Resident Evil: Apocalypse

Godt nok har barske Alice undsluppet Racoon City Medical Facility, men hele byen viser sig af være smittet og dermed befolket af rigtig sultne zombier. Sammen med en gruppe andre overlevende forsøger hun at kæmpe sig ud af ruinerne med det modbydelige monster Nemesis lige i hælene. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Gyser
Instruktør Alexander Witt
Medvirkende Milla Jovovich, Sophie Vavasseur, Oded Fehr, Sienna Guillory
Spilletid 93 min.
Biopremiere 10.09.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alexander Witt

(INSTRUKTØR)
Alexander Witt debuterede i moden alder som instruktør i 2004 med 'Resident Evil: Apocalypse'. Det er den anden film der bygger på det populære computerspil af samme navn. Forinden havde Witt oparbejdet et imponerende cv som filmfotograf og second unit instruktør på en række af 1990ernes største Hollywood-produktioner, heriblandt 'Speed' (1994...

Anmeldere

Berlingske
"...flad underholdning af den slags man helst ikke skal unde sig selv."

Jyllands-Posten
"Det er en gennemført nederdrægtig film undfanget af ondskab og dårlig smag. Det er en pine at se den."

Ekstra Bladet
"...man skalvistnok være specielt interesseret i universet for overhovedet at få øje på pointen."

B.T.
"...er man til action og science fiction non stop - og KUN det - kan det ikke ubetinget frarådes at købe billet."

Filmland
"...den er lidt dummere, lidt mere larmende og en hel del mere sjusket lavet end sin forgænger."

Cinemazone
"...det [er] bedst at ignorere manglerne og i stedet blot nyde den overflod af action, som strømmer en i møde, når man ser filmen. Kan man det, er der en klat underholdning i vente."

Brugere

12/05-08Endnu bedre end 1'eren
Mere gys, meer action, mere splat!

25/10-07De Døde Går Igen....
En sprød, uhyggelig, men dog lidt tom gyser.

06/08-07hammer fed
etteren var ok med en charmerende og hårdtslående milla jovovich

nogle kloge hoveder må have set at her var der penge at tjene og hamret en masse midler ind i toeren

således får vi et fremtids action- brag at aller højeste karat med en frygtløs og kick ass-sej milla jovovich der bare er en ren fornøjelse. det er underholdning fra start til slut.

se den før din nabo

28/11-06A no-brainer
I dag havde jeg brug for en film til at slå hjernen fra. Og hvad er bedre end det end en zombie-actionfilm, hvor fotomodeller går rundt og ser lækre ud, mens de skyder på monstre.

Disse tre lækre langbenede lamsebamser er Milla Jovovich, Sienna Guillory og Sandrine Holt. Milla Jovovich spiller igen Alice, der arbejder for firmaet Umbrella, der står bag et virusudbrud, der forvandler alle til zombier og monstre.

Der er gjort meget for, at Sienna Guillory ligner den videospilskarakter, som hun spiller. Helt ned til detaljer såsom den måde hun skyder og vrikker med røven på.

De to første er typiske barske og smukke babes with guns, mens Sandrine Holt er den forsvarsløse reporter, der går rundt og filmer det hele med sit videokamera.

De tre er fanget i en by, som Umbrella ha...

28/07-06Rigtig god, underholdende, actionfyldt
En super god, underholdende og actionfyldt film. Men slutningen ligner altså en fortsættelse, men der kommer også en.
Glæder mig til at 3'eren udkommer.

09/07-06Action nonstop
Jeg forstår udemærket godt at man som person enten elsker eller hader denne film.

Problemet ligger hovedsagelig i at filmen er bygget op omkring de tre første computerspil. Filmen glemmer at have en sideløbende historie igang. I stedet munder filmen ud i en stor omgang survival horror hvor eneste handling er action, men det gør den så også til nærmest perfektion.

Jeg kan som séer glæde mig over rent faktisk at have spillet spillene, og derfor virker den manglende historie i filmen mindre vigtig, da jeg godt ved hvad de enkelte personer står for, og kender tilmed mange af scenerne.

