Harry Potter og hemmelighedernes kammer (Harry Potter and the Chamber of Secrets)

Efter en lang forfærdelig sommer med familien er Harry endelig tilbage på Hogwarts. Skolen viser sig dog snart at være hjemsøgt og væggene hvisker med onde stemmer til Harry, der samtidig er genstand for Draco Malfoy lumske planer. Det hele bliver endnu mere uhyggeligt da store bogstaver dukker op på skolens vægge og fortæller at hemmelighedens kammer er blevet åbnet. Harry forsøger sammen med Hermione og Ron at løse det gamle dødbringende mysterium. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Chris Columbus
Medvirkende Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Kenneth Branagh
Spilletid 161 min.
Biopremiere 22.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #55
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Chris Columbus

(INSTRUKTØR)
Columbus' domæne er de sentimentale crowdpleasers. Som barn var Columbus vild med gyserfilm og tegneserier. Han voksede op i Ohio og besluttede som 15-årig efter at have set 'The Godfather', at han ville være filminstruktør, og uddannede sig siden på filmskolen ved New York University. Med sit fjerde manuskript, der var en skrevet som en sati...

Anmeldere

Politiken
"Allerede inden denne film er introduktionerne overstået. Universet er etableret. Man kan gå lige til sagen, og det gør man i 'Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer', der på en måde er det mest rene eventyr i serien."

Berlingske
"Den anden filmatisering af de populære eventyrromaner om Harry Potter, 'Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer', er både bedre, mere uhyggelig og mere hårdtslående end den første."

Jyllands-Posten
"Ellers er der glædeligt gensyn med fantasifulde eliksirer og effektfulde trolddomsremser samt nye appetitvækkere som kød-ædende kæmpeedderkopper, slanger og hviskeri og aggressive træer."

Weekendavisen
"Den anden Harry Potter-film er mørkere end den første. Den er også en anelse bedre, men serien savner stadig karakter og egetliv."

Information
"Instruktøren, Chris Columbus, synes at have kastet frygten for at gøre forlægget fortræd, som hæmmede hans første forsøg på at puste liv i Rowlings fantastiske univers, af sig."

Ekstra Bladet
"De muntre magiske løjer er små frikvarter i action-eventyret, hvor de onde trolddomskunster bliver mere og mere dystre og truende."

B.T.
"Der er højt tempo og fuld knald på lige fra starten."

Dagen
"De onde skuler og slår med nakken, de gode smiler og er lune i betrækket. Hvilket er en skam. Børn, især over 11, ved der findes gråzoner mellem godt og ondt."

Kino
"Det fungerer væsentligt bedre end i 1'eren. Men der er nogle ting, der generer, bl.a. længden, især for de 11-12-årige.

Bogart
"Der er for meget læggen-op-til-det næste chok, men det skal ikke overskygge det faktum, at det er en forrygende film. Man er i kløerne på den."

Cinemazone
"Når vi på forhånd kender universet og ikke længere bliver overvældet på samme måde af Hogwarts mange små mærkværdigheder og det varierede personunivers, så skal plottet stå stærkere i billedet, og der havde det nok været en bedre idé at tage flere friheder i forhold til oplægget."

Brugere

10/06-07Den dårligste af dem alle!!!!
beklager hvis jeg er lidt hård men, den film stinker. 1,ern var så god, og så kommer 2,ern og ødelægger det hele. den har overhoved ikke den samme form for spænding og action. den har en masse lange scener, hvor de fleste personer bare snakker om mystiske hændelser og andre sære ting. men så kom dog med noget mystisk. der går simpelthen så lang tid før man bare for en lille smule uhygge eller spænding igennem kroppen.

effeckterne er overhoved ikke skræmende på nogen som helst måde. når det er meningen at man skal blive forskrækket, gaber man bare så kedeligt er den at se på. filmen er klart den dårligste af dem alle sammen. men filmen er forholdshvis godt filmet, og ideen køre også fint i den første halve time og så tager kedesomheden over. jeg har derfor valgt at give den karakteren...

