Lagaan

1893, Centralindien. Den arrogante britiske kaptajn Russell pålægger de indiske bønder at betale dobbelt skat, ”lagaan”, men vil frafalde sit krav, hvis de lokale kan vinde over briterne i en cricketmatch. På samme tid bliver hans smukke søster forelsket i den trodsige lokale bonde Bhuvan, der forsøger at overtale sin landsmænd til at lære sig kolonimagtens sport. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Musical
Instruktør Ashutosh Gowariker
Medvirkende Aamir Khan, Gracy Singh, Rachel Shelley, Paul Blackthorne
Spilletid 225 min.
Biopremiere 23.08.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en varm, humoristisk og meget lang indisk film i en form for syntetiske realisme, som både er karakteriseret af manglen på nuancer og af en gennemgående naivitet, midtvejs mellem det charmerende og det ubehjælpsomme."

Berlingske
"...sangnumrene er fantastiske, musikken får én til at vippe med foden til de fremmede takter, lyssætningen emmer af blændende orange nuancer, kameraet glider over utrolige, svimlende landskaber, kostumerne og scenografien virker imponerende historisk troværdige..."

Jyllands-Posten
"Der er for mange gentagelser, spillet er oftest melodramatisk og alt for unuanceret for ikke at sige direkte primitivt, og figurtegningen er til tider næsten parodisk forenklet..."

Weekendavisen
"Indien lærer cricket og englænderne trynes. Der synges, elskes, hulkes og kæmpes i tre timer og tre kvarter. Resultatet er storartet. "

Ekstra Bladet
"...fire fortryllende, frodige, arverige timer, der flyver af sted, og man forlader biografen i et champagneboblende humør."

Bogart
"Filmens billedside er ganske enkelt mesterlig og musikken er en åbenbaring."

Cinemazone
"...et gennemført Bollywood-produkt med alt hvad dertil hører; den er enkel i sin historie, simpel i sine konflikter og fyldt af et overskud af godt humør - og det er en stor oplevelse at have den i landet."

Brugere

27/04-06Mesterværk 3
En helt unik oplevelse. Aldrig er fire timer gået så hurtigt. Læs mere her
http://www.thbp.dk/movies/lagaan.htm
og har du ikke filmen kan den købes her
http://www.play.com/
Prisen går lidt op og ned, men plejer at være rimelig.

05/02-03LAD HVER MED AT SE DEN!!
Anonym
Den er så dårlig:jeg hvar lige ved at brække mig..

08/01-03Ubeskrivelig flot!!
Anonym
Lagaan er simpelthen noget af det smukkeste jeg har set længe! Og musikken er fantastisk! Det er en film jeg bare må eje og have!! Jeg kan kun anbefale ALLE at se den!

29/10-02Suveræn film
Anonym
En must see film læg mærke til hoved-rulleriet når de taler og synger. Samtidigt for man også en god indsigt i Kricket, god film

21/10-02Verdens bedste film!
Anonym
Lagaan kan ikke siges med ord. Filmens billedside er mesterlig, skuespillet er fremragende og musikken er en sand åbenbaring med fremmede rytmer, der får enhver til at nynne og vippe med! Scene efter scene er et festfyrværkeri af sang, romantik, humor og spænding ud over alle grænser, tilsat den enkle historie, der er kræs for dem som ved hvordan en god solid og enkel historie bør opbygges.

Indisk film er ellers en sjælden cocktail på de danske lærreder, men da Natfilmfestivals publikum gav filmen Publikumsprisen, åbnede distributionerne øjnene op for Bollywoods hidtil dyreste filmproduktion, som nu kan nydes i enkelte danske biografer.

I Indiens filmcentrum Bollywood produceres der årligt næsten tre gange så mange film som i Hollywood, kvaliteten svinger dog drastisk. Inderne går ...

01/10-02Den bedste film jeg har set!
Anonym
Jeg må indrømme at jeg ikke var alt for begejstret da jeg gik ind i den mørke sal for at se en film jeg næsten ikke vidste noget om - og tilmed en indisk! (Jeg har hidtil kun kendt til den marrokansk/arabiske kultur, da min søster er gift med en marrokaner)
Jeg fik en kæmpe overraskelse! Starten virkede meget B-filmsagtig, men i løbet af 5 min. var jeg fuldstændig opslugt af filmen. De mange farver, dansen og ikke mindst den helt utrolige sang!
At de har fået den meget enkle historie til at vare 4 timer er en god præstation. Jeg kedet mig ikke på noget tidspunkt i filmen, heller ej i slutningen.
Se den! Den er det hele værd!

(PS: og så ser Aamir Khan jo heller ikke værst ud *SS*)

26/09-02HERLIG BOLLYWOOD
Anonym
Fantastisk underholdning fra Indien. Filmen er 4 timer lang, men tiden flyver afsted. Dansescenerne er meget flotte, og man kan ikke lade være at rokke med i sædet. Efter at have set filmen for jeg ud og købte soundtracket, og nyder nu Lagaan hjemme i stuen.
Desuden ved jeg nu meget mere om cricket end jeg nogen sinde har gjort.

22/09-02Kanon film
Anonym
jeg så desværre ikke denne film til natfilmfestivalen. Men efter Monsoonwedding og Samsara, var det meget forfriskende at se endnu en Indisk film. Hvilken en smukke billede, herlig dejlig musik, meget flotte korografiske scene og filmen virkede slet ikke for lang. Den var en meget stor overraskelse og jeg kan kun Varmt anbefale den !!!!

26/08-02Fremragende!
Anonym
Det er underholdning i særklasse!
Man er jo godt klar over, at det ikke er hverken Shakespeare eller Scorsese. Men der bliver grinet, klappet, hujet og trampet salen - en oplevelse af totalteater, en der efterhånden er sjælden! Det er troværdigt og ærligt skuespil af glade mennesker i smukke omgivelser. En opløftende og meget morsom oplevelse, simpelthen!

23/08-02Underholdende, men laaaaaaaang
Anonym
Man går ud - efter næsten 4 timer - og véd mere om cricket end man nogen sinde har vidst tidligere. Man keder sig næsten ikke - og musiknumrene er jo skønne. Det er lykkes at finde de to DÅRLIGSTE engelske skuespillere i mands minde, hvorimod de indiske spiller OK. Dét er naturligvis noget nyt!

Fakta

Medvirkende
Bhuvan Aamir Khan
Gauri Gracy Singh
Elisabeth Russell Rachel Shelley
Kaptajn Andrew Russell Paul Blackthorne
Yashodamai Suhasini Mulay
Rajah Puran Singh Kulbhushan Kharbanda
Bhura Raghuvir Yadav
Mukhiya Rajendra Gupta
Guran Rajesh Vivek
Iswar Shri Vallabh Vyas
Ram Singh Javed Khan
Ismail Raj Zutshi
Akhilendra Mishra Arjan
Deva Pradeep Rawat
Goli Daya Shankar Pandey
Bag kameraet
Instruktion Ashutosh Gowariker
Produktion Aamir Khan
Manuskript Ashutosh Gowariker, Kumar Dave, Sanjay Dayma
Fotografi Anil Mehta
Klip Ballu Saluja
Scenografi Nitin Desai
Musik A.R. Rahman
Genrer og relationer
Genre Musical
Undergenre Romance, Sportsfilm
Premieredatoer
Biograf 23.08.2002
Øvrige oplysninger
Land Indien
Produktionsår 2001
Spilletid 225 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Aamir Khan Productions Ltd.
Biodistributør Nordisk Film

Se også...