Når Du Mindst Venter Det (Something's Gotta Give)

Selvom man er oppe i årene, kan man jo godt være om sig. Det synes i hvert fald den aldrende playboy Harry, der stadig har taget på det modsatte køn. Helt uventet falder han for en kvinde på omtrent sin egen alder, da han møder sygeplejersken Erica. Men Harry er ikke den eneste der synes hun er dejlig, også den tredive år yngre læge Julian melder sig på banen. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Komedie
Instruktør Nancy Meyers
Medvirkende Jack Nicholson, Diane Keaton, Amanda Peet, Keanu Reeves
Spilletid 128 min.
Biopremiere 20.02.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Diane Keaton

Diane Keaton, født Hall, er primært kendt som skuespiller med stort talent for det dramatiske og et ikke mindre flair for det komiske, men hun har også instrueret spillefilmenene 'Små og store helte' (1995) og 'Hanging Up' (2000). Hun stod også bag et udmærket afsnit af tv-serien 'Twin Peaks' (1989-91). Keaton var dubleant for en af hovedrolle...

Anmeldere

Politiken
"...dette gevaldigt vellykkede lystspil for voksne mennesker..."

Berlingske
"...sætter en i et perlende godt humør. Og »Når du mindst venter det« kan anbefales som midlet til at jage vinterens trætte og triste tanker væk med."

Jyllands-Posten
"Diane Keaton er kvik og skøn og dejlig, hver gang hun viser sig. Nicholson spiller, som han plejer: Med forsoren, sløret stemmeføring, men også med en underlig selvironisk macho-udstråling."

Weekendavisen
"...hvis man ikke kan lide at blive stopfodret med moralske sødetabletter med de rigtige meninger indstøbt, skal man nok holde sig fra at løse billet til denne film."

Information
"...en ret morsom film."

Ekstra Bladet
"...mildt underholdende i det rette selskab..."

B.T.
"...udspekuleret nuttet og tungt forudsigelig..."

Filmland
"...en dejlig munter film - det er den slags Hollywood-håndværk som man altid har lyst til at se."

Cinemazone
"Uden de mange gentagelser af centrale problemer, kunne Når du mindst venter det have været en eksemplarisk udgave af teenagefilmenes simplificerede kærlighedskvaler for et modent publikum."

Brugere

24/10-07Meget god
"Something's Gotta Give" er en fremragende romantisk komedie for voksne! Den er varm, morsom, intelligent, og uden én eneste kliché... fantastisk film! Helt klart Nancy Meyers bedste nogensinde!"

03/03-05- Ssshh, de voksne ser film -
”Something’s Gotta Give” rammer måske bredt, men den skyder ved siden af på et vitalt punkt – nemlig underholdningen.

Filmen skal og vil gerne ses med et glimt i øjet, men det er ved gud svært, når der ikke er så pokkers meget at more sig over. Jo, det er da en charmerende film, der forstår at skabe en lun stemning uden at det bliver kvalm, men det er altså også en overraskende uinteressant film, der er etiketteret som "voksenunderholdning", men paradoksalt nok glemmer at underholde.

Selvom det er rart at opleve en selvironisk Jack Nicholson, så besidder filmen desværre ikke samme engagement som ham. Det tegner ellers godt, da vi kommer glimrende fra start med flere gode og morsomme scener. Men som filmen skrider frem, begynder det at gå op for en, at vi blot er vidne til endnu en ...

21/02-05når man forventer det
fin LANG film om to ældre mennesker, som begge savner rigtig kærlighed her i verden.
filmen er sød og egentlig ret smuk, når man tænker over den i længere tid. historien er rigtig god, og man kan sagtens se sider af sig selv i personerne.

jack nicholson og diane keaton spiller begge to rigtig godt... måske overspiller keaton nogle gange en smule...

filmens svage sider er klart, at den er alt for lang. der var sagtens små ting i filmen, som man kunne have klippet fra. den første time af filmen er vild god, og man interesserer sig meget for historien. den sidste time af filmen bliver for langtrukkende, og man har egentlig bare lyst til, at lave noget andet.

noget der især irriterer mig ved filmen er, at datteren på et tidspunkt inviterer moren ud, fordi hun skal få faren til, ...

20/02-05Hvad sker der??
Hvad fanden sker der med alle anmeldelser?? Nå, okay......nu er jeg med. Det er faktisk godt lavet scope, super. Scope er faktisk godt indrettet efterhånden, dejligt.

20/02-05Desværre for kedelig...
Anonym
Filmen er faktisk ret kedelig og kun sjov få steder.

18/02-05sød
denne film er sød underholdning det meste af filmen igennem. man kører bare træt i slutningen og føler at den burde slutte snart. godt skuespil og ok personskildringer.

29/01-05©Harmløs underholdning©
Jeg brød mig ikke synderlig meget om "What women want" og derfor havde jeg meget lave forventninger til denne film.
Hvilket måske er grunden til, at jeg følte mig godt underholdt.

Jovist besidder filmen alle klichéerne, men det er nu meget rart, at se en kærlighedskomedie engang imellem, hvor hovedrolleindehaverne ikke er i 20-30 erne.
Samspillet mellem Nicholson og Keaton er helt sikkert det, som holder filmen kørende og så er Frances McDormand udmærket i den lille birolle hun har.
Jeg har ikke set en tude kavalkade vare så lang tid, som den Keaton fyrer af her og det er næsten lige så morsomt som at overvære Tim Robbins grine scene i "Det store spring". De varer næsten lige lang tid begge to.

Til gengæld er Peet lige så irreterende at overvære som sædvanlig og Keanu Reeves vis...

27/11-04Hvad Man Burde Forvente
Anonym
Aldrende playboy (Nicholson), der kun gider kun have kærester under 30, har lige erobret en ny ung kvinde (Peet). Men så møder han hendes mor (Keaton), en jævnaldrende kvinde, og sød musik opstår.

Ligesom instruktør Meyers forrige film, succesen ”What Women Want” med Mel Gibson i hovedrollen, handler ”Something’s Gotta Give” om modsætningerne mellem mænd og kvinder og om at finde ind til de sande værdier.

Desværre er problemerne også de samme, for ligesom i ”What Women Want”, så starter den her egentlig ganske sjovt, men det går hurtigt ned af bakke i en alt for lang forestilling, hvor alt trækkes i langdrag i en politisk korrekt historie, der ender utilgiveligt kedeligt, mens alt undervejs er så forudsigeligt som det kommer.

Nicholson giver ellers en god parodi, på noget der...

21/11-04Overhovedet ikke sjov
Anonym
En af de dårligste film jeg har set med Jack Nicholson. Alle skuespillerne omkring ham er elendige. Keaton overspiller på det groveste. Reeves er kedelig og utroværdig. Frances McDormand er fuldstændig ligegyldig i filmen. Og Amanda Peet har intet at arbejde med. Hendes rolle er tynd som pap.

Desuden er film alt for lang, uinteressant, kedelig og ikke sjov. Kun spild af tid

10/09-04hm...
Anonym
for det første vil jeg sige den var 30-45 min. for lang.... og t tider blev det bare alt for forudsigeligt og kedeligt.... og sukkersødt...
men t gengæld er jack nicholson bare så hylende morsom.... mens diane keaton på mig virker lettere irriterende at høre på t tider.. men havde heller ikk forventet mig at det ville være meget anderledes.. men den er da meget sød, men det der trækker mest ned er at den bare er 30 min for lang... desværre...Fakta

Medvirkende
Harry Sanborn Jack Nicholson
Erica Barry Diane Keaton
Marin Barry Amanda Peet
Julian Keanu Reeves
Zoe Barry Frances McDormand
Leo Jon Favreau
Smuk pige Nichole Hiltz
Annie Marjie Gum
Kristen Kadee Strickland
Sygeplejerske Roxanne Beckford
Bag kameraet
Instruktion Nancy Meyers
Produktion Nancy Meyers, Bruce A. Block
Manuskript Nancy Meyers
Fotografi Michael Ballhaus
Klip Joe Hutshing
Scenografi Jon Hutman
Musik Blake Neely
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 20.02.2004
Dvd 24.08.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 128 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 250.393
Selskab Columbia Pictures, Waverly Films
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Golden Globes 2004, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...