Murder by numbers - Iskoldt mord (Murder by Numbers)

Da liget af en midaldrende kvinde bliver fundet i en skov, kommer Cassie Mayweather og hendes nye makker Sam Kennedy på sagen. De har næsten ingen konkrete spor, men Mayweather følger sin intuition og forfølger sin mistanke af to velstillede og intelligente teenagere, Justin og Richard. Langsomt, men sikkert bliver Mayweather trukket ind i de to teenageres dødelige leg samtid med at hun kæmper med sin egne indre demoner. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Barbet Schroeder
Medvirkende Sandra Bullock, Ryan Gosling, Michael Pitt, Agnes Bruckner
Spilletid 120 min.
Biopremiere 23.08.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sandra Bullock

Verden blev lidt smukkere 26. juli 1964, for det er nemlig datoen for Sandra Annette Bullocks fødsel. Actionbraget 'Speed' (1994) gjorde hende til kæmpestjerne overnight. Siden er det ikke blevet til andet end hæderlige middle of the road-film - for eksempel 'Nettet' (1995) og 'Forces of Nature' (1999) - men Bullock har altid formået at holde hov...

Anmeldere

Politiken
"Der er krummer og energi i Sandra Bullocks figur, men omkring hende synes filmen i store træk at blegne og yde for lidt modstand."

Berlingske
"Schroeder skaber en ulmende noir-stemning i den ellers solbeskinnede, californiske idyl, men filmen er en banalitet, der er alt for lang og aldrig hæver sig op over det forudsigelige..."

Jyllands-Posten
"At man til en vis grad accepterer skildringen af hende skyldes udelukkende, at Sandra Bullock er en talentfuld skuespillerinde, men dog ikke nok, til at hendes figur forekommer tilfredsstillende uddybet og nuanceret."

Ekstra Bladet
"...Bullock er glimrende i den atypiske rolle som en koldblodig og upopulær specialdetektiv, der slås med egne traumer under en led mordsag."

Bogart
"Filmen er spændende, solidt, ok, noget forudsigeligt fortalt, men man bliver hængende på krogen, og det er jo det det drejer sig om i den type thrillers."

Cinemazone
"Det er ikke opfindsomt eller væsentlig filmkunst, men det er to timers forsvarlig sommerunderholdning, hvor Sandra Bullock får taget et væsentlig skridt i sin karriere."

Brugere

18/04-06Skematisk Mordgåde
To studerende (Gosling, Pitt) myrder en tilfældig kvinde, i deres forsøg på at se om de kan begå den perfekte forbrydelse og slippe af sted med det. Den plagede politikvinde Cassie (Bullock) er på sporet af dem, men har svært ved at finde beviser for hvad der er sket.

Som underholdende og momentvis spændende tidsfordriv, er instruktør Schroeder’s film virkningsfuld nok. Man står ikke af undervejs, trods en for lang spilletid og et usandsynligt og også sine steder rimeligt forudsigeligt plot, der især mod slutningen smider de sidste rester af troværdighed over bord.

Det er effektivt håndværk, der uden de store visioner og som sine steder har sine forklaringsproblemer, giver sin tilskuer et minimum af hvad man kan forlange af sådanne film, i den medgivet klichefyldte ende, men her ...

05/01-05Se noget Barneby istedet for
Drønkedelig og typisk hollywood-thriller, der aldrig på noget tidspunkt blev det mindste spændende. Havde egentlig rimelige forventninger til filmen, seven var nok det første der poppede op, men at sammenligne Murder by numbers med David Finchers mesterværk, ville være en direkte fornærmelse.


Filmen havde ingen rigtige lyspunkter, overhovedet.
Det hele var sølet ind i sorte billeder, i et ellers normalt solskinnende californien, og når filmen i forvejen var kedelig, kunne jeg flere gange tage mig selv i at være døset hen. Hvis man forventer noget nyt og konstruktivt, bliver man også skuffet. To mordere der er intellligente, wow!! Det er da for vildt, men vi er stadig nogle der kan huske Ted Bundy, ik... En god men anderledes politimand, ingen vil have som makker klarer det hele pg...

30/01-04god ide, elendig instruktør
Anonym
Murder By Numbers har en fascinerende grundidé, og filmen kunne have været et psykologisk indsigt i mordere, lidt i stil med Seven. Men den alt for rutinerede instruktør Barbet Schroeder kører den sikre vej, og filmen kan næsten ikke engang snige sig op på tre stjerner. Det er irriterende ærgeligt, at han ikke har fået mere ud af det udspekulerede manuskript, og en anden instruktør ville have gjort hele forskellen.

