Omfavn mig måne

Som syv-årig flyttede Osman med sine forældre til Danmark. Her har han boet i mange år, men nu ønsker faderen, at de skal vende tilbage til Tyrkiet. Osman protesterer. Det bliver begyndelsen på en lang diskussion, der blandt andet kommer til at handle om begivenheder fra barndomslandsbyen og familiens fortid i Tyrkiet. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Eliabeth Rygård
Medvirkende Bora Akkas, Gürol , Mazlum Cimen, Sebnem Köstern
Spilletid 89 min.
Biopremiere 07.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...man må sidde i biografen og klamre sig til sin medbragte sympati for projektet som et værn mod den snigende kedsomhed."

Jyllands-Posten
"...nogenlunde fri af det antropologiske føleri, hvilket især skal tilskrives manuskriptforfatter Yüksel Isik, der ser ud til at have trukket flittigt på egne erfaringer..."

Weekendavisen
"Elisabeth Rygård fortæller en historie, vi efter 40 år med tyrkiske indvandrere burde kende til hudløshed. Det gør vi bare overhovedet ikke. Jøsses. Måtte hele Danmarks befolkning valfarte ind og se 'Omfavn mig måne'."

Information
"...hovedindtrykket bliver diffust og rigeligt forudsigeligt i sin fundamentale pænhed."

Ekstra Bladet
"En smuk fotografering, gamle poetiske sange og ny musik af Mazlum Cimen, som også ses som Osmans far, giver filmen sjæl..."

B.T.
"Poesi og musik er vigtige bestanddele i denne film, som har en højstemt, episk fortællestil, der kun i glimt løfter sig over det selvhøjtidelige."

Kino
"Filmen bekymrer sig ikke om, hvordan det var at komme til dette kolde land i nord, den handler om hvorfor den tyrkiske familie overhovedet tog afsted."

Bogart
"De danske scener virker meget artige og på grænsen til det rørstrømske. Men det gør ikke så meget. I de tyrkiske afsnit myldrer det med liv, drama og poesi."

Cinemazone
"...en smuk, poetisk, livlig og visse steder underholdende film, men det er først og fremmest en tiltrængt fortælling, der åbner op for verden omkring os og tager sin rolle som medspiller i samfundet og samtiden alvorligt."

Brugere

17/11-02Langt fra Zentropa
Anonym
Elisabeth Rygård har brygget på Omfavn Mig Måne i over syv år, pga. mangel på penge og tid til projektet. Men den 56-årige ukendte danske instruktør kan bestemt være stolt af denne meget smukke og rørende dansk/tyrkiske film. Det må siges at være hendes største film, til dags dato i hendes karriere. Desuden er det første gang jeg ser en film fra hendes side, og fra start af, er jeg dybt imponeret.

Filmen udspiller sig i en klassisk og meget stilfuld tyrkisk landsby, hvor alle kender alle. Landskaberne i baggrunden er meget dominerende, selvom handlingen ikke udnytter dem plotmæssigt, men det skaber ikke forstyrrelse, da de fungerer perfekt som en livagtig del af hovedpersonens historie. Historiens cyklus er drengen Osmans liv i en livlig familie, hvis far har til drøm at bygge et slo...

02/06-02Rigtig god film
Anonym
Dejlig vedkommen film. En spændende film om en 7-årige kurdisk dreng og hans familie sidst i 60èrme. De må kæmpe hård i tilværdelsen, tegner også et fint billed af hvad der får folk til at søge arbejde i det forjættede land!!
En film jeg meget varmt vil anbefalde til alle der vil se en film der hæver sig over mainstream- filmene....!!!!!!!!!!!

31/05-02Anderledes, men god!
Anonym
Omfavn Mig Måne er både rørende romantisk og charmerende på sin helt egen måde. Tempoet er, for nogen, lidt for langsomt, men er man til denne slags hverdagsintriger som foregår i en ukendt civilisation, så er denne film en éner.

Historien kan dog godt stå lidt for stille til tider.


Fakta

Medvirkende
Bora Akkas
Güngör Gürol
Mazlum Cimen
Sebnem Köstern
Bag kameraet
Instruktion Eliabeth Rygård
Produktion Jens Arnoldus
Manuskript Yükel Isiks, Elisabeth Rygård
Fotografi Hans Welin
Klip Niels Pagh Andersen, Jesper Osmund
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 07.06.2002
Dvd 20.02.2007
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Tyrkiet
Produktionsår 2001
Spilletid 89 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 5.511
Selskab Zentropa
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...