Army of Darkness

Bevæbnet med haglgevær og motorsav er Ash havnet i det 13. århundrede. Han beslutter sig for at hjælpe de lokale i kampen mod middelalderlig ondskab. Desværre kludrer han i det og vækker i stedet en hær af skeletter. Og så bliver der virkelig brug for Ashs særlige evner inden for nærkamp. © Scope

Produktionsår 1993
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Sam Raimi
Medvirkende Bruce Campbell, Embeth Davidtz, Marcus Gilbert, Ian Abercrombie
Spilletid 81 min.
Biopremiere 09.07.1993
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Embeth Davidtz

Embeth Davidtz startede sin karriere som skuespiller på Sydafrikas skrå brædder. I 'Schindlers liste' (1993), hvor hun var den jødiske tjenestepige Helen Hirsch, fik flere øjnene op for hende, men siden har der været en anelse stille omkring den høje, slanke skuespillerinde. Måske derfor tog hun tøjet af i Altmans 'The Gingerbread Man' (1998) og ...

Brugere

08/03-11Samme film?!
Jeg så denne film med nogle venner for 1-2 år siden, og har så siden set Evil Dead. Da jeg fik at vide, at denne film er en efterfølger af Evil Dead, kom det helt bag på mig. De to film er jo så forskellige, både handlings- og specielt genremæssigt, at jeg stadig opfatter dem som to selvstændige film.

Men det gør bestemt ikke denne film dårligere! Denne film er så top-genial, at man overhovedet ikke keder sig på noget tidspunkt, og humoren er ligeledes genial. Kan helt klart anbefales!!!

Hvorfor så kun 5 stjerner? Ja, det er som sagt 1-2 år siden, jeg sidst har set den, så kan ikke huske den 100 %. Men når jeg har set den igen, og får den genopfrisket og gransket for evt. fejl og mangler, kommer jeg tilbage og ændrer sikkert min karakter til 6 stjerner! (er hermed gjort pr. 02/10-2...

23/03-06Mega fed film
Anonym
Army of Darkness er en mega fed film, med Bruce Campbell i hovedrollen, som den arrogante, men også ultraseje Ash, som bliver sendt tilbage i Englands dystre, mørke middelalder.
Men selvfølgelig er dét ikke alt: Landet har en ondskab hvilende over sig.
Han møder de "primitive" lokale, og efter at have uddelt nogle tæv, (der inkluderer hans tofaste haglgevær og motorsav), til højre og venstre, begiver han sig ud for at skaffe "Necronomicon" bogen, som kan få ham hjem.
Filmen er spækket med hyle morsomme kommentarer, og andet. Og så er der jo også en masse god action.
Resten bør dem som ikke har set denne film selv se, det kommer de kommer I ikke til at fortryde!
Men jeg vil dog gerne bemærke at jeg syntes at i Sam Raimi´s gyser trilogi er det den førte del: Evi...

08/02-06Super film
Anonym
AOD er mega fed film! ¨

26/11-05Underholdning for alle pengene 1
Army of Darkness (AOD) er som bekendt den foreløbig sidste film i Evil Dead-serien, som indtil videre har fåregået i en mystisk skov i et mystisk hus. Det bliver der dog lavet om på i AOD, hvor den efterhånden hårdkogte protagonist, Ash, sendes tilbage i middelalderen. Det viser sig hurtigt, at de dødes bog også spiller et puds i fortiden, og snart vrimler det med udøde skeletter og andre gespenster.

Humoren og dialogen er denne gang i højsædet. Ingen tvivl om, at Raimi kan lave flotte billeder og har en pågående kamerastil, men hans manuskriptskrivning viser sig i AOD også at være yderst professionel. Her er pragtfulde ciateter som "Gimme some sugar, baby" og "Hail to the king, baby." Det er ikke stor kunst, men det er pokkers originalt og huskværdigt.
Det meste af filmen tages mege...

27/04-05Ash – The King!
Tredje og foreløbig sidste installering (der er dog både en fortsættelse og genindspilning på tale i øjeblikket) i Sam Raimis fascinerende Evil Dead-trilogi, der indledtes med lowbudget-gyseren Evil Dead, der kun havde sorthumoristiske undertoner, og blev opfulgt af Evil Dead 2, der var en tilnærmelsesvis genindspilning af etteren (og som jeg tragisk nok ikke har set :-( ), for slutteligt at blive fuldbragt med denne fantasifulde, makabre og hæsblæsende treer, hvor budgettet var langt større, og dermed også ambitionerne. Raimi er indiskutabelt en usvigelig sikker instruktør og yderst effektiv underholdere, men desværre virker det som om, at han med Army of Darkness ikke har ageret synderlig selektiv, og dette er gået en smule ud over filmens tempo og til dels også fascinationsaspektet. B...

16/01-05Sjov, herlig og underholdende!
En ufattelig vellykket komedie med sort, sort humor. Jeg kan sige at splatteren er der faktisk ikke mere af... Dog kun en smule, men næsten ikke noget... Dette er mere sort krig i sort humor, og anderledes handling. Men overraskende. meget endda!

31/12-04HORHOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonym
Utrolig spændende, dramatisk og sjov film. Den ligner OVERHOVDET ikke Evil dead 1 og 2. Der er mere krigsfilm og action over den her. Den minder faktisk en smule om "Rigenes herre"! Bare også det er en splatter-film. Dog slet ikke helt så ulækkert som i 1eren og 2eren! Men den er utrolig underholdende, sjov og ulækker! God fornøjelse! ;)

31/10-03Medievil Dead
Anonym
Efterfølger til “Evil Dead 2”.

Ash (Campbell) er havnet i middelalderen, hvor han bliver troet for en særlig udvalgt, der skal skaffe “de dødes bog” tilbage til menneskene, inden “det onde” får fat i den og bruger den til at skabe sig en hær af døde.

Fra at have startet med at være en gyser i “Evil Dead”, har serien udviklet sig til ren eventyrkomedie af den sorte slags, (uden at være så sort som i film nummer 2).

Den er stadig fantasifuldt fotograferet, her over i den mere klassiske stil. Der er mange sjove indfald og barokke effekter (der måske vil mere end pengene har rakt til), men der er intet gys tilbage over det.

Men der er glimrende action og godt tempo med mange fantasirige scener som vil glæde alle der elsker rollespil og riddereventyr.

Instruktør Raimi havd...

Fakta

Medvirkende
Ashley J. 'Ash' Williams Bruce Campbell
Sheila Embeth Davidtz
Lord Arthur Marcus Gilbert
Klog mand Ian Abercrombie
Hertug Henry den Røde Richard Grove
Smed Timothy Patrick Quill
Guld Tand Michael Earl Reid
Linda Bridget Fonda
Heks Patricia Tallman
Kujon Ted Raimi
Bag kameraet
Instruktion Sam Raimi
Produktion Robert G. Tapert
Manuskript Sam Raimi, Ivan Raimi
Fotografi Bill Pope
Klip Bob Murawski, Sam Raimi
Scenografi Anthony Tremblay
Musik Danny Elfman, Joseph LoDuca
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Nøgleord Dæmon, Middelalderen, Motorsav, Trilogi
Relaterede film Evil Dead, Evil Dead II - Udrydderen
Premieredatoer
Biograf 09.07.1993
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Army of Darkness: The Medieval Dead
Land USA
Produktionsår 1993
Spilletid 81 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 9.777
Selskab Dino De Laurentiis Productions, Renaissance Films, Universal International Pictures, Introvision International

Se også...