X-Men 2

Mutant-teamet X-Men står overfor store problemer, da en ukendt mutant laver et attentat mod den amerikanske præsident. I offentligheden er der stemning for en stram lovgivning mod mutanterne. Kampagnen er anført af den tidligere general William Stryker, der har helt andre motiver for jagten på mutanterne. Det er nu op til professor Charles Xavier og hans X-Men at sætte tingene på plads. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Bryan Singer
Medvirkende Patrick Stewart, Famke Janssen, Brian Cox, Halle Berry
Spilletid 125 min.
Biopremiere 30.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bryan Singer

(INSTRUKTØR)
Bryan Singer voksede op i New Jersey som barn af jødiske forældre. Med independent-filmen 'Fordærveren' (1993) snuppede han en Grand Jury Prize ved Sundance-festivalen i 1993. På sin anden film arbejdede Singer igen sammen med barndomsvennen og manuskriptforfatteren Christopher McQuarrie, og resultatet blev den labyrintiske or originale thril...

Anmeldere

Politiken
"Koncept og tematik udgør en stærk ramme, men inden for denne ramme løber fortællingen efterhånden noget forvildet rundt."

Berlingske
"Alt i alt er 'X-Men 2' mest mekanik, men da der er tale om et uhyre velsmurt maskineri, lader man sig gerne underholde af dette teknisk avancerede action-eventyr."

Jyllands-Posten
"At alle de smækre figurer er resultatet af en række genetiske mutationer, kan være svært at sluge, men det er faktisk hele den fjollede histories udgangspunkt."

Information
"...en popcornfilm af de rigtigt vellykkede."

Ekstra Bladet
"...et billedorgie, der uden ligefrem at revolutionere mediet byder på en lang række hæsblæsende specialeffekter, som nok skal tage pisten fra de fleste."

B.T.
"En heldig og smidig sammensmeltning af special-effects, humor og højspændt stemning..."

Filmland
"":bedre end etteren, fordi dens historie er mere simpel - mutanterne mod resten af verden - og fordi den ikke behøver at introducere det specielle fremtidsunivers igen."

Cinemazone
"Men som bekendt er forventningens glæde den største, og X-Men 2 kan anbefales til alle, der gerne vil nyde god, solid superhelteaction."

Brugere

05/07-07The Second Part. The Best Part.
bægeret er fyldt til randen med, Action, Science Fiction, Effeckter, og en hel række af flotte stunts, som får filmen til at virke meget mere livlig og troværdig. helt klart den bedste af de 3 x-men film. den kan varmt anbefaldes, og den er helt sikkert et godt film køb hver. især hvis man vælger dobbelt deluxe edition som jeg selv har. den indeholder meget mere ekstra materiale, og en forlænget version af filmen. en god film som vil tage dig med ind i en verden af Fantasy, Action, og vildt flotte effeckter.

Buy It/Køb Den:)

25/06-07Bedre Effekter
Synes ikke den er bedre ind den første x-men film. Selvfølgelig er der bedre effekter men det forventer man også. Mange af de samme skuespiller går igen i denne film og som jeg sagde til den første x-men film bliver den lidt for teenager serie agtig og lidt for utroværdig. Filmen holdes oppe af de rutineret skuespiller som er med i filmen.

29/11-05Fantastisk efterfølger
Jeg var glad for etteren, men toeren er på mange måder en endnu bedre SF/action-film, som bygger videre på den grundlæggende historie fra etteren: menneskehedens had mod mutanter.

Det er stadigvæk de samme helte, der må tage kampen op imod en ny fjende, den mutantfjendske Stryker, som får grønt lys fra USA's regering til at igangsætte sin plan om at gøre noget ved den såkaldte trussel fra mutanterne. X-Men er de første, der bliver angrebet, og snart må gruppen erhverve det nye medlem, min yndlings X-Man: Nightcrawler, samt indgå i en alliance med fjenderne Magneto og Mystique. Wolverines historie er atter en stor del af fortællingen, hvilket er naturligt, da den på alle måder er den mest interessante. Men Nightcrawlers ulykkelige person er også velskildret.

Ligesom i etteren er dia...

26/04-05Mindre
I forhold til 1eren er denne efterfølger mindre. Ikke dårligere... Bare mindre! Der er mindre nonsens i denne... Men også mindre underholdning. Der er blevet skåret ned på både den gode og den dårlige side, som jo naturligvis gør det til en mindre film, men præcis ligeså god.

18/01-05Bedre fortalt men i samme dur
Har man set den første film i forvejen, vil man givetvis glæde sig over, at der ikke bruges ret megen tid på at introducere og forklare superhelte-universet. Det gi'r mere plads til historien, som dog ikke gi'r nævneværdigt mere eller mindre mening end i den første film.

Af én eller anden grund fandt jeg dog, at historien var en anelse mere velfortalt, hvilket vel kan ses som en anbefaling, hvis man fascineres af actionfilm generelt, og af mere eller mindre tåbelige superheltefilm á la X-Men, Batman eller Blade. I dén sammenhæng er der dog ingen tvivl for mig om, at X-men-filmene kvalitetsmæssigt overgår de fleste øvrige genrefilm fra 90erne og fremefter.

Alle figurer fra 1eren går igen minus min personlige favorit, Toad. Derudover introduceres nye figurer som Pyro og Iceman, der b...

03/12-04GAAAAB!
Anonym
Faldt i søvn før jeg havde spist mine popcorn, og portionen var ikke engang så stor!

03/12-04Dårlig...
Anonym
1'eren var fed. Denne her er der desværre lidt for meget dejavu over.

02/12-04Fremragende
Anonym
Virkelig troværdigt, at de fire sidste indlæg indeholde de samme stavefejl. Hvornår får Scope et loginsystem, så vi slipper for idioter?

02/12-04Hmmm...
Anonym
ikke særlig god...

29/11-04mellem go...
Anonym
dårligere end 1'eren.Fakta

Medvirkende
Charles Xavier Patrick Stewart
Jean Grey Famke Janssen
William Stryker Brian Cox
Ororo Munroe Halle Berry
Cyclops James Marsden
Kurt Wagner Alan Cumming
Iceman Shawn Ashmore
Logan Hugh Jackman
Marie D'Ancanto Anna Paquin
St. John Allerdyce Aaron Stanford
Kitty Pryde Katie Stuart
Magneto Ian McKellen
Mystique Rebecca Romijn-Stamos
Bag kameraet
Instruktion Bryan Singer
Produktion Lauren Shuler Donner, Ralph Winter
Manuskript Bryan Singer, Michael Dougherty, Daniel P. Harris, David Hayter, Zak Penn
Fotografi Newton Thomas Sigel
Klip John Ottman
Scenografi Guy Dyas
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Diskrimination, Marvel Comics, Mutant
Relaterede film X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, X-Men: First Class, The Wolverine - 2 D, X-Men: Days of Future Past - 2D, Logan
Premieredatoer
Biograf 30.04.2003
Dvd 30.09.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 173.082
Selskab 20th Century Fox, Donner/Schuler-Donner Productions, Marvel Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...