The Four Feathers

Sudan, 1898. Den britiske officer Harry Faversham træder tilbage, da han erfarer, at hans deling skal deltage i slaget ved Omdurman. Hans forlovede og tre venner sender ham fire fjer som symbol på hans kujonagtige adfærd. Faversham deltager imidlertid alligevel i krigen. Forklædt som araber kommer han sin tidligere deling til undsætning. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Shekhar Kapur
Medvirkende Heath Ledger, Wes Bentley, Kate Hudson, Djimon Hounsou
Spilletid 127 min.
Biopremiere 28.05.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Hudson

Efter rollen som groupien Penny Lane i Cameron Crowes selvbiografiske 'Almost Famous' (2000) var den unge Kate Garry Hudson mere end bare næsten berømt. Filmen fik gode anmeldelser, blev et pænt kommercielt hit og indbragte Hudson en Oscar-nominering for bedste birolle Forinden havde Hudson haft roller i '200 Cigarettes' (1998), et ensemble-dr...

Anmeldere

Berlingske
"...hér sætter han sig tungt imellem mange stole i en smukt fotograferet og pertentligt scenograferet, men helt igennem søvnig og uvedkommende klassikeradaption."

Jyllands-Posten
"At smække denne version på lærredet akkurat nu, hvor vores forhold til araberne ikke ligefrem er hjerteligt, er måske ikke det allersmarteste."

Ekstra Bladet
"Filmen virker både i tematik og indhold nogenlunde lige så bedaget som en dansk folkekomedie fra 50'erne..."

Filmland
"Så jo mindre man ved om det britiske imperium og menneskelig adfærd - jo bedre er Four Feathers."

Cinemazone
"'The Four Feathers' fortæller sin historie med utrolig flot fotografering og nogle dygtige skuespillere, specielt Wes Bentley er god som vennen der misunder Harry og aldrig mister troen på ham."

Brugere

06/04-08Go' nok
The four feathers er en ganske god film. Skuesilmæssigt er den også meget god, Heath Ledger,
Wes Bentley, Kate Hudson og Djimon Hounsou gør det godt, og holder filmen igang.
Den er også rigtig flot lavet, med flotte billeder.

29/12-06Fantastisk god film!
Da jeg første gang så filmen, var det med blandede følelser. Jeg havde set udklip fra den igennem flere dage (Sådan gør de nu engang på tysk fjernsyn), og tænkte bare: Nå der har vi igen sådan en r*vsyg krigsfilm. Så kan man vel tænke sig til hvad jeg synes om den slags genre.
Alligevel tog jeg mig så sammen og så den - der kom jo alligevel ikke andet - og det er jeg virkelig glad for! Den var meget rørende, og bare jeg tænker på den nu, får jeg gåsehud. Og jeg vil da gerne indrømme, at jeg sad og græd den sidste delaf filmen igennem (har altid været let til tårer).
Men vil til hver en tid foreslå andre at se den ...

03/03-05der er lavet flere...
Anonym
Adaptiations af bogen, denne er uhyrlig dårlig trods god instruktør og manuskript forfatter.

Dybt usammenhændende film, hvor karakteropbygning, plot, tema, tempo, tempo og formål er gået helt i opløsning. Der lægged op til en film om det at bygge imperier (talen fra regiment mesteren ca 10 min inde i filmen) men det glemmes helt. Der er store pothuller samt voldsome springi tid og rum, der slet ikke holder. Med jævne mellemrum sker der dybt umotiverede ting i filmen, både karakter og plotmæssigt...der MÅ mangle en masse.
Lidt under halvanden time i filmen laves en grotesk fejl i at ændre fortællestrukturen til flashback hvilket er forvirrende i en allerede dum film. Der er ingen konflikt fordi protagonist og antagonist er dårligt definreret. Mest interessante karakter er Djimon Honso...

07/09-04fordi!
Anonym
Fordi min overskrift skulle afspejle min bedømmelse, altså 3 stjerner. Ved godt det ikke er indlysende valg for dem der læser, men det er det for mig.

07/09-04Gott
Anonym
Hvor skriver du the three feathers i din overskrift?

