Dark Water (Honogurai mizu no soko kara)

Siden sin hårde barndom har Yoshimi Matsubara været psykisk ustabil. En skilmisse med efterfølgende omstilling fra husmor til arbejde har ikke hjulpet på sagen. Bedre bliver det ikke da en skummel pige dukker op på uventede tidspunkter. Syner eller virkelighed - Yoshimi er overbevist om at pigen prøver at skabe kontakt. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Gyser
Instruktør Hideo Nakata
Medvirkende Hitomi Kuroki, Rio Kanno, Fumiyo Kohinata, Asami Mizukawa
Spilletid 101 min.
Biopremiere 10.10.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hideo Nakata

(INSTRUKTØR)
Efter sin universitetsstudier arbejdede Nakata syv år for Nikkatsu studierne som instruktørassistent. Han fik sin debut med gyserfilmen Joyurei (Ghost Actress, 1996), der blev et kæmpe flop. To år senere fik han muligheden for at filmatisere en succesfuld kultroman af Suzuki Koji, Japans svar på Stephen King. Ugangspunktet for 'The Ring' (19...

Anmeldere

Politiken
"En spøgelseshistorie, der vil andet og mere end blot skræmme gåsehuden ned i badekarret."

Berlingske
"Gedigne gys garanteres."

Jyllands-Posten
"Ondskaben trænger gennem selv de mindste sprækker i Hideo Nakatas regnfulde gys."

Information
"Efter filmen er man gennemblødt og udmattet som efter at have overlevet et skibsforlis - lettet over at være i live, men mærket af oplevelsen."

B.T.
"Folkene bag 'The Ring' brillerer igen."

Filmland
"Som få andre forstår Nakata og hans manuskriptforfatter Suzuki Kôji at få almindelige, dagligdags ting til at virke ekstremt uhyggelige."

Cinemazone
"Det er en grå betonverden, som Yoshimi bliver skudt ud i, og sikkerhedsnettet er svært at få øje på; den eneste redningsvest er det stærke bånd mellem mor og datter, og filmen formår fint at drage det aktivt ind i handlingen."

Brugere

05/02-11

19/04-07.

07/05-06Skilsmissedrama i gyserklæder
-Spoiler Warning-

Dark Water er en yderst effektiv gyser i den klassiske japanske stil som Hideo Nakata beviste at han mestre med Ringu/The Ring. Filmen er spækket med intenst klaustrofobise stemningsbilleder og omhyggeligt opbyggede chockeffecter. Men hvor The Ring i høj grad har gyset i centrum, er Dark Water forfriskende alternativ ved at have en socialrealistisk skilsmisseberetning som det bærende element, og blot bruger gyset som ramme om fortællingen. Det gør i mine øjne Dark Water til en bedre film, da jeg sjældent er særlig modtagelig overfor gys i den form, og filmen er da også absolut mest skræmmende, når den går efter at ramme stemninger, frem for de egentlige chock. Ikke mindst fordi en hårdtpumpet lydside ret ofte tager pusten af overraskelsesmomenterne. Det uforudsigelig...

06/02-06udemærket..men..
Anonym
Det er som om at når man først har set The Ring,Og senre The Eye, så er man ligesom ved at være vant til den måde Japanerne laver film på, og så begynder man at kende deres små fiduser til at skræmme en på.. og så beynder man at kede sig..
men denne film er nu egentlig uhyggelig nok, selvom at den er kedelig på en eller anden måde.

men den skal da ses, hvis man kan lide "nyskabende" gysere, med fine effekter, og den er da bestemt bedre end de amerikanske af slagsen!

28/09-05skræmmende...
Egentlig ikke den fedeste film, men sad da stadig med hjertet oppe i halsen mange gange.. den gør hvad den skal, skræmmer livet ud af en..

06/08-05Skræmmende lydeffekter
Dyster, lidt skummel og meget quicq! Men den halter desværrer en del gange, og udvikles så småt til en lidt useriøs stemning med lidt typiske detaljer.

