Intolerable Cruelty

Den smarte Los Angeles-advokat Miles sørger for at en klient slipper for at betale en formue til sin kone Marylin i en skilsmissesag. Den viljestærke kvinde beslutter sig at for at få hævn over Miles ved at gifte sig med ham. Ikke længe efter at bryllupskagen er fortæret, viser det sig at uforudsete faktorer spiller ind og de viger ikke tibage for at indblande en lejemorder i krigen mod hinanden. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Komedie
Instruktør Joel Coen
Medvirkende George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Geoffrey Rush, Billy Bob Thornton
Spilletid 100 min.
Biopremiere 24.10.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones er født i Wales og blev tidligt lidt af en tv-stjerne i England med serien 'The Darling Buds of May' (1991-93). Siden flygtede til USA, fordi den engelske tabloidpresse ikke kunne lade hende være i fred. I november 2000 blev hun gift med den 25 år ældre Michael Douglas, hvilket ikke lagde en dæmper på pressens interesse. ...

Anmeldere

Politiken
"...desværre står varme og vanvid altså mest for bipersonernes regning i denne lovlig udspekulerede historie."

Berlingske
"...velspillet og på alle måder veloplagt lystspil..."

Jyllands-Posten
"Så god er den, så velskrevet, så velspillet, så elegant tænkt og udført, så begavet og så fyldt med charme. Den fra først til sidst er en ren nydelse."

Weekendavisen
"Det er vigtigt, at man ikke venter sig for meget, men i det rette ånd kan man more sig stort."

Information
"...er bestemt et underholdende indskud i Coen-brødrenes crazy produktion."

Ekstra Bladet
"...der er...noget halvhjertet over hele affæren."

B.T.
"...et legesygt frikvarter mellem mesterværkerne."

Filmland
"... en af de lettere Coen-film, men stadig veloplagt og underholdende."

Cinemazone
"...fortalt med nok vid og bid til at give Intolerable Cruelty det snert af den sorte, excentriske og tørre humor, som er blevet et af Coen-brødrenes kendetegn."

Brugere

02/09-07Let og hurtig glemt underholdning 1
Joel og Ethan Coen er to genier. Det er der vidst ikke nogen der kan modsige. De har bragt os mesterværker som Fargo, The Man That Wasn't There og The Big Lebowski, og det fortjener de evig respekt for! Men Intolerable Cruelty er ikke ligefrem deres bedste film til dato.

Ceorge Clooney spiller advokaten der aldrig har tabt i en retssag, og Catherine Zeta-Jones kvinden der gifter sig med mænd, for at score kassen på skilsmisser. Og så har man ellers plottet til en lidt atypisk romantisk komedie, der dog ikke just er særlig original.

Filmen er sjov, absolut; George Clooney er sjov i rollen som Miles Massey, og æbningsscenen med Geoffrey Rush der opdager at sin kone har en affære, er ganske enkelt uforglemmelig. Hele den første halvdel af filmen er faktisk fyldt med små sjove indslag,...

05/01-05Griner
Der må jeg nu give Sandman ret, Peter. For hvis der er noget man IKKE kan beskylde Coen brødrene for, så er det at være mainstream.

Jeg synes endda, at de har været inde og røre flere forskellige genrer, som f.eks. "Thriller, Komedie, Drama og Gangster". Det eneste som er gennemgående, er deres fantastisk flotte billedsprog og deres evne til at skabe et finurligt univers, som de er så elskværdige, at byde os indenfor i.

Jeg må dog indrømme, at jeg blev chokeret, da jeg så plakaten til denne film og der stod Coen brødrene. Udfra plakaten ligner det jo bare en klichéfyldt romantisk kærlighedskomedie.

Har tænkt mig at se den i aften, så nu får vi se.

05/01-05Jeps
Rammerne om denne film er mere mainstream end man kunne forvente af Coen brødrene, men det er nok pga. emnet de har valgt at beskæftige sig med.
Jeg synes,at filmen er mere en kritik af samfundet end en kærlighedshistorie og jeg vil give Maja helt ret i, at de har benyttet to af de mest usympatiske klichéer der findes.

Valget på Clooney og Zeta-Jones matcher derfor perfekt til filmens to hovedroller, da det er to af Hollywoods hotte og man normalt sagtens ville kunne se dem i en kliché kærlighedsfilm sammen.

Det er dog bare ikke tilfældet her og det er måske her, at filmen skiller sig lidt ud. Da jeg samtidig synes, at den virker som en lille kritik af disse film.

Dette kan måske også forvirre mere end det gør gavn. Jeg havde da heller ingen forventninger om, at det skulle ...

25/04-04Mainstream med blink i øjet.
Anonym
Er filmen mainstream? Emnet er ihvertfald. Men at sige at man ikke kan se det lille ironisk kritiske glimt i øjet som kendetegner Coenstilen vil nok være en underdrivelse. At lave en scene der hylder kærligheden ved at lade landets mest kyniske skildmisseadvokater juble over kærligheden kan kun være en kritik af en proffession som lever af det faktum, at vi som moderne mennesker leder efter noget i kærlighedens navn, som langt de færeste egentligt ved hvad er. Filmen fokusere på overfladen på det umiddelbare som driver alt for mange menneskers liv, men har under sig en stærk kærlighedshistorie der handler om så enkelte værdiger som tillid, kemi , styrke, respekt, og ligevægtighed. Det er i sin essens kærligheden i filmen. Og helt ærligt.. det er da ikke så dårligt et bud på hvad kærlighe...

