukken og kedelig, og personerne er umulige at identificere sig med. Jeg anerkender den gode kameraføring og Marlon Brandos skuespil og hans replikker, men filmen er simpelthen for overfladisk til, at kunne betragtes som en af de bedste nogensinde.

09/10-08Hjælp til SSO 17
Hey guys.

Ja, så er tiden kommet til den større skriftlige opgave (SSO) i gymnasiet og givet min natur, er valget af opgave for mig ikke videre svært: filmanalyse i Dansk.

Hvad der tilgengæld er svært, er hvilken film jeg skal vælge - opgaven skal fylde 15 sider (ekls. forside og etv. bilag, billeder, lydbånd osv.), så den valgte film skal gerne være én af filmhistorisk, kulturel eller politisk værdi (læs imellem linjerne: værd at analysere), med en del litterært materiale skrevet om dén.

I første omgang faldt det mig ind at skrive om Coppola's "The Godfather", én af Kubrick's mesterværker eller måske noget fra den franske new wave-tid, men jeg ville høre om I evt. havde nogen forslag? Alt er velkommen!

Pft. tak!

28/08-07bedste i sin genre
der er meget lidt tilbage at sige om godfather. alt er allerede blevet sagt

for mig (og mange andre) den bedste gangsterfilm i hele verden

scorcese er kommet tæt på men aldrig ved siden af eller over

21/06-07Filmhistoriens Største Klassiker
Godfather er filmhistoriens største klassiker.
Selve historien om Familien-Corleone er helt igennem genial. Kan varmt anbefaldes.

15/06-07marlon brando er perfekt
den er den bedste gangsterfilm nogensinde dialogerne er knivskarpe se den hvis i har set den se den igen

24/10-06- Bedre end sit rygte - 6
”The Godfather” er nok den mest hyldede film i historien. En film man hører så meget om, inden man får den set, da alle tilsyneladende er enige om, at den er så fremragende og fantastisk, at det halve kunne være nok. Så meget hyldes den, at man ender med at få en fæl mistanke om, at hæderen muligvis er gået i selvsving fra generation til generation, og at grunden til den aldrig får nogen kritik, er fordi ingen tør stå alene med den.

Men netop med det in mente er det blot så meget desto mere imponerende (og en lille smule irriterende ;o)), når man endelige ser filmen og finder ud af, at den rent faktisk ER så god, som alle går rundt og siger. Hvor end man ønsker at sætte bare én finger på denne film, så er det simpelthen ikke muligt. Den er i ordets sandeste forstand mesterlig.

Film...

21/10-06Give me a break! Scarface!
Altså... seriøst.. Jeg synes Godfather er en rigtig god film. Ja - den er en smule overvurderet, og man er altid sikker hvis man siger "The Godfather er min yndlingsfilm". Men - en ting er jeg uenig med dig i. Hvis du går på filmskole og har så meget forstand på film, så forstår jeg bare ikke hvordan du ikke kan sætte pris på den fuldstændig fremragende klipning filmen benytter sig af. klippearbejdet er i mange scener HELT fantastiske. Hvis vi fx kigger på slutscenen, hvor Kay lige har spurgt om han lyver og han svarer nej, og så går hun ud efter en drink og i en enkelt scene ser man hende stå og kigge på mændene i "herreværelset" og døren der bliver lukket i! Virkelig flot filmarbejde.. Jeg kunne blive ved. Scenen hvor alle mafiafamilierne er samlet, hvor man kan høre the godfather snak...Fakta

Medvirkende
Don Vito Corleone Marlon Brando
Don Michael Corleone Al Pacino
Kay Adams Corleone Diane Keaton
Tom Hagen Robert Duvall
Peter Clemenza Richard S. Castellano
Santino 'Sonny' Corleone James Caan
McCluskey Sterling Hayden
Constanzia 'Connie' Corleone-Rizzi Talia Shire
Jack Woltz John Marley
Don Emilio Barzini Richard Conte
Virgil 'The Turk' Sollozzo Al Lettieri
Sal Tessio Abe Vigoda
Carlo Rissi Gianni Russo
Frederico 'Fredo/Freddie' Corleone John Cazale
Johnny Fontaine Al Martino
Luca Brasi Lenny Montana
Moe Greene Alex Rocco
Fabrizio Angelo Infanti
Don Tommasino Corrado Gaipa
Bag kameraet
Instruktion Francis Ford Coppola
Produktion Albert S. Ruddy
Manuskript Francis Ford Coppola, Mario Puzo
Forlæg Mario Puzo
Fotografi Gordon Willis
Klip Marc Laub, Barbara Marks, William Reynolds, Murray Solomon, Peter Zinner
Scenografi Dean Tavoularis
Musik Nino Rota
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Gangsterfilm, Mafiafilm
Nøgleord Familie, Far-søn, Italiensk-amerikaner, Trilogi
Relaterede film The Godfather, 2. del, Godfather: Part III
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1972
Spilletid 175 min.
Selskab Paramount Pictures
Priser Oscar 1973, Bedste film
Oscar 1973, Bedste mandlige hovedrolle
Oscar 1973, Bedste adapterede manuskript
Golden Globes 1973, Bedste manuskript
Golden Globes 1973, Bedste instruktør
Golden Globes 1973, Bedste mandlige hovedrolle (drama)
Golden Globes 1973, Bedste drama

Se også...