13 snart 30 (13 Going On 30)

Jenna er bare 13 og synes livet er noget lort. Hun ønsker sig ældre, og da hun vågner en dag, er hun pludselig blevet 30. Som voksen har Jenna alt, hvad hun ønskede sig af seje venner, fedt arbejde og en lækker lejlighed. Desværre har hun ikke sin gamle bedste ven Matt, som hun beslutter at opsøge for også at føje kærlighed til succes-rækken. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Gary Winick
Medvirkende Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer, Christa B. Allen
Spilletid 97 min.
Biopremiere 02.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Hvad der til gengæld næsten lammer projektet, er den dræbende forudsigelige småborgerlige sukkerlage..."

Berlingske
"... flad, slap, tam og klam..."

Jyllands-Posten
"Som romantisk bagatel er "13 snart 30" sød og ferm og ganske morsom takket være den ellers anonyme Jennifer Garner, der viser fint komisk talent som Jenna."

Weekendavisen
"Der er stemningsfulde flashbacks til 80erne og megen forudsigelig situationskomik."

Ekstra Bladet
"...en ganske sjov og lærerig pigefilm..."

B.T.
"Den ene sprudlende morsomme scene afløser den anden."

Cinemazone
"...en let underholdningsanretning à la Hollywood. Og som sådan er den skam fin nok..."

Brugere

12/11-12ikke så godt 1
Jeg synes filmen havde en god pointe med at man skal nyde livet, i stedenfor at ønske at man være voksen og kunne styre sit eget liv, men synes det er lidt forvirrende at se, jeg var nødt til at se den 2-3 før jeg kunne være helt med, fordi der skete alt for mange ting som forvirrer en lidt. Jeg ville i hvert fald at det er det samme og det samme igen i hver film man ser, det er bare lavet på en nyere udgave, og det er også en af tingen man bliver træt af at se sådan nogle film, fordi der er næsten altid samme handling og det bliver bare lavet med en nyere og moderne udgave som passer ind i det år man lever i. Man burde kunne forbedre på en anden måde for at fange folk, sådan man ikke glemmer film og kan se den igen og igen, uden at blive træt af filmen.

25/02-06Underholdning
Anonym
Jeg synes, det er en utrolig underholdene film med en god pointe om, at man ikke skal ønske sig ældre mennyde den alder, man her. Jennnifer Garner spiller sin rolle utrolig godt og jeg blev straks vild med filmen. Hun viser godt, at hun inderst stadigvæk er tretten år. Manus er meget sjovt og Mark ruffalo gør også sin rolle godt. Jeg kan godt lide, der er et budskab bag komedien. Unge Jenne viser også sin usikkerhed ret godt og Matt er god og de lede tøser spiller deres roler godt.

25/07-05Sukkersød Romantisk Fantasi
Nørdet 13 årige pige, ønsker efter en mislykket fødselsdagsfest, at hun var 30, tjekket og succesfuld. Som ved et mirakel sker dette og den nu 13 årige pige, vågner pludselig op og er 30 år og har det liv hun (Garner) drømmer om, eller gør hun.

Det er svært ikke at komme til at tænke på den efterhånden gamle ”Big” med Tom Hanks i hovedrollen, når man ser denne romantiske komedie, der er at betegne som en form for remake. Personligt var jeg dengang dog ikke specielt vild med netop ”Big”, der trods dens kvaliteter der måske nok er større end i denne her, forekom mig langtrukken.

”13 Going On 30” er bestemt intet mesterværk og dårligt en god film, men den fungerer sådan lige som det den er tænkt som, nemlig en romantisk komedie man kan hygge sig med og blive i bedre humør af.

De...

17/06-05fint nok
Anonym
filmen er sød og handlingen er nem at forstå. maget forudsigelig, men man har nogle gange bare lyst til at se en film hvor man ikke skal tænke for meget.

20/04-05- Umiskendelig tidsspilde -
Forudsigelig og helt igennem banal kærlighedskomedie.

Ordet komedie er måske misvisende her, da filmen på intet tidspunkt er er hverken fornøjelig eller morsom, selvom den fejlslagen prøver at være det. I stedet lægges vægten på kærlighedshistorien, og da den heller ikke er synderlig interessant, må man af og til hive sig godt og grundigt i håret over denne farveløse film.

Historien er da sød, og det lykkedes faktisk filmen at opnå et snert af ægthed i perioder, men hvad skal det hjælpe, når det hele er plastret ind i moraler, der skæres ud i pap og dyppes i sirup. Lige så indholdsløs som den er formålsløs.

12/01-05Garner versus Hanks
Yderst klichefyldt og søgt, men unægtelig også sød og charmerende romantisk komedie med den velkendte rammehistorie om hovedpersonen, der finder selverkendelse og sans for livets sande værdier gennem paranormale hændelser. Præmissen skylder mere end bare tak og ære til Penny Marshalls seværdige Big med en morsom og veloplagt Tom Hanks i hovedrollen, da handlingen i begge film nærmest er identiske, bortset fra at karakteren i 13 Going On 30 kommer ud for en tidsrejse. Instruktøren Gary Winick bruger minimal, grænsende til det ikke-eksisterende, tid på at forklare det overnaturlige element i filmen (noget med erhvervet tryllestøv), her er hovedpersonen og dennes oplivning i fokus. Winick har ramt plet med den søde Jennifer Garner i hovedrollen, hun udstråler på samme tid barnlig naivitet o...

09/01-05Lidt for meget Askepot
Filmen har da helt sikkert søde og charmerende øjeblikke. Og så er skuespillerne generelt ganske gode.

Men det hele er sådan set ikke noget nyt. Det er jo bare en nyere udgave af Big med Tom Hanks. Og den var langt bedre og sjovere. Det hele er bare for meget, for forudsigeligt og ikke særlig sjovt.

05/01-05Rip-off
Lyder umiddelbart som filmen Big med Tom Hanks, bare med en forudsigelig historie...

26/12-04man bliver helt glad af den
Anonym
virkelig sød film, kan ikke lade være med at smile :D

09/07-04SØDT
Anonym
SØDT TOTAL SØDTFakta

Medvirkende
Jenna Rink Jennifer Garner
Matt Flamhaff Mark Ruffalo
Lucy Judy Greer
Jenna Rink som ung Christa B. Allen
Richard Andy Serkis
Beverly Rink Kathy Baker
Wayne Rink Phil Reeves
Christopher Grandy som ung Alex Black
Matt som ung Jack Salvatore Jr.
Becky Renee Olstead
Bag kameraet
Instruktion Gary Winick
Produktion Susan Arnold, Gina Matthews, Donna Roth
Manuskript Cathy Yuspa, Josh Goldsmith, Niels Mueller
Fotografi Don Burgess
Klip Susan Littenberg
Scenografi Garreth Stover
Musik Theodore Shapiro
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 02.07.2004
Dvd 21.12.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 21.207
Selskab Revolution Studios, Thirteen Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...