Unfaithful

New York. Connie og Edward er et lykkeligt forstadsægtepar. Da Connie indleder en affære med en ung fyr fra Greenwich Village, hyrer Edward en detektiv til at skygge hende. Edward konfronterer den unge fyr og gør noget han ikke skulle have gjort. Ægteskabet får efterfølgende nyt liv, men det bliver straks sværere at holde stand overfor verden udenfor. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Adrian Lyne
Medvirkende Richard Gere, Diane Lane, Olivier Martinez, Chad Lowe
Spilletid 124 min.
Biopremiere 07.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Richard Gere

Richard Gere var som barn interesseret i musik og mestrede en række instrumenter. Efter at have læst filosofi forlod han University of Massachusetts for at forsøge sig som skuespiller. Han fik hurtigt en af de større roller i en London-opsætning af "Grease" i 1973, og snart begyndte han også at få filmjobs. Gennembruddet kom med Paul Schraeders "...

Anmeldere

Berlingske
"...skønt en vis kølig kalkulation hist og her præger filmens stil, er det altid en fornøjelse at se et teknisk velskabt værk, hvor hver en kameravinkel og hvert et klip er placeret med udsøgt præcision."

Jyllands-Posten
"...med gode skuespilpræstationer er facit da også værd at vente på. Dog kunne man have ønsket en lidt mere subtil og spændingsladet udvikling i historien."

Weekendavisen
"...med fint øje for de små tegn på uudtalt uorden i parrets tilsyneladende harmoniske samliv lykkes det især i sidste halvdel Lyne at gøre Unfaithful til en underholdende erotisk thriller med et højt mål af psykologisk troværdighed."

Information
"...filmen hæmmes efterhånden af de postulater om menneskelig opførsel, som altid har være Lynes svaghed."

B.T.
"Det er også rart at opleve Richard Gere endelig spille rollen som hanrej i stedet for førsteelsker."

Kino
"Denne gang er den dejlige Diane Lane, der i Unfaithful kommer i sine drifters vold, mens Richard Gere er husbonden, der må se sit tilsyneladende lykkelige ægteskab krakelere. Og den slags kalder på et par spørgsmål."

Bogart
"Filmen som sådan er et paradenummer. Glansfuld, men tom indvendig, men den er ikke kedelig."

Cinemazone
"...et overrumplende velspillet drama, hvor fokus er lagt på et hudløst psykologisk portræt af et tilsyneladende lykkeligt ægtepar."

Brugere

24/03-04don
Anonym
Jamen tak. Lang tid siden jeg så filmen, men jeg ændrer ikke min mening. Har genset filmen for noget tid siden, og den holder ifølge mig.

Elsker drama, og det er noget af det bedste jeg har set. Vi er uenige, men fuck det. Det er mere træls når man er enige, så har man intet at snakke om.

Ellers et velskrevet indlæg fra dig. Super

24/03-04brugt og fyldt
Anonym
Unfaithful prøver forgæves at være et medrivende drama, en spændende thriller og besidde den erotiske undertone, som skal pirre, men ikke støde. Adrien Lyne er en sværvægter indenfor overfladiske erotiske film fra Hollywood, hvoraf jeg synes, han kun har lavet en vellykket film, nemlig Indecent Proposal med altid gode Woody Harrelson. Denne film lider af et tungt og klichepræget manuskript, som hverken Lynns erfaring eller den flotte fotografering kan ophæve. En frue er sin mand utro, får det skidt med det (men bliver ved), og det hele ender med mord og løgne. Overgangen fra drama til thriller er ret kikset, og hvor troværdigheden i første halvdel var til at få øje på, så forsvinder den i sidste halvdel, hvor hævn og frustration får frit løb, mens publikum ikke trækkes med ind i handling...

01/07-03En film der SKAL ses!!!
Anonym
Jeg blev fanget af filmen... den er absolut en klassiker... og skal ses...

23/03-03Tynd Kaffe
Anonym
Borgerlig forstandskvinde (Lane), indleder et forhold til en yngre mand (Martinez), men hendes egen mand (Gere) har mistanke og det ender grueligt galt.

En film om utroskab og så skal vi ellers igennem alle de sædvanlige ting med dårlig samvittighed, bedrag, sex og løgne og alt det vi kender.

