Bad Taste

Mere end almindeligt håndfaste rumvæsner er landet i en lille fiskerby i New Zealand, med planer om at forvandle borgerne til mad i deres intergalaktiske fast food kæde. De indleder en sand massakre på de intetanende indbyggere, men så ankommer fire mænd fra New Zealand National Air and Space Defense League, og så kan det nok være at piben får en anden lyd. © Scope

Produktionsår 1987
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Terry Potter, Pete O'Herne, Craig Smith, Mike Minett
Spilletid 91 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Jackson

(INSTRUKTØR)
Mr. "Braindead" Jackson blev først hyldet blandt fans af splatterfilm som instruktøren af ultravoldelige kult-film som Braindead og Meet the Feebles. Men mest kendt er han blevet som instruktøren af 'Ringenes Herre'-trilogien. Jackson voksede op i en lille New Zealandske flække Pukerua Bay lidt uden for Wellington, hvor hans filminteresse star...

Brugere

05/08-08Good taste, made Bad taste.
Så grotesk og meningsløs, men alligevel så UTROLIG godt udført, at man ikke kan andet end at finde popcorn, chips og cola frem, læne sig tilbage og nyde ægte filmkunst.

Filmen er brygget på et meget lavt budget, men trods det, er filmen veludført, special effeckterne er overraskende gode (når man tænker på det lave budget) og historien har et twist, som aldrig før er set.

En af de største kultklassikere nogensinde, som helst ikke må gå i glemmebogen!

22/09-07// Advarsel: IKKE Ringenes Herre! //
Peter Jackson er nok blevet en af de største Hollywood-instruktører til dags, men også mest pga. sin glimrende LOTR-trilogi. Siden da har han også forsøgt sig med King Kong, som jeg ser som en af hans svageste film nogensinde - det inkluderer også hans ældre film, og i denne omgang tager jeg fat på Bad Taste, som er hans første spillefilm. Filmen er af absolut lavbudget-klasse, tog 4 år at indspille (!) og emmer af lange strimler blod, splat og snot.

Historien er så bizar og mærkelig, som også er med til at gøre den ekstremt tynd. Vi befinder os for det meste ved Australiens kyst, hvor en lille by er blevet angrebet af nogle voldsomme aliens. De har imidlertid skiftet form, så de alle ligner en flok computernørder med blå skjorter, blå jeans og hvide sneakers. Regeringen sender derfo...

11/06-05Peter Jackson som zombie
Anonym
For fed!
Bad Taste har næsten det hele: Blod i overflod, afrevede lemmer, grønt alienbræk, lækkert hår, eksplosioner og vild grænseoverskridende action!
Se den før din nabo!

Kan varmt anbefales.

18/01-05Brilliant!
En ufattelig brilliant, skæg og ulækker splatterkomedie, man virkelig bliver underholdt af! Slet ikke så ulækker som "Braindead", men man får godt nok også en brækornæmmelse af denne, når aliensene drikker hinandens bræk, og praler med hvem der fik en klump... :D Eller når der er små-hjerne-rester der ikke kan holdens inde i hovdet...Man har det sgu sjovt!

23/12-04Elendigt spastisk Grin!
Anonym
En simpelthenne så elendig og spastisk handlig, at det er så uhyrlig morsomt! sjov, morsom og underholdene film. Dog slet ikke så ulækker som "Braindead" men for søren da...Denne er klart også hvad man kan kalde en splatter! Ustyrlig morsom! men man kan godt undre sig hvorfor..!

17/04-04Tåbeligt!
Anonym
Vores allesammens yndlings New Zealandske instruktør, Peter Jacksons, første udspil er en ægte kultfilm, der har skabt skarer af fans. Den er voldelig, komisk og blodig, alt sammen nok til at tilfredsstille enhver splatterfilmsfanatiker.

Jeg må nu ærligt indrømme, at denne slags film langt fra er min kop the. For det første er jeg ikke meget for film uden en egentlig handling. Nogle rumvæsner, der vil sælge menneskekød til en intergalaktisk fastfood-kæde er ikke noget, jeg vil kalde en egentlig handling. Skuespillet er forfærdeligt, og jeg væmmes (på den dårlige måde), når Jackson begynder på sit splatter-homor-trip med hjerner, der falder ud af baghoveder, folk der drikker bræk osv. Det er for mig langt fra sjovt.

Det eneste jeg kan synes om i denne film er, at man tydeligt kan se...

30/03-04Super Film
Anonym
Genial film! En af de sjoveste film jeg nogensinde har set. Man kan ikke være andet end imponeret af Peter Jacksons allerede dengang store talent. Utroligt der er kommet en så god film ud af det meget lave budget plus at den at den er lavet i deres fritid. (Genialt skuespil og instruktion af Peter Jackson)

19/12-03Startede med 10 min.
Anonym
Bad Taste sartede som en 10 min kortfilm uden nogen endlig handling, men bare en masse splat. Men fordi PJ og han buddies blev ved med at finde på flere og flere ideer blev det efterhånden til en spillefilm.

19/12-03Hey, lad os lave en film
Anonym
Ligner mest af alt noget Peter Jackson og hans flippede filmskole-buddies sad en lørdag nat, skidefulde, og fandt på. Langtrukken og amatøragtigt så det grænser til niveauet for lokal tv. Se den kun, hvis du absolut må se hvad PJ ellers har bedrevet før LOTR. Til gengæld kan jeg varmt anbefale Braindead!

27/11-03god smag? Bliv væk
Anonym
Man kan ikke andet end imponeres over denne film, om end man kan lide den eller ej. Peter Jackson har selv finansieret denne ekstrem low-budget gyser/splatter-komedie, mens han også selv har skrevet manuskript, instrueret, spiller selv to roller og lavet effekter. Jackson samlede vennerne i de frie weekender og indspillede filmen, der tog 4 år at lave. Resten er filmhistorie, da denne film er en af de større kultfilm.

Det er sjovt at se disse mennesker, der ingen erfaring har med skuespillet, da de klarer sig ret godt. Det er ikke store præstationer, men man kan mærke lysten på den anden side af skærmen. Når man først er kommet sig over choket med den amatør-filmet stil, læner man sig tilbage og nyder det. Ideerne er mange (og faktisk rigtig morsommme) og ret originale hos Jackson, de...Fakta

Medvirkende
3rd Class Alien Terry Potter
3rd Class Alien Pete O'Herne
Giles Craig Smith
Frank Mike Minett
Derek Peter Jackson
Alien leder Doug Wren
Alien leder SPFX Dean Lawrie
Alien leder (stemme) Peter Vere-Jones
3rd Class Alien Ken Hammon
3rd Class Alien Robin Griggs
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Peter Jackson
Manuskript Peter Jackson, Ken Hammon, Tony Hiles
Fotografi Peter Jackson
Klip Peter Jackson, Jamie Selkirk
Musik Michelle Scullion
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land New Zealand
Produktionsår 1987
Spilletid 91 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab WingNut Films, New Zealand Film Commission

Se også...