Kald mig bare Aksel

Aksel er 10 år og bor sammen med sin mor og søster i boligbyggeri i en forstad. Den forestående ferie skal Aksel om dagen tilbringe i skolefritidsordningen. En bortløben hund og en sangkonkurrence bliver begyndelsen på et venskab med pigerne Annika og Fatima. Da Fatima får stuearrest, må Aksel tage sagen i egen hånd for at redde hunden, sangkonkurrencen og resten af ferien. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Familiefilm
Instruktør Pia Bovin
Medvirkende Nadia Bøgild, Adam Gilbert Jespersen, Nour El-Foul, Petrine Agger
Spilletid 78 min.
Biopremiere 27.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pia Bovin

(INSTRUKTØR)
Bovin er vokset op i København og afsluttede sin uddannelse på Den danske Filmskoles instruktørlinie i 1999. På filmskolen har Bovin instrueret 'Dråben' og den meget ’Den bedste af alle verdner’ (1999) - begge novellefilm. For TV har Bovin instueret 30 afsnit af dramaserien ’Hotellet’, samt et par håndfulde afsnit af den danske sitcom 'Lan...

Anmeldere

Politiken
"...en livlig fortælling med et afvæbnende, men ikke tandløst, tonefald i de mange små kultursammenstød."

Berlingske
"...lidt tam i temaet og udvisket i konturerne, men den er både instrueret og spillet med masser af frisk og muntert talent."

Jyllands-Posten
"Den er lige så funky som "Mirakel", lige så rørende som Ruben Genz prisbelønnede novellefilm "Bror min bror", og så er den ikke mindst sig selv."

Weekendavisen
"Bramfri, usentimental, sød, morsom og tankeprovokerende."

Ekstra Bladet
"...fortalt befriende og vittigt."

Cinemazone
"Filmen tager godt fat i et aktuelt emne og gør det på nutidens præmisser i et sprog for børn, som også voksne kan forstå og sætte pris på."

Brugere

21/02-06HAHA ..
Anonym
Miiq oq min veninde , så den 3 qanqe her i weekenden . det er klart en sej film , med syqe humor .. HAHA .. sjoveste replik er : HEJ FAR , HVAD SYS DU OM MIT NYE HÅR ? .
hahahahha .. :D

15/01-06Bare...
Man får virkelig et indtryg af at denne film er meget sjusket lavet. Det er den faktisk også, men alligevel er den en smule underholdende.

18/01-05Okay familiefilm...
Rimelig okay familiefilm. Bare ret så skodskuespillere, og dårligt plot. Men man bliver alligevel underholdt. Men en rimelig hyggelig og velspillet lille film. Men Buster er og bliver sgu bedre!

12/12-04?
Anonym
Den er lidt kedelig.

Du har da misforstået noget, Jens Kristensen, det er en helt anden film du taler om.

16/03-04Sjov komedie
Anonym
Peter Frödin er herlig i hovedrollen som Aksel i denne kontrafaktiske historie om Danmark i middelalderen. For dem, der ikke ved det, betyder "kontrafaktisk", at de historiske fakta er bearbejdet. F.eks. sælger Aksel de første skrabelodder, og det blev først introduceret herhjemme af Tipstjenesten i 80'erne.

Søren Fauli og spiller selv med i filmen som en af bønderne. Aksels kone spilles af en velspillende Ditte Gråbøl, der gør et fremragende job. Alt i alt en glimrende fortolkning af det kendte gamle Holberg-stykke.

03/11-03okay
Anonym
hej den er total go...
jeg synes adam er for lækker hilsen sarah

09/10-03Rigtig god
Anonym
Endelig en dansk børnefilm, der rammer plet. Nok den bedste danske film, jeg har set i mange år.

25/08-03Undervurderet film
Anonym
Endelig en film, der sætter fokus på denne verden. Den løser ikke problemer nej, den viser ikke et vildt nyt billede nej, den fortæller ikke om hele islam nej - men det prøver den heller ikke på. Den kommer ned i børnehøjde i en verden, som faktisk kun danske børn kender men ikke deres forældre - derfor forældre: gå ned og lej den for jeres egen skyld! det er ikke på grund af ingen ting at den vandt Den internationale jury´s Filmpris i Berlin 2003!

25/06-03hmm
Anonym
Find et tidsfordrivsforum. Her taler vi film.

Og find en Hollowwood-film at gøre grin med i stedet. Aksel er en fin film, der ikke har fortjent den behandling.

25/06-03FOR FED!
Anonym
Jeg syntes at "kald mig bare aksel" er for fed, og i øvrigt spiller Adam Gilbert Jespersen formidabelt, ja begrund af hans fantastiske skuespil har jeg set "kald mig bare Aksel" 16 gange...SLÅ DEN!!!Fakta

Medvirkende
Annika Nadia Bøgild
Aksel Adam Gilbert Jespersen
Fatima Nour El-Foul
Charlotte (Annikas mor) Petrine Agger
Per (Annikas far) Henrik Noel Olsen
Mia (Aksels søster) Sarah Bovin
Susanne (Aksels mor) Sarah Kjærgaard Boberg
Richard (Aksels far) Jesper Lohmann
Jamal (Fatimas far) Imad Abul Fou
Leila (Fatimas mor) Zeinab Sabbah
Bag kameraet
Instruktion Pia Bovin
Produktion Ib Tardini, Louise Vesth
Manuskript Bo Hr. Hansen
Fotografi Jacob Banke Olesen
Klip Molly Stensgård
Scenografi Tine Jespersen
Musik Poul Halberg
Genrer og relationer
Genre Drama, Familiefilm
Premieredatoer
Biograf 27.09.2002
Dvd 04.09.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 78 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film

Se også...