Bloodsport - kamp til døden (Bloodsport)

Soldaten Frank Dux melder sig til en illegal kampsportsturnering i Hong Kong. Her mødes verdens bedste kæmpere i arenaen, og det minder ikke om julebal i nisseland. Alle kneb gælder og kun den stærkeste går videre til næste runde. Men Dux har heller ikke gået i flinkeskole, så han er klar. © Scope

Produktionsår 1986
Genre Action
Instruktør Newt Arnold
Medvirkende Jean-Claude Van Damme, Donald Gibb, Leah Ayres, Norman Burton
Spilletid 92 min.
Biopremiere 01.07.1988
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

23/04-08I Kinas klør
Autentisk kampsportsfilm fra Hongkong, der dengang i midtfirserne stadig var en engelsk koloni. I 1997 blev Hongkong overladt til det kinesiske styre.

Kampsportslegenden Frank Dux, var den første vesterlænding, der skulle vinde det årlige hemmeligholdte Komitemesterskab, som var det ypperste man kunne nå indenfor sin slags.
Turneringen var ekstrem farlig, da flere dødstræf ikke var uanmindelige
I de år Dux deltog, forblev han ubesejret (1975-1980).

Da shidoshien, Frank Dux' (Jean Claude Van Damme) træner og mentor ligger på sit dødsleje, lover Frank ham, at han vil ære hans sidste minde ved at stille op i "Komite."
Da Dux imidlertidig er i en betydningsfuld position i hæren, og obersten ikke vil give ham lov til at deltage, må han selv tage sig friheden. Under ankomsten til Honk...

21/06-07Plat
Dårlig historie, dårlige skuespiller og virkelig dårlig filmet. Virkelig en B med stort B efter min mening.

21/03-06En af de bedste!!!
Anonym
Bloodsport er blandt de bedste film jeg har set ikke kun med Van Damme men alle de film jeg har set og jeg er skuffet over at man nermest altid kun kan finde Bloodsport 2 i butikkerne det burgte vaere omvendt.

12/12-05Blodets ballet
Van Dammes film er forløbet over tre perioder: de første B-film, der var udprægede voldspornografier, de midsterste fra starten til midt-90erne var dyre og succesfulde, og de sidste DTV-produktioner, som aldrig helt har slået igennem.

Bloodsport er Van Dammes ægte gennembrudsfilm, og den er til dels gengivet i hans senere The Quest - dog med et andet plot. Bloodsport er en hævnhistorie, der ikke gør så meget ud af plot og handling som de vilde stunts og utrolige lebendighed fra Van Dammes side. Det er en opvisning i kampsport, og på det område bliver man ikke skuffet.

Til gengæld må man sige, at der er meget, der ikke fungerer rent filmisk. Skuespillet er under al kritik, og fotograferingen er med enkelte undtagelser heller ikke Van Dammes martial arts værdig. Logisk sammenhæng ska...

09/12-05den fedeste film!!!
Anonym
jean-cleaude fan damme er helt fantastisk i hovedrollen!!! det er en vildt fed film... godt spillet, godt lavet og godt tænkt! interesserer mig meget for kampsport (af den slags hvor der bliver slået hård til) så det er sq god underholdning. helt klart!

12/04-05

05/01-05En af de bedre af slagsen
Jeg er ikke den største Van Damme fan, men dengang "Bloodsport" kom frem, var det en af mine yndlings martial art film sammen med "I dragens kløer" fra USA, vel at mærke. Det er det stadigvæk og til trods for at det er Cannon Pictures (American Ninja serien og adskillige Chuck Norris) som har udgivet den, så virker den ikke så b-agtig, som så mange af deres andre film. Måske også fordi der i de supplerende roller f.eks. er Forest Whittaker at finde.

Denne drengerøvsfilm er stadig en af de fedeste af slagsen.

Sjovt nok kom den FØRST på video herhjemme i 1986, for derefter at blive udgivet i biografen et par måneder senere. Så må den sgu have været populær på video, hva?

Das Gott: Det er dog ikke Van Dammes debutfilm, som du skriver. Den kom før denne og hedder "Fuld kontakt" elle...

15/05-04vildt god
Anonym
sindsyg god

19/10-03Se
Anonym
Se scopens bud på de bedste kampsports film nogensinde, hvor Bloodsport er en af dem. Fuld fortjent.

18/10-03typisk amr.
Anonym
jean-claude kan ikke lave ordenlige film de er platte. sådan nogle skuespillere som arnold schwarznegger og syllvester tallone og jean-claude og chuck norris er noget lort.
det er plat, hvor de blamberer hovederne af hindanden
Fakta

Medvirkende
Frank Dux Jean-Claude Van Damme
Ray Jackson Donald Gibb
Janice Leah Ayres
Helmer Norman Burton
Rawlins Forest Whitaker
Chong Li Bolo Yeung
Senzo "Tiger" Tanaka Roy Chiao
Chen Philip Chan
Frank som ung Pierre Rafini
Kæmper fra Syrien Saheed Sahabuddin
Bag kameraet
Instruktion Newt Arnold
Produktion Mark di Salle
Manuskript Christopher Crosby, Mel Friedman, Sheldon Lettich
Fotografi Sheldon Lettich
Klip Carl Kress
Scenografi David Searl
Musik John E. Davis, Paul Hertzog
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 01.07.1988
Dvd 23.09.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1986
Spilletid 92 min.
Solgte billetter 4.288
Selskab Cannon Group

Se også...