Elsker, elsker ikke (À la folie... pas du tout)

Den unge kunststuderende Angelique er forelsket i hjertekirurgen Loïc. Desværre er han gift og venter barn med sin kone Rachel. Angelique giver imidlertid ikke op, og forsøger med alle midler at vinde lægens hjerte. Det kan måske nok lykkes for Angelique, men spørgsmålet er, om Loïc i det hele taget er den mand, som hun tror. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Thriller
Instruktør Laetitia Colombani
Medvirkende Audrey Tautou, Samuel Le Bihan, Isabelle Carré, Clément Sibony
Spilletid 95 min.
Biopremiere 09.05.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Audrey Tautou

Den lidt skrøbelige og elegante franske skønhed med de store brune øjne og sjove ører fik sin filmdebut i det franske drama 'Skønhedssalon Venus' (1999). Rollen indbragte hende den prestigefyldet César-pris. Efter debutfilmen fulgte roller i endnu et par franske film, hvorefter instruktøren Jean-Pierre Jeunet fik øje på hende og gjorde hende...

Anmeldere

Jyllands-Posten
"Historien er en intellektuel genistreg, der elegant og opfindsomt leger med fatale misforståelser og bruger tilfældet som drivkraft i en dramatisk acceleration, der fører til både mord og vold og ulykke."

Weekendavisen
"...Alfred Hitchcock har fået en fransk niece."

Information
"Det er i høj grad overraskelsesmomentet, der gør filmen til en medrivende fortælling."

Ekstra Bladet
"På trods af emnet - patologisk kærlighed - virker 'Elsker...Elsker ikke' snarere som en elegant eksekveret, men gundlæggende gold stiløvelse..."

B.T.
"Alsidig og altædende."

Filmland
" Det er en film, der lader som om den vil føre os ind i hjernen på et stakkels menneske, men når det kommer til stykket behandler den sine figurer som marionetdukker."

Cinemazone
"Havde udgangspunktet været mindre ugebladsagtigt, havde filmen som helhed sikkert også været imponerende."

Brugere

19/01-06jeg elsker den
ahh, jeg bliver forført mere og mere af skønne tautou hver eneste gang ejg ser den.
hun er blandt verdens bedste skuespillere, og J. P. Jeunet er genial. kun han kan klippe/tænke/sammensætte/redigere/instuktere osv. denne film så den bliver perfekt.
for det er hvad den er - perfekt.

kan den snart i hovedet...

12/06-05SPOILERS
Anonym
Der er så sindsygt mange spoilers i anmeldelserne fra brugernes side, scope så er det ud med skovlen... der bliver løftet sløret for så meget, at jeg er glad for jeg så filmen før jeg læste her på scope... tag jer dog sammen!
og håndhæv jeres egne regler:
"Indlæg må ikke indeholde 'spoilers' (afsløring af centrale dele af handlingen) med mindre der bliver advaret om dette i overskriften eller i begyndelsen af indlægget. "

04/11-03Ren humbug
Anonym
Sjældent har en så kort film føltes så lang!

En tilsyneladende anderledes, men alligevel dybt forudsigelig romantisk thriller. 'Elsker, elsker ikke' vil gerne være en rigtig udspekuleret film, men er blot utroværdig.

Vi må selvfølgelig acceptere, at hjertekirurgen Loïc ikke går til politiet som alle andre normale mennesker ville have gjort det - for så havde der slet ikke været nogen film.

Men filmen er utroværdig på mange andre måder. At anholdelsen af Loïc for vold mod en patient vises på nyhederne i tv er selvfølgelig helt ude i hampen. Og hvorfor havner en patient, der har fået forgiftning af gas, på en hjerteafdeling?

Den eneste lidt sjove ide jeg kunne få øje på var Angéliques mosaik lavet af piller i filmens sidste scene!

03/11-03Fantastisk underholdning..
Anonym
Elsker, Elsker ikke er den mest dybe franske film til dato, men undeholdende og på mange måder nyskabende er den. Audrey Tautou er efter min mening så smuk og charmerende at man ikke kan undgå at fra salen uden hende i tankerne lang tid efter.. Filmens drejning kom, for mit vedkommende, meget overraskende. Det pyntede rigtig godt.. En film jeg virkelig vil anbefale!

02/11-03Petit Amelie
Anonym
Elsker, elsker ikke. ELSKER Audrey Tautou !

01/11-03værre bliver det ikke
Anonym
Magen til kedsommeligt makværk skal man lede længe efter. Visuelt minder den om en billig fransk soap. Og personerne var så steriotype at de kunne være kommet ud af samme. Efter at have kedet sig igennem 1ste halvdel, skal man gud hjælpe mig se hele samme film igen!! Med et nyt perspektiv som er udtømt efter 5 minutter.

05/07-03Jeg blev ikke overrasket...
Anonym
over at Loic ikke havde noget forhold til Angelique. Måske har der været for mange antydninger vedrørende filmens komposition og "overraskende" vendepunkt i den anmeldelse, jeg på forhånd havde læst. Men at det på nogen måde skulle gøre filmen genial at man ser en sag fra to meget forskellige sider og synspunkter, kan jeg ikke helt tilslutte mig. Det er set før.
Men dér hvor jeg især synes at filmen svigter, er i den temmeligt overfladiske skildring af personerne, især af Angelique og hendes besættelse. Den bliver aldrig rigtig rørende eller uhyggelig; højst en smule grotesk.
I virkeligheden synes jeg at filmens største plus er den billedskønne Audrey Tatou...der virkelig egner sig til at være vanvittigt forelsket..og måske mindre til at være så ond i sulet at hun påkører gravide kvin...

24/05-03Nyskabende
Anonym
Jeg synes at det er en ganske nyskabende film. Som de andre anmeldere her på siden, vil jeg ikke afsløre for meget, da det er overraskelsesmomentet der løfter filmen. Skuespillet er rigtig godt, og specielt Audrey Tautou (med det meget charmerende smil) er fremragende i rollen som Angelique.
Det er ikke den slags film man bare ser, og så glemmer dagen efter!

19/05-03Sød underholdning
Anonym
God og sød film med et godt plot, og hvor overraskelsmomentet i midten af filmen er både overraskende og løfter filmen op på et højere niveu - og så spiller den charmerende Audrey Tautou fabelagtetigt

12/05-03ikke dårlig
Anonym
Jeg synes at den overraskende twist midt i filmen løfter den fra det forudsigelige og banale til det fascinerende og engagerende. Derfor er den medrivende, trods omhandlende et patologisk forelsket kvindfolk. Billedsproget er nydeligt, feminint og en anelse konstrueret og Audrei Tautou udmærker sig igen med sit charmerende spil. (4)Fakta

Medvirkende
Angélique Audrey Tautou
Loïc Samuel Le Bihan
Rachel Isabelle Carré
David Clément Sibony
Héloïse Sophie Guillemin
Julien Eric Savin
Claire Belmont Michèle Garay
Anita Elodie Navarre
Jeanne Catherine Cyler
Léa Mathilde Blache
Bag kameraet
Instruktion Laetitia Colombani
Produktion Charles Gassot, Jean-Marc Kerdelhue
Manuskript Laetitia Colombani, Caroline Thivel
Fotografi Pierre Aïm
Klip Véronique Parnet
Scenografi Jean-Marc Kerdelhue
Musik Jérôme Coullet
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 09.05.2003
Dvd 27.10.2003
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2002
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 3.078
Selskab TF1 Films Productions, Cofimage 12, TPS Cinéma, Téléma
Biodistributør Angel Films

Se også...