Tilbage til fremtiden Del III (Back to the Future Part III)

Takket være sin tidsmaskine er den finurlige forsker dr. Brown havnet i det vilde vesten anno 1885, hvor han finder kærligheden i skikkelse af skolelærerinden Clara Clayton. Men i 1955 opdager Marty McFly, at Brown er i stor fare for at blive dræbt af banditten Buford 'Mad Dog' Tannen. Derfor må Marty rejse endnu længere tilbage i historien for at redde sin ven. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Komedie, Science Fiction, Western
Instruktør Robert Zemeckis
Medvirkende Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Mary Steenburgen, Thomas F. Wilson
Spilletid 118 min.
Biopremiere 13.07.1990
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...accepterer man betingelserne - nemlig at en frisk drengebog mageligt på dagens filmlærred kan forvandles til en rutschebanetur gennem en billedkavalkade, der m.h.t anvendt teknisk snilde matcher verdens skabelse - så er man ganske godt underholdt af Fox og Christopher Lloyd som den evigt højtråbende videnskabsmand Doc Emmet Brown."

Berlingske
"Stilen er opstemt, hektisk og ret støjende, men instruktøren Robert Zemeckis, der naturligvis kan sin western-mytologi på fingrene, håndterer rabalderet med en teknisk virtuositet i Steven Spielbergs stil, og det er altsammen lige så harmløst, som det er drabeligt."

Ekstra Bladet
"Mens man godt kan blive lidt træt af de mange udspekulerede actionscener og hæsblæsende optrin, så kan man til gengæld godt glæde sig over replikkerne og de mere stille situationer, hvor Mary Steenburgen er helt vidunderlig og Michael J. Fox tilpas selvdistancerende og satirisk."

Brugere

24/04-08En fin afslutning
Filmen mangler noget af magien fra både 1'eren og 2'eren, men det er stadig fin underholdning, som runder trilogien tilfredsstillende af.

Part 3 er ret anderledes i forhold til de to foregående film, idet der denne gang er tale om en western . Derudover er tempoet noget mere afslappet.

Don nævnte at Zemeckis oprindeligt havde "tiltænkt Tilbage Til Fremtiden trilogien som én, samlet film". Dette er ikke helt sandt, idet den første film var det eneste manus i mange år.

Da den første film havde præmiere var der ingen planer om nogen efterfølgere, og det velkendte "to be continued" i slutningen af 1'eren var ikke en del af den oprindelige biografudgave af filmen.

Det var først da de (bob gale og zemeckis) blev lokket til at lave en efterfølger, at de (først og fremmest Gale) sk...

27/01-07’great scott!’
Filmkunstneren Robert Zemeckis havde oprindeligt tiltænkt Tilbage Til Fremtiden trilogien som én, samlet film, men han indså hurtigt, hvor omfattende og potentialefyldt en præmis, han egentlig havde kreeret, så han udvidede den indledende idé og begik tre distingverede værker, hvor der dog er en klar og uundværlig sammenhæng mellem alle tre film, der hverken må eller kan ses uafhængigt af hinanden. Efter den (endnu engang) drillende og forventningsopbyggende slutning i del 2 (der nok skal ses som en kærlig hilsen og reference til fordums cliffhanger-baserede forfilm, som både Spielberg og Lucas har udtalt storslået begejstring for), byder Zemeckis på en formfuldendt afslutning på en af filmhistoriens mest charmerende, transcendentale og mindeværdige trilogier, der for alvor appellerer ti...

13/10-05Rigtig God
Anonym
Jeg synes at alle 3 film er rigtig gode. Michael J. Fox spiller en skide god rolle.

12/10-05Tilbage til fortiden
Byder desværrer overhovdet ikke på den samme gode charme, stemning eller underholdning, som de 2 første film i serien ellers leverede fantastisk.
Denne er ikke dårlig, den er bare tam i forhold til dens forgængere.

05/01-05- Afsked med manér -
Tredje og sidste eventyr med Marty og Doc og deres tidsmaskine.

Produceret umiddelbart efter (og i et vist omfang samtidigt med) film nr. 2, hvilket har resulteret i endnu en fantastisk film og ikke mindst en imponerende afslutning på trilogien.

Med den centrale handling placeret i det Vilde Vesten i det 19. århundrede er der foretaget noget af et kulisseskifte, men med det samme produktionshold nok engang holder garanten for god underholdning stik.

Med den efterhånden velkendte entusiasme føres vi igennem endnu et åndrigt eventyr spækket med action, eventyr og humor. Denne gang er vi igen lidt nede i tempo (altså i forhold til toeren), og det virker godt, da det harmonerer med den givne tidsperiode. Dette afholder dog ikke seriens sidste film fra at være lige så sprælsk og dri...

04/11-03Go West
Anonym
I direkte forlængelse af forrige tidsrejse, må Marty (Fox) tage turen til det gamle vesten for at redde sin ven Dr. Brown (Lloyd).

Farten er sat ned i forhold til den næsten hysterisk tempofyldte toer, og der er gjort plads til et hyggeligt og charmerende westerneventyr, som man tydeligt har hygget sig med at lave.

Først i den medrivende slutning sættes der atter fart på, i denne vellykket tredje og sidste del, som ikke fænger helt så meget som de to første film, men stadig er kvalificeret og morsom underholdning. Fem Stjerner er dog lige i overkanten, indrømmet.

Indspillet samtidig med toeren.

Fakta

Medvirkende
Marty McFly Michael J. Fox
Dr. Emmett L. "Doc" Brown Christopher Lloyd
Clara Clayton Mary Steenburgen
Buford 'Mad Dog' Tannen Thomas F. Wilson
Lorraine McFly Lea Thompson
Jennifer Parker Elisabeth Shue
James Strickland James Tolkan
Chester Matt Clark
Dave McFly Marc McClure
Linda McFly Wendie Jo Sperber
George McFly Jeffrey Weissman
Bag kameraet
Instruktion Robert Zemeckis
Produktion Bob Gale, Neil Canton
Manuskript Bob Gale
Forlæg Robert Zemeckis, Bob Gale
Fotografi Dean Cundey
Klip Harry Keramidas, Arthur Schmidt
Scenografi Rick Carter
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Komedie, Science Fiction, Western
Nøgleord Tidsrejse, Trilogi
Relaterede film Tilbage til fremtiden, Tilbage til fremtiden Del II
Premieredatoer
Biograf 13.07.1990
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 1990
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Selskab Universal Pictures, Amblin Entertainment

Se også...