My Big Fat Greek Wedding

Chicago, USA. Hele Portokalos-familien er bekymret for datteren Toula, der er 30, ugift og arbejder på forældrenes restaurant Dancing Zorba’s. Toula har imidlertid planer for sit eget liv. Hun tager job på et rejsebureau og bliver forelsket i gymnasielæreren Ian. Spørgsmålet er blot om hendes forældre vil blive mest forargede over, at han ikke er af græsk afstamning eller at han er vegetar. Og hvad mon Ian siger til det gigantiske traditionelle græske bryllup som Toulas mor begynder at forberede? © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør Joel Zwick
Medvirkende Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan
Spilletid 96 min.
Biopremiere 15.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joel Zwick

(INSTRUKTØR)
Med sin anden spillefilm 'My Big Fat Greek Wedding' (2002) fik Joels Zwick sit helt store gennembrud. Filmen har ingen stjerner og intet stort budget, men charmede sig ikke desto mindre ind på det store amerikanske publikum, der endte med at lægge omkring 200 millioner ved billetlugerne. Komedien er baseret på et one-woman-show og fortæller h...

Anmeldere

Politiken
"Mærkeligt nok, at man ikke brækker, men faktisk hygger sig. Så længe den varer."

Berlingske
"Dens humor er ikke ligefrem olympisk, men der er dog heller ikke tale om et filmisk marathonløb, for 'My Big Fat Greek Wedding' varer kun lige godt halvanden time. Og det er også længe nok."

Jyllands-Posten
"Indledningsvis virker det måske kært, men 'My Big Fat Greek Wedding' er ganske enkelt for tyndbenet til at kunne hvile på de få charmerende øjeblikke, som filmen trods alt rummer."

Weekendavisen
"Filmen om det store fede græske bryllup er en etnisk amerikansk specialitet, som man hurtigt får rigeligt af."

Information
"Hollywood lurer i kulissen, men historien undgår de oplagte klicheer, og My Big Fat Greek Wedding bliver en fin, lille film om, at der umiddelbart godt kan være sød musik i luften, når dreng og pige mødes."

Ekstra Bladet
"Se My Big Fat Greek Wedding som farverig humørspreder i kedelige november eller som munter optakt til tøsejulefrokosten."

B.T.
"Den store succes må primært tilskrives heldig timing, idet filmen er uden særlig originale idéer og stjernedrys."

Dagen
"Med 'My Big Fat Greek Wedding' er en hel kultur blevet merchandise: ouzo, moussaka, Zorba, gakkede danse, nuttede gammeldags familiemønstre og åh så hjertelig folkesjæl."

Kino
"Det er svært at fokusere på ret meget andet end deres hår. En mærkelig anakronistisk størrelse, der ikke er set siden 80'erne."

Bogart
"Resten er en gang forloren folklore, som jeg, hvis jeg var græker, ville føle mig krænket af."

Cinemazone
"Forventer man let underholdning, gode grin og en feel-good-stemning går man ikke galt i byen med denne film."

Brugere

18/02-05endnu en film
sød, sjov og underholdende. men ik meget mere. den byder ikke på noget nyt og er ikke nødvendig.

10/01-05Pleaser!
Letkøbt og konservativ fremstilling af noget der kunne have været mere vedkommende tematik, men ender ud i klicheer og platte optrin. Ikke uden humor og momenter, men akk.

18/08-04My big fat greek wedding.
Anonym
det er den mest fantastiske film jeg nogensinde har set. jeg plejer ALDRIG at grine at komedie film, men det gøre jeg af denne film. skuespillerne er valgt rigtigt. og den er bare en total fed film!!