07/09-04The three feathers!
Anonym
Stort anlagt, men skuffende og til tider kedelig film, som reddes af de store flotte scener og fantastiske billeder. Generelt er filmen teknisk godt lavet, mangler måske lige det sidste der gør, at den kunne være på højde med større film i denne genre. Men det er den desværre ikke. Ellers er der intet som helst overraskende eller nyt i denne film.

Ledger er okay i rollen og gør det fint på sin egen måde, men han mangler erfaring og klasse til at bære en så stor og krævende rolle som denne her. Andre medvirkende er ikke specielt interessante, de udfylder bare deres roller som de skal, intet nyt eller dybt over det.

Alt i alt en skuffende ”storfilm”, det kunne have været bedre, hvis man prøvede at undgå klicheerne og satsede lidt mere på det indholdsmæssige. Men okay, slet ikke en d...

10/01-04GO FILM!!
Anonym
den er bare god!!! dejlig film...
rørende og dramatisk... elsker den...!! og heath er barev dejlig i den!!

23/11-03Ik Så Ringe Endda
Anonym
Ung britisk officer (Ledger) melder sig ud af hæren på grund af angst, lige som de står til at blive sendt i krig i Sudan. Herefter modtager han fire hvide fjer af sine nærmeste som tegn på fejhed. For at genvinde sin ære, og kvinden han elsker (Hudson) tager han som civil til Sudan for at hjælpe hæren som spion.

A.E.W. Mason klassiske roman har været filmatiseret mange gange før igennem årene, og er vel bedst kendt eller anerkendt i 1939 versionen instrueret af Zoltan Korda, hvorpå denne her version også er baseret.

Historien, som den vises her, skal ses som et rendyrket krigseventyr om ære og mod og kan man det, uden at tænke for meget over filmens politiske aspekter, så fungerer den nogenlunde.

Filmens skuespillere anført af Ledger og især Bentley gør det faktisk ganske god...

08/09-03Heath Ledger er fantastisk!
Anonym
Jeg er slet ikke i tvivl om hvad jeg har skrevet i overskriften. Han er en fantastisk skuespiller, ser fanstastisk godt ud og har et fantastisk dejligt smil!

Med hensyn til filmen, The Four Feathers, synes jeg at den var meget skuffende. Jeg havde regnet med en stor oplevelse, men gik derfra med en følelse af at det havde været spild af tid. Der bliver lagt vægt på det forkerte og en ting er at blive forarget over al den elendighed og død man ser, en anden ting er virkelig at blive revet med i filmen.

Jeg synes ikke The Four Feathers opfylder det sidste krav. Desværre... for Heath Ledger er virkelig skøn!

08/09-03Ukorrekt
Anonym
Det er ikke usædvanlig a se film, hvor der fuskes med de historiske detaljer og oftets spiller det ikke den store rolle - det gør faktisk ofte historien bedre og hvem kan have noget imod det. Men...

I filmens indledning beskrives det engelske officerskorps sidst i 1800-tallet som Dronning Victorias krsitne dræberrobotter. Det var bare ikke derfor de drog i krig - det gjorde for regimentet og for deres officerskammerater. Det er ret væsentligt, hvis man vil give et ordentligt indblik i hvad det betyder for hovedpersonen at få overleveret de fire fjer fra sine officerskammerater. E skæbne værre end døden...

Prøv i stedet den oprindelige engelske filmatisering fra 1956 (mener jeg).
Fakta

Medvirkende
Harry Faversham Heath Ledger
Lt. Jack Durrance Wes Bentley
Ethne Eustace Kate Hudson
Abou Fatma Djimon Hounsou
William Trench Michael Sheen
Denka Alek Wek
Thomas Willoughby Kris Marshall
Bag kameraet
Instruktion Shekhar Kapur
Produktion Paul Feldsher, Robert Jaffe, Stanley R. Jaffe, Marty Katz
Manuskript Michael Schiffer, Hossein Amini
Forlæg A.E.W. Mason
Fotografi Robert Richardson
Klip Steven Rosenblum
Scenografi Allan Cameron
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Premieredatoer
Biograf 28.05.2003
Dvd 06.08.2003
Øvrige oplysninger
Alternativ titel De fire fjer
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 920
Selskab Belhaven Limited, Jaffilms
Biodistributør Constantin Film

Se også...