In the Cut

En aften er engelsklæreren Frannie vidne til et mord. Da hun efterfølgende bliver opsøgt af kriminalbetjenten James, bliver hun ualmindelig tiltrukket af ham. James er en stjerne på et lagen, og selv om Frannie begynder at mistænke ham for drabet, kan hun ikke holde sig fra den dygtige betjent. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Jane Campion
Medvirkende Meg Ryan, Mark Ruffalo, Jennifer Jason Leigh, Nick Damici
Spilletid 119 min.
Biopremiere 20.02.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jennifer Jason Leigh

Den talentfulde frk. Leigh har aldrig været bange for at kaste sig over skæve roller og er virkelig i stand til virkelig at hæve niveauet i middelmådige film. Som 14-årig deltog hun i en sommerworkshop hos Lee Strasberg. Efter et par tv-roller fik hun en af hovedrollerne i gyserfilmen 'Tag telefonen og dø' (1981). Herefter fulgte college-filmen '...

Anmeldere

Politiken
"...en grumme effektiv thriller, måske også en præcis studie i masochistiske kvindefantasmer."

Berlingske
"...er især den første times tid fængslende og skræmmmende med sit stilfulde billedsprog og mareridtsagtige univers, hvor skumle hemmeligheder synes at skjule sig overalt."

Jyllands-Posten
"Jane Campion har forbavsende godt greb om den hårdkogte genre, selvom den skuffende slutning trækker filmen ned i dyndet til alle de andre fattigmandsudgaver af "Se7en"."

Weekendavisen
"...for meget og for lidt de forkerte steder. Kønt er det ikke, men fascinerende måske? Ikke rigtig."

Information
"...får hverken leveret et pirrende erotisk drama eller interessant og troværdig kriminalfilm."

Ekstra Bladet
"Der er simpelthen for mange løse ender og ufrugtbare svinkeærinder..."

B.T.
"...en anderledes og helt igennem intens filmoplevelse."

Filmland
"...en elendig omgang vrøvl. Meg Ryan tumler forvirret rundt i en fuldstændig ligegyldig, irriterende, pinlig og latterlig usammenhængende historie..."

Cinemazone
"...filmen som helhed taber på at være for kedelig som thriller, for usexet og kold til at være erotisk og ret beset lidt for klodset konstrueret til for alvor at overbevise."

Brugere

21/01-05Så dårlig at det svir...
In the Cut er uden tvivl, noget af det VÆRSTE inden for film, jeg nogensinde har set!!! Meg Ryan virker som om, at hun slet ikke er klar over, at hun faktisk indspiller en film. Den er faktisk så dårlig, at jeg ville ønske at den kunne forbydes!!!! For der er simpelthen ikke ET ENESTE godt sekund i denne her LORTE film!!! jo, måske når Meg Ryan er nøgen, men det er altså også den ENESTE grund til at se den!! Og jeg har bestemt, at man er et svin, bare fordi man ser den mere end tre gange...

11/08-04Sandmand 1
Anonym
Det var skam ikke min mening at påstemple Campion som hverken det ene eller det andet, til det skal jeg have en større forståelse for hendes film (som jeg ikke har). Dine tidlige formodninger om filmen er korrekte, og jeg håber meget du kommer med en dybdegående og sublim Sandmand-analyse (som vi er vant til fra dig, dine indlæg til Tarantinos Kill Bill-film fortjener meget ros!) til denne film.

10/08-04don
Anonym
Campion er jo er af de store anerkendte instruktører med Piano på samvittigheden.

Så jeg glæder mig stadig til at se filmen.

Campion er hverken feministisk eller hadefuld. Hun viser formentlig bare en side af en "tilfældig" kvindes seksualitet, som støder folk, fordi Campion er så direkte og sandfærdig i sit filmsprog. Uden at kende filmen gætter jeg på, at hovedpersonen for at få spænding ind i sine seksuelle eskapader er nødt til at date en måske-morder. Hvis jeg har ret, er det jo et sjovt seksuelt eksperiment, fordi mange kvinder og mænd jo netop falder for det ukendte og det lidt farlige hos partneren. Og Ryan er vel så skør i filmen, at det psykologisk kan retfærdiggøre, at hun er nødt til at flytter denne grænse lidt ud på overdrevet for at føle at hun lever.

