Bride of Chucky

Dræber-dukken Chucky er tilbage med morderiske planer - denne gang med en ny playmate: Dukkepigen Tiffany. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Gyser
Instruktør Ronny Yu
Medvirkende Jennifer Tilly, Brad Dourif, Katherine Heigl, Nick Stabile
Spilletid 99 min.
Biopremiere 16.07.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Scope
"American Psycho" i dukkestørrelse

Den morderiske psykopatdukke Chucky er tilbage, og denne gang har han fået følgeskab af en lige så forskruet Tiffany-dukkelise. Der er for alvor dømt splat på drengen, når plasticparret tager på "killer honeymoon".

Lad mig indrømme det med det samme: Jeg havde simpelthen nada positive forventninger til dette fjerde opus om den morderiske Chucky-dukke, der stadig benytter energitilskuddet fra en afdød seriemorders afstumpede sjæl til at hærge og lemlæste de sagesløse mennesker, som uheldigvis kommer til at krydse hans vej. Derfor er det med glæde, at jeg må sige, at jeg blev meget overrasket. "The Bride of Chucky" er faktisk ret morsom camp-underholdning, men man skal nok være lidt af en genrefreak for rigtig at kunne værdsætte dens kulsorte humor.

Genopstandelse via voodoo-formular
Den originale Chucky-film, "Child's Play" blev lidt af et sleeper-hit ved premieren i 1988, og fik derfor omgående følgeskab af to - mere udvandede - sequels. For dem, der ikke kender filmene om Chucky, følger her en kort opsummering: For 10 år siden blev den psykopatiske morder Charles 'Chucky' Lee Ray (Brad Dourif) skudt af politiet i en legetøjsforretning. Før han udåndede, mumlede han en ældgammel voodoo-formular, der skulle overføre hans forkrøblede sjæl til den nærmest ledige krop og gøre ham udødelig. Da der ikke umiddelbart var nogle mennesker i nærheden, blev sjælen i stedet genfødt i dukken Chucky, som blev transformeret til en ren slagtemaskine. I denne nye film genoplives Chucky af samme voodoo-formular og går omgående på dræbertogt. Hans første offer er punkpigen Tiffany (Jennifer Tilly), som han elektro-steger i et badekar for derefter at overføre hendes sjæl til en dukke, som han bedre kan kommunikere med.

Silicone-sex på motelværelset
Sammen med sin nye ultraseje playmate, dukkepigen Tiffany, går Chucky på jagt efter en nedgravet amulet, som kan overføre hans sjæl til en menneskekrop. Han kidnapper et ungt nygift par, Jesse (Nick Stabile) og Jade (Katherine Heigl), og tvinger dem til at køre mod New Jersey, hvor liget af Charles Lee Ray ligger begravet sammen med amuletten. Undervejs får Chucky tid til at gifte sig med sin nye dukke, som han også dyrker lidt ubeskyttet silicone-sex med, inden han igen får gang i slagterkniven og parterer egnens lokale sherif (John Ritter).

Det morbide dukkepar får Micky og Mallory fra "Natural Born Killers" til at ligne Elvira Madigan og Sixten Sparre på skovtur, og der spares bestemt ikke på blodkvotienten, når det ene grufulde drab afløser det andet. Heldigvis er filmen spækket med en herlig selvironi, så selv de saftigste sekvenser forlenes af et træk på smilebåndet. De grove løjer er denne gang styret af Hong Kong-instruktøren Ronny Yu, som er helt ny i "Childs Play"-sammenhæng, men det er stadig Brad Dourif, som lægger stemme til Chucky-dukkens meritter. I rollen som den læder- og lakklædte Tiffany-dukke, får Jennifer Tilly virkelig sat skub i grinemusklerne. Ikke mindst når hun svedende over komfuret bager svenske kødboller til sin elskede Chucky, der absolut ikke kender til begrebet ligeberettigelse.

"Bride of Chucky" kan anbefales som go' sommerlir for alle gummi-fetischister og horror-fanatikere, men det er klogt at lade enhvert håb om parforholdet som samfundsintegrerende institution blive hjemme i børneværelset hos Barbie og Ken, når man har set, hvordan Chucky og Tiffanys ægteskab udvikler sig! - Og jo, selvfølgelig lægges der op til endnu en sequel: "Son of Chucky". Selv en plastikpenis kan vel få en rigtig Tiffany-dukke i hopla!