Efter at have set Ryan Gosling i The Beliver (okay, det startede allerede ved Titans) var jeg sikker på, at han var en anderledes skuespillere. Ikke en af de sædvanlige pretty boys, men en udtryksfuld og talenfuld upcoming stjerne. Han viser ikke den samme indædte styrke i denne film, men han er alligevel en rigtig god skuespiller. Desuden er Sandra Bullock castet i en god,...

26/12-03Meget gribende
Anonym
Faktisk undrer jeg mig over, at denne film ikke har fået en anelse højere karakterer.
Stemningen holder hele vejen igennem og de tro drenge spiller UTROLIGT flot! Sandra Bullock er også bedre end hun plejer.
Virkelig psykisk hård, man føler med alle sammen. Selv den sindssyge Richard.

13/03-03God uhyggelige film!
Anonym
Det er en meget god film...
Den bedste film Sandra Bullock nogensinde har lavet!
Det er dejligt at se en ny film, med nye skuespillere... Man ser jo næsten kun film med berømte skuespillere, som: Bruce Willis og Robert De Niro... Så det er godt at der er nogle nye med, som Ben Chaplin, Michael Pitt og Ryan Gosling.
Filmen handler jo om 2 unge, der er mordere, men i de fleste film er det som regel voksne mennesker, der er morderne, så jeg synes, at det er fedt, at det er 2 unge fyre!!!!

16/02-03En rimelig god film....
Anonym
Denne film Med Sandra Bullock er en helt okay film, dem mangler bare lige det sidste...
lidt træls men den er bestemt ikke dårlig men heller ikke vildt god..
HVIS DU ER TIL THRILLER SÅ SE DEN!

05/02-03Langt fra god...
Anonym
En halvkedelig affære om mord, jalousi, homoseksualitet og ære.
"Murder by numbers" vil gerne være langt mere end den er, og det er måske det som i virkeligheden trækker den ned for hvert minut man ser, plottet er drønkedeligt og forudsigeligt, og specielt Sandra Bullock spiller med så lidt overbevisning af det er på grænsen til det pinlige.

Drop filmen og se istedet et afsnit af C.S.I.

01/02-03Leger med døden.... 6
Anonym
Alle mennesker kan udtænke en plan om, hvordan man begår et mord, men kun de frie mennesker kan gøre det....

Richard og Justin er bedste venner og de går på High school. De har mistet interessen for skolen, og de har mistet chancen for overhovedet at opnå noget i deres liv. De har fået nok af det almindeligt og dagligdags liv, og deres forældre er såmænd også ligeglade, hvad deres drenge går rundt og foretager sig. Og dermed er Richard og Justin frie folk, som er på udkig efter et farligt og udfordrende liv, og det betyder at, deres nye hobby er langt mere blodig og interessant, end den nogensinde har været før.

De interesserer sig i alt, hvad der er med mord at gøre, og hvordan de får et mord til at ligne en ulykke. De har lært efterhånden, hvordan man skjuler sine spor, og hvorda...

28/01-03God Thriller
Anonym
Mange, især Anmeldere mener filmen er forudsigelig, det mener jeg absolut ikke.
Selvfølgelig kan man jo altid gætte sig frem, og det betyder bare at filmen er Spændende.

22/11-02Sandra i storform
Anonym
Filmen er labert lavet, med nogle fremragende skuespillere. Sandra har ikke været så god siden "Mens du sov" og hun støttes godt af Ben Chaplin. Men Ryan Gosling og Michael Pitt, som vores to serie-mordere, er helt suveræne. De er så isnende uhyggelig og skræmmende, men de gør samtidig filmen mere underholdende at følge med i. Jeg er sikker på de begge to vil få et større gennembrud senere hen. Filmen er også en af de bedste thrillers jeg har set i lang tid. Helt enkelt en fremragende film. Minus - den er for kort.Fakta

Medvirkende
Cassie Mayweather Sandra Bullock
Richard Haywood Ryan Gosling
Justin Pendleton Michael Pitt
Lisa Agnes Bruckner
Ray Chris Penn
Rod R.D. Call
Sam Kennedy Ben Chaplin
Al Swanson Tom Verica
Olivia Lake Krista K. Carpenter
FBI agent Joe La Piana
Anne Aubin
Bag kameraet
Instruktion Barbet Schroeder
Produktion Susan Hoffman, Barbet Schroeder, Richard Crystal
Manuskript Tony Gayton
Fotografi Luciano Tovoli
Klip Lee Percy
Scenografi Stuart Wurtzel
Musik Clint Mansell
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Nøgleord Detektiv
Premieredatoer
Biograf 23.08.2002
Dvd 28.01.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 6.299
Selskab Warner Bros., Castle Rock Entertainment, Schroeder Hoffman Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...