Vil nok vove at påstå at filmen er voldsomt undervurderet. Det er en actionfilm og intet andet...og det leverer det fuldt ud. Jeg kan nemt stemple de første ti actionfilm i mainstream genren, som gø...

29/06-06Vellykket - hvis den skulle være elendig! 1
Så kedelig, ligegyldig, trist og deprimerende at det er lige til at brække sig over! Jeg troede næppe at film kunne laves dårligere end 1'eren, men den her er meget værer.

Rædselsfuldt!

29/11-05I Remember Everything
Denne film er, en af de slags film man helst vil undgå, men man som man alligevel af en eller anden mærkelig grund finder tiltrækkende, og da jeg så den med ret lave forventninger blev jeg behageligt overrasket. Hele filmen løber letpåklædte kvinder og machomænd rundt og skyder, kvaser, stikker eller sparker zombier og det kan være godt nok, hvis bare disse scener er veludført og det er de i højeste grad. Gode slagsmål, store skydere og alt det blod hjertet kan begære og mere til.

Milla Jovovich gentager sin rolle som Alice, og hun spiller ret manisk, men hvad gør det så længe hun gør op for det i sit udseende, det samme gælder Sienna Guiliorry som giver den som Jill Valentine som de fleste ville kende fra computerspillene. Den mandlige hovedrolle spilles af Oded Fehr som mange vil ku...

25/09-05Svag fortsættelse
Forskellen på den første film og den her fortsættelse er effekterne, musikken og stemningen. Det kunne den første film prale af.

Ingen af de ovennævnte ting kan 2'eren imponere med. Til gengæld er skuespillet på samme niveau som den første. Dybt elendigt.

Den her fortsættelse er i bund og grund bare dårlig.

02/06-05Underholdning Til Afvænning
Zombierne er tæt på at have overtaget Raccoon City, der må evakueres. Men ikke alle når ud før byen lukkes af. En mindre gruppe af dem får dog endnu en chance, hvis de finder datteren til en vigtig videnskabsmand.

Film bygget på et konsol-spil har sjældent den store eller opfindsomme handling at byde på. Navnet og spillet alene skal åbenbart sælge filmen, uden at man gider anstrenge sig for meget for at finde en story-line der er værd at følge, eller personer med lidt at byde på for den sags skyld.

Toeren af ”Resident Evil”, der er instrueret af debutanten Witt, der har overtaget efter Paul Anderson, der stod bag den første og som her har skrevet manuskriptet, kan desværre ikke siges at være undtagelsen i rækken af spil-lavet-til-film. Tværtimod bekræfter den ens (eller i hvert f...Fakta

Medvirkende
Alice Milla Jovovich
Angie Ashford Sophie Vavasseur
Carlos Oliviera Oded Fehr
Jill Valentine Sienna Guillory
Matt Addison Eric Mabius
Major Cain Thomas Kretschmann
Claire Redfield Emily Bergl
Dr. Ashford Jared Harris
Sgt. Peyton Wells Razaaq Adoti
Nemesis Matthew Taylor
Nicholai Sokolov Zack Ward
Bag kameraet
Instruktion Alexander Witt
Produktion Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody, Bernd Eichinger, Samuel Hadida
Manuskript Paul W.S. Anderson
Fotografi Derek Rogers, Christian Sebaldt
Klip Eddie Hamilton
Scenografi Paul D. Austerberry
Musik Jeff Danna, Elia Cmiral
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser
Relaterede film Resident Evil, Resident Evil: Extinction, Resident Evil: Afterlife, Resident Evil: Retribution, Resident Evil: The Final Chapter
Premieredatoer
Biograf 10.09.2004
Dvd 16.02.2005
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, England, Tyskland
Produktionsår 2004
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 25.083
Selskab Constantin Film Produktion GmbH, Davis Films, Impact
Biodistributør Nordisk Film

Se også...