Analyze That

Mafiabossen Paul Vitti løslades fra fængslet og opsøger igen psykologen Dr. Ben Sobel, der tidligere ganske modvilligt har været sjælesørger for Vitti. Det viser sig dog, at Sobel selv har endnu mere brug for en psykolog end sin klient. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør Harold Ramis
Medvirkende Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Joe Viterelli
Spilletid 95 min.
Biopremiere 09.05.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lisa Kudrow

Næsten lige meget hvad lyshårede Lisa Kudrow fremover foretager sig, vil hun nok altid primært være elsket for sin rolle som den flyvske new age-pige Phoebe i en af halvfemsernes allerstørste amerikanske sitcoms, "Venner". Men Lisa har nu også formået at albue sig ind på det hvide lærred med roller i den beske indie-film "Helt uden skrupler" ...

Anmeldere

Politiken
"...en kun alt for nem jagt på de mest bøvede vitser om psykologi og tilsvarende gemytliggørelse af organiseret kriminalitet, skyderi som hobby og andre nødtørftige opdateringer af cowboyidolet."

Ekstra Bladet
"Det er sørgeligt af følge Robert De Niros forstenede karriere og grådighed."

B.T.
"Okay, fortsættelsen til mafiakomedien 'Analyze This' læner sig med fuld vægt op ad orignalen. Men den var også god. Så hva' gør det?"

Filmland
"Det er overskruet spil, latterlige påskud for bananskraldshumor og en syndflod af genetiale jokes - der gør filmen til en af de mest pinlige to'ere der nogensinde er lavet."

Cinemazone
"Troværdigheden i filmen er helt i bund, og det er kun Billy Crystal, der i få udvalgte scener får smilet frem."

Brugere

28/10-05Svag efterfølger
Typisk. Efter en fremragende etter, må vi denne gang nøjes med en svagere og mindre sjov fortsættelse.

Første halvdel af filmen har nogenlunde gode momenter af humoristiske indfald. Men derefter falder filmen roligt fra hinanden, og til sidst når filmen slutter giver den faktisk ingen mening overhovedet.

Skuespillet virker hellere ikke nær så inspirende fra de ellers normalt dygtige skuespillere. Lisa Kudrow skuffer mest ved ingen betydning har for filmens slappe handling.

En skuffelse.

23/08-04En forsættelse
Anonym
Analyze That er en udemærket forsættelse af Analyze This, uden på nogen måde at være nytænkende.

06/01-04Måske Niro Burde Søge Psykolog
Anonym
Gangsterbossen Vitti (Niro) løslades fra fængsel, og psykologen Sobel (Crystal) får modvilligt til opgave at være hans værge.

Efter den enormt morsomme ”Analyze This”, er denne efterfølger en rigtig nedtur på alle måder. Indfaldene virker pinlige og uigennemtænkte og handlingen er enormt dårlig, og noget af det mest søgte og uovervejede jeg har set længe.

Niro hvis karriere åbenbart falder og falder længere og længere ned af karrierestigen, spiller som en andenrangs afdanket skuespiller. Det er svært at forestille sig at han engang har været en af verdens bedste, det er der næppe nogen der vil tro på hvis de ser denne her. Jeg tror dog han stadig han har det i sig et eller andet sted, så når han lærer at skide på pengene og gå efter de gode roller, hvis nogen tør eller vil give h...

11/11-03de niro er ikke helt færdig
Anonym
Lidt uoriginal, men alligevel seværdig fortsættelse til Analyze This. Robert De Niro og Billy Crystal er stadig gode sammen, men de sjove replikker (som gjorde den første film god) er knap så sjove, og det hele virker lidt for konstrueret. Man underholdes stadig udmærket, og momentvis får man nogle uforglemmelige grin. Stop her, og lad de to film stå tilbage med værdighed.

19/05-03Noget værre L...!
Anonym
En katastrofe - hold jer væk.

19/05-03ej
Anonym
Det er uden tvivl det ringeste Dinero har lavet... Lad vær med at se filmen! Det er den største gang lort jeg nogensinde har set og jeg vil aldrig mere se dinero film efter denne! Føj for satan!

11/05-03Rodet
Anonym
Den starter sjovt, men sådan cirka en trediedel inde, mister den retningssans, og er meget forvirret i hvor den vil hen.
Der er få rigtig sjove scener, og det meste er uden egentlig motivation.

10/05-03Et lille forsvar...
Anonym
Jeg er så afgjort ikke enig med Sorenz.dk - filmen er faktisk værd at se! Kunne man lide 1'eren og er man til gansterverdenen, er filmen sjov og underholdende. På ingen måde et mesterværk, men man keder sig ikke. Et godt og sikkert grin - pengene værd!

Desuden, til forsvar for De Niro: med en sådan karriere som han har haft, kan det kun gå ned af bakke. Jeg syntes han spiller yderst veloplagt i filmen og viser sig fra sin gode side. Desuden mener jeg, at film som Meet the Parents, Mænd af ære, Jackie Brown og Ronin er YDERST vellykkede film - de hører jo trods alt til hans nyere ting. Så jeg syntes Di Nero er "undskyldt"...;-)

Mvh Petter

06/05-03Uha
Anonym
Glem at se filmen, der er intet at komme efter. Robert De Nero karriere er stadig nedafgående.

Sorenz.dk

Fakta

Medvirkende
Paul Vitti Robert De Niro
Dr. Ben Sobol Billy Crystal
Laura MacNamara Sobol Lisa Kudrow
Jelly Joe Viterelli
Cathy Moriarty
Joe D'Onofrio
Joseph Bono
John Finn
Bag kameraet
Instruktion Harold Ramis
Produktion Jane Rosenthal, Paula Weinstein
Manuskript Harold Ramis, Peter Steinfeld, Peter Tolan
Fotografi Ellen Kuras
Klip Andrew Mondshein
Scenografi Wynn Thomas
Musik David Holmes
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 09.05.2003
Dvd 04.11.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 5.847
Selskab Tribeca Productions, Face Productions, Baltimore Spring Creek Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...