Brugere

13/07-07Syg Form For Humor....
En Discount produktion af filmen Child's Play, som slet ikke holder i længden, og som simpelthen er for forudsigelig.

04/10-06Elendighed
Ganske enkelt så elendig og amatørlavet, at det er forfærdeligt. Stemningen og humoren er elendig!

29/01-06dukker er sjældent uhyggelige
vis denne film skulle være ren gyder, havde den nok fået 2*. intet uhyggeligt ast komme efter. men selve "gysset" i filmen, er det der gør den sjov.
og ejg vil hellere klade den en komeide end en gyser.
dukkerne er sjove, og den brutale måde de behandler hinanden, deres "barn" og rigtige mennesker, er totla grinagtig.

09/01-06STOR FAN
Anonym
Jeg er en stor fan dig og har ALLE dine film: Child's play 1, Child's play 2, Child's play 3, Bride of Chucky og Seed of Chucky. Nogle gange drømmer jeg om dig om natten og det er nogen af mine yndlings drømme. Jeg ved godt at jeg er inde på Bride of Chucky men alligevel er det her pisse sejt. Jeg har set at der er en der har skrevet at nogle af de første film er hjernedøde og det var Bride of Chucky også, men det gider ikke engang at læse, for jeg ved gogt at det er PISSE LØGN. Kan man over hvoedet købe en ''Good-Guy'' dukke ?? Jeg er sådan en fan af dig så jeg ville meget gerne prøve at have sådan en dukke på en måde. Den bedste film du har lavet er Child's play 1. Den er lidt uhyggelig syntes jeg men savner lidt af uhyggelige på de andre film. Men jeg kunne godt tænke mig at få svar o...

30/12-05Bride of Chucky 1
Jeg synes den er for tynd i det, den kunne være federe .. Hvor er det uhyggelige blevet af? Så vil jeg sige 1'eren er der meget mere ved ..

09/06-05??
Anonym
latterlig dårlig og kedelig ..... efter min mening skod lavet!

13/02-05den er pisse goooooooooooo
Anonym
den første gang jeg så chucky ble jeg vild lykke lig og glad jeg snakker kun om chucky og har mange plakater med ham jeg er glad for ham han er dejlig jeg er besat af ham meget besat jeg kan aldt hvad han siger i filmene og sådan noget håber vi ses en dag din største fan heidi dyg

23/01-05all-time hade
Ligger blandt min all-ltime hade

13/01-05Uforskammet underholdende
Meget useriøs Gyser, som ikke er på niveau med den første, men til gengæld langt mere underholdende end de to øvrige efterfølgere som var en tand for svage.

Brad Dourif er stadig fremragende med stemmen til Chucky, og denne gang får han selskab fra den dejlige femme fatale Jennifer Tilly, som spiller sin rolle rigtig godt, genren taget i betragtning. De øvrige skuespillere er reelt ikke interessante. De skal bare stå til rådighed når Chucky kommer i dræberhumør.

Historien er såre simpel, og filmen er på intet tidspunkt uhyggelig. Men hvem havde også regnet med det? Jeg så filmen som en splatterfilm med sort humor. Og på det punkt er filmen særdeles underholdende.

13/01-05Det er en skandale!!!
Skingrende åndssvag og tåbelig film der ikke har den mindste form for humor. Ligger blandt min top 10 i hade..Fakta

Medvirkende
Tiffany Jennifer Tilly
Chucky (stemme) Brad Dourif
Jade Katherine Heigl
Jesse Nick Stabile
Damien Alexis Arquette
David Gordon Woolvett
Warren Kincaid John Ritter
Preston Lawrence Dane
Norton Michael Johnson
Russ James Gallanders
Diane Janet Kidder
Bailey Vince Corazza
Bag kameraet
Instruktion Ronny Yu
Produktion Grace Gilroy, David Kirschner
Manuskript Don Mancini
Fotografi Peter Pau
Klip David Wu, Randolph K. Bricker
Scenografi Alicia Keywan
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Gyser
Premieredatoer
Biograf 16.07.1999
Dvd 01.02.1998
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 19.010
Selskab Universal Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...