Charlie Butterfly

Da Jesper ikke vil være brandmand ligesom sin far Hans, bliver han smidt på ud af hjemmet. Den følgende dag mister Hans sin kone i en trafikulykke og bliver kort efter blind ved en arbejdsulykke. Nu må han forsøge at skabe sig et helt nyt liv. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Dariusz Steiness
Medvirkende Baard Owe, Allan Vergenfeldt, Vigga Bro, Diana Axelsen
Spilletid 100 min.
Biopremiere 03.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Bortset fra Baard Owe har rekvisitterne og iscenesættelsen af de fysiske rammer de virkelige hovedroller i 'Charlie Butterfly'. Et dilettantisk drama, der dog anbefaler sig som dekorationskunst med en egen livfuldhed."

Berlingske
"Vegenfeldt blegner, håbløst ladt i stikken med få, banale replikker overfor den rablende karmadynamo Owe, men træder til gengæld flot i karakter som melankolsk jazzsanger i filmens bedste scener..."

Jyllands-Posten
"Under lange stræk har man fornemmelsen at sidde og kigge på det udslukte liv i et akvarium."

Weekendavisen
"DARIUSZ Steiness' første spillefilm er fuld af frapperende anslag, fortællemæssige spidsfindigheder og lovende afsæt mod en skjult sammenhæng, som desværre ikke bliver løftet på plads."

Ekstra Bladet
"Det positive er Baard Owes figur, musikken, den smukke fotografering og det ambitiøse forsøg på at lave en anderledes film."

B.T.
"...en udfordring til publikum. På én gang provokerende og stimulerende - den er bevidst "off beat" eller skæv, med masser af symbolik og levner ikke mange områder med helle."

Kino
"Bård Owe leverer varen til fulde, som den blinde Hans og musikken er en spændende oplevelse, som understreger stemningen i filmen, men historien har problemer med i hvilken retning den egentlig vil."

Bogart
"Filmens kvalitet er - paradoksalt nok - at den er så svær at holde af. Den er det modsatte af behagesyg, og så må man leve med en række dystre bipersoner, som lever i skyggen af den flamboyante hovedperson."

Cinemazone
"Dyrkelsen af stilen og musikken synes i det hele taget, helt at have fjernet opmærksomheden fra dramaturgien og instruktionen af spillerne."

Brugere

06/07-03LEVE KUNSTEN !
Anonym
Dette er den bedste film jeg har set..

Fakta

Medvirkende
Hans Underlin Baard Owe
Jesper Allan Vergenfeldt
Vigga Bro
Diana Axelsen
Dorthe Kofoed
Henrik Jandorf
Robert Reinhold
Søren Malling
Thomas Milton
Søren Kristensen
Ole Meyer
Sarah Boberg
Bag kameraet
Instruktion Dariusz Steiness
Produktion Jonas Frederiksen
Manuskript Dariusz Steiness, Klaus Rifbjerg
Fotografi Eigil Bryld
Klip Åsa Mossberg
Musik Carsten Dahl
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 03.05.2002
Dvd 13.11.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 100 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 365
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film

Se også...