Pater Amaros Forbrydelse (El Crimen del padre Amaro)

Den 24-årige nyuddannede præst Fader Amaro bliver sendt til den lille kirke i Los Reyes, Mexico, for at assistere den aldrende Fader Benito. Den ambitiøse unge præst møder den smukke og meget troende 16-årige Amelia, der forelsker sig i præsten. Ligesom Amelias mor i sin tid gjorde med Fader Benito. Det viser sig, at Fader Benito også gemmer på andre hemmeligheder. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Carlos Carrera
Medvirkende Gael García Bernal, Sancho Gracia, Ana Claudia Talancón, Damián Alcázar
Spilletid 120 min.
Biopremiere 25.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...med en afdæmpet og troværdig Bernal i centrum er filmen på trods af en slagside mod det propagandistisk firskårne særdeles effektivt fortalt..."

Berlingske
"...en kontroversiel kærlighedsfilm, men primært en besk social kommentar og en desillusioneret skildring af den gode viljes skrøbelighed."

Jyllands-Posten
"Carlos Carreras herligt syndefulde melodrama fra Mexico."

Weekendavisen
"...levende, lidenskabeligt og følsomt skildret af Carlos Carrera i et klassisk foilmsprog..."

Information
"...filmen har med god grund vakt debat i Mexico."

Ekstra Bladet
"...den gør indtryk og er proppet med farverige karakterer..."

Filmland
"Her i landet virker historien rodet - og det samme gør instruktionen, der flagrer rundt i temaer og vinkler."

Cinemazone
"Sjældent gives et så dybt og sympatisk indblik i %u2019skurkens%u2019 verden og sjældent er filmsproget så befriende frit for effektjagende klicheer og bedrevidende, hurtige moraler."

Brugere

10/03-09I den store sags tjeneste
At indflydelsesrige kirkeinstitutioner generelt synes at være præget af dobbelmoral er i sig selv ingen nyhed. Denne film er dog alligevel et bekendtskab værd, fordi den mig bekendt er det første eksempel på, at denne dobbelmoral anskues fra "gerningsmanden"s, pater Amaros, eget synspunkt.

Uden at kende forlægget (en roman fra 1875 - i filmen omsat til vor tid) vil man utvivlsomt blive overrasket over handlingsforløbet, som i høj grad udfordrer spillefilmens tradition for at udnævne sine helte og skurke fra begyndelsen. Prisen er dog, at pater Amaro (den nydelige, lidt kunstigt smilende Gabriel García Bernál) bliver en anelse svær at identificere sig med undervejs, ligesom man nok efterhånden aner, at dette ikke ender i noget smukt.

Som mexicanerne selv ynder at formulere det: "Mex...

16/09-03Kærlighedens forbrydelse...
Anonym
Efter den verdensomspændende kæmpesucces med "Y tu mamá también", er både hovedrolleindehaver, Gael García Bernal og mexikansk film generelt, blevet kørt op i stor stil. Næste skud på stammen er derfor Carlos Carreras filmatisering af Eca De Queirós´kontroversielle roman "O crime do Padre Amaro".

Vi følger den nyordineret præst Amaro ( Gael García Bernal ), der er på vej til hans første tjans i et lille, ugeneret og stærkt troende samfund. På vejen dertil i bus, får vi fremvist et kort glimt af hvor godt et menneske, den unge Amaro er. Transportmidlet bliver udsat for et røveri, og dennes sidekammerat ( en ældre, velmenende mand, der skulle åbne en butik sammen med familien, ved hjælp af en opsparet kontantbeholdning ) får, groft, fravristet alle pengene. Da Amaro er på vej til at for...

04/06-03SMUK film!
Anonym
Jeg mener, at filmen er et mirakel! Det er dog lidt af en tøsefilm, men den er absolut værd at se! man kan være sikker på at gå derfra med følelserne helt oppe i halsen! Gael garcía bernal (Padro Amaro) er da også bare lidt for lækker!!! Alle spiller fantasktisk i den film og den er meget betagende..

03/05-03Fantastisk og anderledes film!
Anonym
Filmen er rolig så man kommer helt ind til personerne, og så lige pludselig så sker der noget.
En meget smuk film om de katolske præsters liv, som alle er på kant med loven.
Man kan ikke lade være med at græde et par gange, både af den smukke musik og historien, der er godt fortalt. Bestemt en film der giver utrolig meget eftertanke, og en film der rører en på alle måder. Jeg kan godt forstå at denne film blev nomineret til en Oscars for bedste udenlandske film, for den er jo genial!

28/04-03Monumental film
Anonym
"El crimen del padre Amaro" er en monumental film om synd, forbrydelse og selvbedrag. Et besk og smukt drama i luftlag hvor danske film sjældent (aldrig) kommer. Viva Mexico!

26/04-03Fed film
Anonym
En stærk film som udstiller hykleriet i den katolske kirke. Filmen er rolig men absolut seværdig.

Fakta

Medvirkende
Fader Amaro Gael García Bernal
Fader Benito Sancho Gracia
Amelia Ana Claudia Talancón
Fader Natalio Damián Alcázar
Augustina Sanjuanera Angélica Aragón
Dionisia Luisa Huertas
Biskop Ernesto Gómez Cruz
Martín Gastón Melo
Rubén de la Rosa Andrés Montiel
Læge Gerardo Moscoso
Bag kameraet
Instruktion Carlos Carrera
Produktion Daniel Birman Ripstein, Alfredo Ripstein
Manuskript Vicente Leñero
Forlæg Eça de Queirós
Fotografi Guillermo Granillo
Klip Óscar Figueroa
Scenografi Carmen Giménez Cacho
Musik Rosino Serrano
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 25.04.2003
Øvrige oplysninger
Land Argentina, Frankrig, Spanien, Mexico
Produktionsår 2002
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 7.905
Selskab Alameda Films, Artcam, Blu Films, Cinecolor, Foprocine, Gobierno del Estado de Veracruz, Ibermedia European Community Program, Instituto Mexicano de Cinematografía, Videocolor, Wanda Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...