Dyster og skummel, men lidt skuffende.

06/03-05gode gys, men lidt kedelig 1
Kompetent og virkningsfuld asiatisk gyser, der her de sidste år er blevet uhyre populære i især Europa, hvor importen er forøget betydeligt. Det var den nu famøse Hideo Nakatas The Ring der forårsagede interessen, og han blev derved et stort navn i filmkredse. Nakata er også instruktøren bag Dark Water, og han videreudforsker det paranormale og psykologiske gys, men det er nu tvivlsomt, at denne film vil erhverve sig samme kultstatus, som The Ring gjorde.

Historien kredser denne gang om et næsten faldefærdigt hus, hvor mystikken kommer fra en forsvunden pige, der hjemsøger den nyskilte hovedperson og hendes datter. Handlingen er fermt sammenspundet, og der trækkes gode paralleller mellem hjemsøgelseselementet og hovedpersonens psykiske nedbrydelse overfor pædagogerne, der skal bestem...

18/02-05Hvorfor er vandet mørkt, mor?
Den originale japanske thriller Dark Water er en ganske underholdende film.

Jeg så denne film over 2 omgange for et lille års tid siden og syntes den var ret stemningsfuld.
Nu har jeg så genset den for nyligt og den flimrer stadigvæk lidt på nethinden.

Den indeholder nogle elementer eller stemninger, der gør den svær at slippe.
Den fugtige lejlighed, det grå beton, den gule regnjakke, fossende vand...

Dark Water er egentlig ikke en decideret gyser/horror-film og derfor heller ikke verdens mest uhyggelige film, men der er nogle momenter hvor den formår at blive ubehagelig og trænger ind under huden.
Og det er jo en kompliment til en film indenfor denne genre.

Halvt hus ;-)

18/02-05Klam
Anonym
Den er ret uhyggelig. Det er utroligt så meget små børn kan skræmme en.
Handlingen er ikke helt i top, men den er nogenlunde.
Slutningen er lidt træls.

18/01-05©Når ens loft drypper©
Hideo Nakata triumferede med "The Ring" og han fortsætter den gode stil med her at bringe os endnu en nervepirrende gyser.

Jeg har set filmen 2 gange og den var helt klar bedst første gang, da jeg så den i biffen.
Dermed ikke sagt at den ikke fungerer lige så godt på DVD, men nogle af chokeffekterne virkede ikke lige så godt i hjemmebiografen pga. at lyden aldrig kan blive lige så god som i biografen.
Nu er det jo en japansk gyser og de lever lige så meget på den klamme stemning som på chokeffekterne. Så i sidste ende får man noget for pengene alligevel.

Udover at filmen skræmmer, så er den også meget samfundskritisk og det er tydeligt at se, hvordan Nakata har ønsket at sætte fokus på hele problematikken omkring, hvordan det tit går udover børnene, når karrieren bliver sat først...Fakta

Medvirkende
Yoshimi Matsubara Hitomi Kuroki
Ikuko Matsubara som 5-årig Rio Kanno
Kunio Hamada Fumiyo Kohinata
Ikuko Matsubara som teenager Asami Mizukawa
Kishida Shigemitsu Ogi
Kawai Mirei Oguchi
Otha Yu Tokui
Kamiya Isao Yatsu
Bag kameraet
Instruktion Hideo Nakata
Produktion Taka Ichise
Manuskript Yoshihiro Nakamura, Ken-ichi Suzuki
Forlæg Kôji Suzuki
Fotografi Junichirô Hayashi
Klip Nobuyuki Takahashi
Scenografi Katsumi Nakazawa
Musik Kenji Kawai
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser
Premieredatoer
Biograf 10.10.2003
Øvrige oplysninger
Land Japan
Produktionsår 2002
Spilletid 101 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Dark Water Film Partners, Oz Film Manufacturing Company
Biodistributør Angel Films

Se også...