24/04-04De fortjener hinanden!
Anonym
Vedrørende mainstream-diskussionen må jeg indrømme, at jeg ikke synes, at etiketten passer her. Jo da, FORMEN er mainstream, men min opfattelse er til gengæld, at det er en kritisk kommentar til den genre, der, som Thomas Nielsen så rigtigt siger, er gået lidt i selvsving.
Filmen handler ikke om disse i grunden sympatiske personer, der kommer skævt ind på hinanden, men derimod om de to mest usympatiske klicheer, der findes: Golddiggeren og skilsmisseadvokaten.
Dette gensidigt udnyttende forhold får mig til at grine og ryste på hovedet, ikke sukke og lægge en dydig hånd over det bankende hjerte, når rulleteksterne starter. Selvom indpakningen er romantisk, er indholdet det så sandelig ikke efter min mening. Og det er vel det, der gør den så sjov i mine øjne. For slet ikke at tale om d...

24/04-04Coen = Mainstream ??
Anonym
Det var da det værste lort du har lukket ud til dato, Gjerlev. Skulle du ikke finde dig en anden hobby end film?

24/04-04Feel-bad film!
Anonym
Dræbende kedelig og uvedkommende film, proppet med dårlige humor og replikker. Der sker simpelthen for lidt til at denne film skal underholde mig.

Alt i alt er det en lidt for pæn pudset og glatbarberet film, hvor der er intet nyt at finde. Hjernen på stand by, så er filmen til at snakke med.

Clooney leverer en ganske god og acceptabel præstation, dog uden at imponere synderligt mens den smukke og frække Zeta Jones spiller på hendes udseende. Men jeg er ikke i tvivl, at hun kan spille godt når hun vil. Det er bare ikke tilfældet her, da hendes skuespil ligner noget teaterstykke.

22/04-04you fascinate me!
Anonym
Jeg har virkelig set frem til Intolerable Cruelty. Som die hard-Clooney fan så jeg ham udfolde sin geniale komiske side for første gang i hans til dato mest uforglemmelige rolle i Coen-brødrenes mesterlige og originale O Brother, Where Art Thou? Endnu et sammenspil med brødrene og Clooney kunne ikke andet end udspringe høj komik, både i replikkerne og ansigtsmimik. Og jeg blev ikke skuffet. Intolerable Cruelty er den sjoveste film, jeg har set i lang tid, ikke mindst på grund af Clooney. Hans tænderfikserede, sandhedsbøjende og generelt kyniske skilmisseadvokat lader endnu engang Clooney vise hans alsidige talent. Han er den sjoveste skuespillerne, jeg har set, og overgår selv Jim Carrey. Men ikke al æren skal tilfalde Clooney. De to originale Coen-brødre har skrevet et selvironisk og in...

11/04-04Den Kærlighed Til Sig Selv
Anonym
Advarsel: Mulige små spoilers

Gold-diggeren (en der gifter sig for pengenes skyld og siden lader sig skille) Marylin (Zeta-Jones) skal skilles fra sin mand, og håber på at rende med det meste af hans formue. Men manden hyrer skilsmisse advokaten Miles (Clooney), der sørger for hun ikke får en krone. Men under processen får Miles og Marylin tilsyneladende følelser for hinanden, eller gør de.

Coen brødrene har her kastet sig over den romantiske komedie, og selv om den måske ikke kan leve op til mange af deres forrige film, så overgår den langt de fleste andre film vi ser i denne genre, særligt indenfor de sidste par år, hvor genren blot har gentaget sig selv i det uendelige og er kørt på autopilot i en række dødssyge produktioner. Den her er langt mere skarp og original, og den inde...

23/01-04Den må ses!
Anonym
Just hjemvendt fra biffen, hvor jeg har set endnu en perle fra Coen-brødrenes hånd!

Den er underholdende, fuld af finurlig humor og bør ganske simpelt ses... selvfølgelig i biografen!!Fakta

Medvirkende
Miles Massey George Clooney
Marylin Rexroth Catherine Zeta-Jones
Donovan Donnelly Geoffrey Rush
Howard Doyle Billy Bob Thornton
Gus Petch Cedric the Entertainer
Sara Sorkin Julia Duffy
Slot Jockey Michael A. Tessiero
Wrigley Paul Adelstein
Camille Anderson
Mr. MacKinnon John Bliss
Romona Barcelona Mia Cottet
Bag kameraet
Instruktion Joel Coen
Produktion Ethan Coen, Brian Grazer
Manuskript Ethan Coen, Robert Ramsey, Matthew Stone
Fotografi Roger Deakins
Klip Ethan Coen, Joel Coen
Scenografi Leslie McDonald
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 24.10.2003
Dvd 21.04.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 147.197
Selskab Imagine Entertainment, Alphaville Films, The KL Line
Biodistributør United International Pictures

Se også...