04/01-04på grænsen til ikke-seværdig
Anonym
Banal kærlighedskomedie, der dog er moderat morsom, mest i kraft af de to charmerende hovedrolleindehaver. Filmen blev en overraskende kæmpesucces i Amerika, men det er der da også en grund til. Vi får utallige af disse komedier der over fra, hvor de elskende ikke kan få hinanden af en-eller-anden grund. Det kunne være dejligt med en ny opskrift, men jeg kan dog sagtens tåle at se disse forudsigelige feel-good komedier.

18/06-03Overvurderet!
Anonym
Jeg synes at filmen er en tynd kop te fyldt med klichéer. Derudover er den fyldt med anstrengende personer der kører den samme joke af i hele filmen.

Jeg kan f.eks. ikke klare hele det show i starten med, at Toula går klædt i det mest tænkelige rædselsfulde tøj, med hinkesten og uden BH osv., mens resten af familien går rundt som sminkedukker med opsat hår osv. Det minder mig alt for meget om en skrækkelig film med Freddie Prinze Jr.!!

02/02-03En let omgang underholdning
Anonym
Jeg havde ikke forventet mig meget af denne film, men blev dog positivt overrasket over filmen. Til tider får den i hvert fald gang i min lattermuskel :-)

02/01-03En absolut elendig film.
Anonym
Hvis jeg var græker ville jeg bandlyse den film. Men det er jeg ikke, så jeg vil bare svine den lidt til. Historien og plottet (hvis det overhovedet kan kaldes plot) er plat, ligegyldigt og ikke sjovt.
jeg diskuterede den med en ven af mig - Simon Thompsen som skulle skrive anmeldelsen af den i Fyens Stiftstidende. Han gav den 2 meget små stjerner, vi var begge enige, den er sgu for nem.

02/01-03Underholdning
Anonym
Sjov underholdning - det er hvad det er...God mens det står på og hurtig glemt.

27/12-02Livsglad overraskelse
Anonym
Kendte intet til filmen da jeg gik ind og så den. Kom ud derfra med et smil på læben og med vel-motionerede lattermuskler. En skøn, herlig, varm og glad film, som der er alt for få af!!

Og så er John Corbett (Ian) bare dejlig...

26/11-02one big fat happy movie!!
Anonym
Nu var det jo så en af de dage hvor man bare tænker "idag skal jeg rigtig råhygge med venninderne" og det var præcis hvad jeg gjorde... så jeg smuttede i bioen for at se "my big fat..." og den var da kanon!!! Godt nok er det ikke en film med action-a-la-Tom-Cruise eller en af de meget populære verdens-situations-oplysende film, men hold da op hvor var den sød.... det er sådan en film man trænger til at se i ny og næ...

Tro mig, jeg ser film som en kunstart og jeg nyder at være den som får lov til at beundre de utallige mesterværker der er lavet gennem tiden, men det er i underholdningsbranchen vi befinder os, og jeg blev sgu underholdt!! alle gode 2 timer... så mine penge var absolut givet godt ud, og jeg havde en kanon hyggelig aften. flere af den slags film tak!!!

PS: jeg synes...Fakta

Medvirkende
Toula Portokalos Nia Vardalos
Ian Miller John Corbett
Gus Portokalos Michael Constantine
Maria Portokalos Lainie Kazan
Tante Voula Andrea Martin
Fætter Angelo Joey Fatone
Toula som 6-årig Christina Eleusiniotis
Skolepige Kaylee Vieira
Toula som 12-årig Marita Zouravlioff
Athena som 15-årig Sarah Osman
Bag kameraet
Instruktion Joel Zwick
Produktion Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman
Manuskript Nia Vardalos
Fotografi Jeff Jur
Klip Mia Goldman
Scenografi Gregory P. Keen
Musik Xandy Janko, Chris Wilson
Genrer og relationer
Genre Komedie
Relaterede film My Big Fat Greek Wedding 2
Premieredatoer
Biograf 15.11.2002
Dvd 28.05.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 46.142
Selskab Playtone, Home Box Office (HBO), Gold Circle Films, MPH Entertainment Productions
Biodistributør Constantin Film

Se også...