De Palma gjo...

10/08-04feministisk eller hadefuld?
Anonym
Jeg har svært ved at forstå Jane Campion og hendes film, hvor meget jeg end prøver. The Piano var utvivlsom en smuk film om kærlighedens facetter, men også for trøstesløs og tung til min smag. Hendes følgende Holy Smoke irriterede mig grænseløst, hvor filmens forskellige lag trods alt blev udfoldet ret åbenlyst, men manglede en rød tråd. De samme problemer har jeg med In the Cut, som virker yderst fragmentarisk i dens historie om løssluppen seksualitet og et bestialsk mordmysterium.

Der er blevet lagt ustyrlig meget fokus på den søde Meg Ryans medvirken i denne film, hvor hun blotter sin mere mørke side og sig selv. Ryan ville kontrastere den sædvanlige typecasting som sød pige i hjertevarmende film, og det er så gået ud over In the Cut. Hendes præstation er virkelig elendig, hvor hun...

23/04-04Øv, bøv, busse
Anonym
- der var ikke meget kusse.

15/04-04Slap fisse...
Anonym
Pinlig film! Føj!

29/03-04Plat og kedelig
Anonym
Jeg kan ellers godt lide Meg Ryan. Jeg glædede mig såmænd endda til at se hende i en anden genre. Og så Jane Campion bag kameraet, som her fik mulighed for at lade de sensuelle undertoner (som f.eks. fungerede så godt i The Piano) komme mere i forgrunden.

Men nu hvor jeg har set den, kan jeg kun sige: YYRK!

Jeg ved sgu' ikke... Måske er det bare Mark Ruffalo, der er for klam. Det pirrede ihvertfald ikke mig at se ham stikke sit fedtede overskæg op i røven på Meg Ryan.

Hvis jeg skal se en erotisk thriller, vil jeg til hver en tid hellere se Final Analysis (som er 100 gange så erotisk, selv uden nøgenscener) eller sågar Basic Instinct (på trods af sidstnævntes elendige manuskript) end lade mig tvinge til at se In the Cut igen.

29/03-04Rædselsfuld!
Anonym
Elendig historie og om muligt endnu mere elendige skuespilspræstationer. Pinligt Campion!

23/03-04Årets dårligste film!
Anonym
Denne film er en kikser af de store. Hold en lang pause Meg Ryan - please!!

04/03-04sandmand
Anonym
Livet og kunsten er to forskellige, men også to ens ting. Livet afspejler kunsten og kunsten afspejler livet. Kan du nægte det og Champions "kunstfilm" er mislykket kunst når det er værst. Alt kunst er jo ikke godt, bare fordi det er kunst og anmelderne er ikke været for nådige.
Fakta

Medvirkende
Frannie Meg Ryan
James Malloy Mark Ruffalo
Pauline Jennifer Jason Leigh
Rodriguez Nick Damici
Cornelius Webb Sharrieff Pugh
Frannies unge mor Sunrise Coigney
Perfekt kone Susan Gardner
Angela Sands Heather Litteer
Frannies studerende Frank Harts
Hector Patrice O'Neal
Bag kameraet
Instruktion Jane Campion
Produktion Nicole Kidman, Laurie Parker
Manuskript Jane Campion, Susanna Moore
Forlæg Susanna Moore
Fotografi Dion Beebe
Klip Alexandre de Franceschi
Scenografi David Brisbin
Musik Hilmar Örn Hilmarsson
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Erotisk thriller
Premieredatoer
Biograf 20.02.2004
Dvd 06.07.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 2.600
Selskab Pathé, Red Turtle
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...


Zodiac
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

8MM 2
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Udyret
1995
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Dead Presidents
1995
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

You Kill Me
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk