Radio

I 60'ernes USA er Harold Jones en travl football-træner. Radio er sort og lidt tungnem, men Harold giver ham lov til at hjælpe til med træningen. Det synes flere af holdets spillere ikke om, men over tre årtier viser Radio sig som holdet største fan nogensinde. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama
Instruktør Michael Tollin
Medvirkende Cuba Gooding Jr., Ed Harris, Alfre Woodard, S. Epatha Merkerson
Spilletid 109 min.
Biopremiere 16.04.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cuba Gooding Jr.

Cuba Gooding, Jr. var den pæne ghettodreng i "Boyz N The Hood" (1991), men det er hans Oscar-belønnede rolle som sidekick i ”Jerry Maguire” (1996), man husker ham for. Manden, der gjorde "Show me the money!" til den fede ting at sige dét år, har siden spillet over for Anthony Hopkins i thrilleren ”Instinct” (1999) og Rober...

Anmeldere

Politiken
"Både Gooding og Harris kan være bedre end her, hvor figurerne desværre er lige så endimensionale, som psykologien er banal og konfliktstoffet uforløst eller rent ud sagt udviklingshæmmet."

Berlingske
"...denne opbyggelige sandfærdige historie, som man sikkert bliver et lidt bedre menneske af at få fortalt, hvis man kan kapere filmens ferske banalitet og væld af velmenende klicheer."

Weekendavisen
"Stoffet sejpines med stor konsekvens."

Ekstra Bladet
"...er i hvert fald alt for meget for mig."

B.T.
"Udover de gode skuespillerindsatser, vejer billederne og en hårndfuld historiske detaljer op for fortællingens manglende tyngde."

Filmland
"Filmen fænger først i de sidste minutter, hvor man ser billeder af den virkelige Radio til rugbykamp..."

Cinemazone
"...en ærkeamerikansk film. Ingen anden filmindustri end den amerikanske vil kunne finde på at sprøjte så selvtilfredst og intetsigende et produkt ud..."

Brugere

30/11-07Skod film
"Radio har intet at byde på, ud over viljen og forsøget på at lave en god film. Det er ikke lykkedes, og tilbage er en værre skod film, med en overspillende Cuba Gooding, Jr. i hovedrollen... det er så ærke-amerikansk, at man får kvalme - FØJ!!... den får to stjerner for sine intentioner, og for de få underholdende minutter til sidst, hvor man ser den rigtige Radio..."

27/01-07Imponerende!
Hvordan kan man give sådan en film dårlige karakterer?

Selvom historien ganske vist ikke er den mest nytænkende, så er den autentisk, hvilket bare gør at det bliver endnu mere sød, og bringer lidt flere tårer på vej.

Den viser at der blandt mennesker i en for nogen kold verden, stadig findes mennesker med masser af empati og kærlighed, som ikke er bare for at holde af anderledes individer, samt rent faktisk nyder at give omsorg, og vil kæmpe for dem der har brug for det.

26/04-04Ærkeamerikansk SKOD-film !
Anonym
Så ærkeamerikansk at det gør ondt - føj den er dårlig !

PS: Godt jeg VANDT billetterne og ikke købte...

23/04-04Elsker Cuba !
Anonym
SHOW ME THE MONEY !!!

16/04-04Ikke helt så skuffende
Anonym
en okay film, på godt og ondt en blanding af "football-genren" med "hjælp-den-retaderede", hvilket til tider gør at begge dele bliver behandlet overfladisk. Men filmen rører alligevel én, og jeg er sikker på at mere rørstrømske mennesker end undertegnede vil ty til lommetørklæderne flere gange..

Fakta

Medvirkende
Radio Cuba Gooding Jr.
Harold Jones Ed Harris
Daniels Alfre Woodard
Maggie S. Epatha Merkerson
Honeycutt Brent Sexton
Frank Chris Mulkey
Mary Helen Sarah Drew
Johnny Riley Smith
Tucker Patrick Breen
Linda Debra Winger
Bag kameraet
Instruktion Michael Tollin
Produktion Herb Gains, Brian Robbins, Michael Tollin
Manuskript Mike Rich
Forlæg Gary Smith
Fotografi Don Burgess
Klip Chris Lebenzon, Harvey Rosenstock
Scenografi Clay A. Griffith
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 16.04.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 118
Selskab Revolution Studios, Tollin/Robbins Productions, Radio Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...