21/11-05Endnu et godt eventyr
Endnu engang tager Harry Potter os med til sin eventyrverden på Hogwarts troldmandsskole.

Spændingen holdes vedlige til sidste minut - endnu en flot fortælling ud af de nu 4 filmatiserede historier.

19/05-05Harry med ét R?
Flotte effekter. God stemning. Men en ynkelig slutning!

27/02-05Bedre en 1'eren
rigtig god film.. meget bedre lavet end 1'eren og den er mere uhyggelig og spænende end den første film..

17/02-05Harry Potter 2
HELT klart bedere end nr. 1 :-) Den lille Dobby er så cool, og det samme er Daniel Radcliff, Rupert Grint, og Emma Watson i denne eventyr film:-)

16/02-05Tja..
Anonym
Nu r jeg en af nørderne, der har læst alle bøgerne 4 gange, og r igang med min 5 gang, også r det bare knap så fedt at komme ind og se den film, hvor rundt regnet ALT det fede mangler!! Små, men vigtige, relevante, fede detaljer, som Rowling har tænkt på, som gør det hele fedt, r nådesløst blevet cuttet ud! Specielt efter 3'eren, har næsten fuldstændig mistet respekten for dem der lave de film!
Jeg mener, HVORDAN kan man overhovedet tænke på at flytte hele settet til et fuldstændigt andet landskab, der ikke minder det mindste om det anden, eller r en milimeter tæt på de flotte beskrivelser i bogen??

16/02-05Stemmer igen!
Jeg vil lige ændre karakteren. 3 i stedet!

09/02-05Fra 6 til 1
Den er så god de første 2 timer og 10 min! Den er så god, at jeg var 100 % sikker på ar jeg vil give den 6 stjerner! Men lige da ham der væsnet kommer ind i billedet der til slut igen, hopper min mening 180 grader. Fra 6 geniale stjerner til 1 sølle lille stjerne. Det hele går i kaos til sidst. Og der sker lige alt det der IKKE måtte ske!

05/01-05Til Ditte..
Bare fordi der står at den er forbudt under 11 år, betyder det ik nødvendigvis at f.eks 9-10 årige ik ka komme ind, selv uden deres forældre. Det er jo egentlig bare en slags oplysning. Ligesom lego, hvis der står på pakken: Forbudt under 7 år, kan en 6-årig jo godt gå ind og købe varen alligevel. Jeg mener, har du nogensinde stået i kø ved en biograf, og blevet bedt om at vise dit Sygesikringsbevis ved billetlugen? Tror det ik...

09/12-04Fnatastisk
Anonym
Den er fanstastisk, utrolig overvældende. Hvad mere kan man sige??? FabeltagtigFakta

Medvirkende
Harry Potter Daniel Radcliffe
Ronald 'Ron' Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
Professor Gilderoy Lockhart Kenneth Branagh
Jagtbetjent Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Skoleinspektør Albus Dumbledore Richard Harris
Professor Severus Snape Alan Rickman
Professor Minerva McGonagall Maggie Smith
Inspektør Sir Nicholas Nearly Headless Nick' de Mi John Cleese
Professor Flitwick Warwick Davis
Draco Malfoy Tom Felton
Aragog Julian Glover
Onkel Vernon Dursley Richard Griffiths
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Molly Weasley Julie Walters
Bag kameraet
Instruktion Chris Columbus
Produktion David Heyman
Manuskript Steven Kloves
Forlæg J. K. Rowling
Fotografi Roger Pratt
Klip Peter Honess
Scenografi Sturat Craig
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Nøgleord Harry Potter
Relaterede film Harry Potter og de vises sten, Harry Potter og fangen fra Azkaban, Harry Potter og Flammernes Pokal, Harry Potter og Fønixordenen, Harry Potter og halvblodsprinsen
Premieredatoer
Biograf 22.11.2002
Dvd 11.04.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 161 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 765.329 (#39)
Selskab Warner Bros., 1492 Pictures, Heyday Films, Cartegena Communications Inc., MSOA Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...