En lang og indholdsløs ørkenvandring af ligegyldigheder, hvor der først i sidste halvdel af spilletiden kommer lidt af interesse og som derfor først der bliver en smule vedkommende, og kun derfor sniger filmen sig lige op på de to stjerner.

Det har været fremme, at Gere ikke passer til rollen, fordi hvem ville være han utro. Det vil jeg tilbagevise som noget pjat, selvfølgelig kan en kvinde være Gere utro, og jeg vil sige at han spiller rollen over evne, han gør det faktisk ganske udemær...

16/02-03Tak for kaffe, vi har det fint
Anonym
Diane Lane og Richard Gere lever et lykkeligt liv, og de har et barn. En dag møder Connie Sumner (Diane Lane) en ung karl, hvor hun så forelsker sig i ham. Richard Gere er smart, han satter hurtigt en detektiv på sagen. Så begynder spændingen/balladen for alvor at vise sin sande ansigt.

Connie Sumner har virkeligt styr på hendes liv, for havd mere kunne man ønske sig, når man har en rig mand som vil gøre alt for familien. Connie føler sig alligevel presset, og hun vælger at søge en lille smule mere spænding og udfordring i sit liv. Her spiller et meget gammelt udtryk ind: "Hvad giver man en kvinde, når hun har det hel". Et meget omdiskuteret spørgsmål, som desværre er relativt svært at svare på.

Filmen har så mange "rigtige" og utrolige realistiske elementer, selvom filmen er et dr...

01/02-03Erotisk drama = Adrian Lyne
Anonym
Unfaithful er historien om en kvindes utroskab og hele dennes familes takling af probleme. Instrutøren (Adrian Lyne) kalder filmens genre for:

Vi møder familien vha. en af de flotteste indledninger vi længe har set; lidt hen efter drengens egne optagelser af en plastikpose i American Beauty - og i baggrunden spiller den mest bløde klavermusik, perfekt til den rolige indledning der næsten kun består af blade.
Da så titlen kommer på lærred er vi ikke i tvivl, det er et stort drama vi har med at gøre her... alle titelbogstaverne bliver nemlig blodrøde.

Og det første indtryk man får er filmen er også utrolig godt portrætteret, lige på og hårdt i den næsten uoverkommelige morgenstund, hvor sønnen skal sendes afsted.
Det er en rigtig blæsende dag, da Connie Sumner (Diane Lane) og hen...

31/07-02Kunne det ske for mig???
Anonym
Unfaithful er en utrolig stærk film. jeg sidder tilbage men en tanke."Kunne det ske for mig". Filmen virker utrolig realistisk og selve historien er både god, rørende og spændende. Absolut en film, der er værd at se.

06/07-02Gere som andenelsker?!
Anonym
Sjovt nok keder man sig ikke i biografen men man skulle tro det når man tænker på filmen derhjemme bagefter. Man var godt underholdt, men der var ligesom noget galt. Min kone sagde det: Gere er totalt fejlcastet i rollen som den vragede andenelsker. Det er der ingen kvinde der tror på. Specielt fordi førsteelskeren er lidt af en hvalp.

Brug ikke penge på den.

17/06-02Skide god!!!
Anonym
Jeg er nødt til at skrive dette. Jeg synes at denne film er skide god. Måske er det rigtigt at den er forudsigelig og alt dette, men den rammer virkelig noget inden i mig. Jeg var så ked af det i flere dage. Så jeg kan kun anbefale den meget..

17/06-02Snork.....
Anonym
Det var virkelig en nedtur af se den..

Og handlingen var ikke noget at råbe hurra for..

kan kun være glad, for at det ikke var mig der betalte billeterne...

Brug heller dine penge på en anden film.

Og man kan se mikrofonen.. så filmen i Helsingør.. så det er åbenbart selv filmen som er lavet amatør-agtigt.



Fakta

Medvirkende
Edward Sumner Richard Gere
Connie Sumner Diane Lane
Paul Martel Olivier Martinez
Bill Stone Chad Lowe
Sally Margaret Colin
Charlie Erik Per Sullivan
Bag kameraet
Instruktion Adrian Lyne
Produktion G. Mac Brown, Adrian Lyne
Manuskript William Broyles Jr., Alvin Sargent
Fotografi Peter Biziou
Klip Anne V. Coates
Scenografi Brian Morris
Musik Jan A.P. Kaczmarek
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 07.06.2002
Dvd 14.01.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 70.499
Selskab Fox 2000 Pictures, New Regency Pictures, Kopelson Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...