Kong Arthur (King Arthur)

Den romerske imperium er i ruiner, og ødelæggende magtkampe hærger England. I et forsøg på at komme det voksende anarki til livs danner Kong Arthur Ridderne af det Runde Bord, et broderskab af retskafne feudale riddere. Nu skal slagsværdet findes frem og lov og orden bringes til landet. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Adventure, Krigsfilm
Instruktør Antoine Fuqua
Medvirkende Clive Owen, Ioan Gruffudd, Keira Knightley, Stellan Skarsgård
Spilletid 130 min.
Biopremiere 30.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd vil nok, trods sit umulige navn, altid blive husket for sin lille rolle som officeren Harold Lowe, der redder Kate Winslet i 'Titantic' (1997). Den fotogene wallisiske skuespiller debuterede på film som en af Oscars elskere i biografi-filmen 'Wilde' (1997). Året efter fik han sit store gennembrud i Storbritannien med en hovedrol...

Anmeldere

Politiken
"Uanset om man satser på det virkelige eller det uvirkelige skal fortællingen være troværdig i sit udtryk - og her kniber det fælt for den reviderede fortælling om Kong Arthur og ridderne om den tomme tønde."

Berlingske
"Den vil nok appellere til folk med drengerøvs-tendenser i form af seje mandfolk, der skruer bissen på, smukt filmede krigsslag og fysiske præstationer..."

Jyllands-Posten
"Man hænger på med en vis, forbeholden nysgerrighed, men er for længst færdig med den affære, da den sætter i med sin svulstige kongekroning til slut."

Weekendavisen
"Der måtte gerne være lidt flere smil, men som helhed er filmen bedøvende flot."

Information
"...er fuld af corny, utroværdige repilkker, som hører b-film til..."

Ekstra Bladet
"Ridder-historien havde været mere spændende, hvis der var gjort mere ved karakterer og interne spændinger..."

B.T.
"...en voldelig og kedelig såkaldt storfilm, hvis højere mening fortoner sig i tågebankerne..."

Cinemazone
"Skuffende for Fuqua, som imponerende med sin debut Training Day, og også mere fad og ligegyldig end mange andre Bruckheimer-produktioner."

Brugere

21/06-07Mærkelig Film
Ridder-historien havde været mere spændende, hvis der var gjort mere ved karakterer og interne spændinger.

01/01-07Mildest talt skuffende...
Mangler tydeligvis sammenhæng mange steder. Sommetider kommer tingene for spontant og meningsløst. Man bliver slet ikke viklet så meget ind i filmen som sådan.

Kort sagt, er det en film, som jeg personligt havde set frem til, men da filmen var slut - og jeg gik ud af biografen, var det ikke de flotte slag og effekter der satte sit præg - snarere: "Hvor var den dog skuffende?"

De 2 stjerner er for de flotte effekter.

14/03-06... 2

31/10-05hm!!
udmærket film, men man kan godt hører på mads han er fra Norden :)

En "ny" version om myten om Kong Arthur og skal riddere... holder mig nu til First Knight :-)

01/06-05Storslået...
Anonym
Om jeg nogensinde fatter logikken i anmeldere og alle jer andre. En tåbelig, over CGIét, tam film som "Troja" bliver rost til skyerne, men en ægte dyster ridderfilm som "King Arthur" bliver jordet i bund??

I bund og grund handler det vel om smag, men jeg forstår virkelig ikke logikken i modtagelsen af netop disse to film.
"king arthur" er en vaskeægte ridderfilm, som har et stærkt skuespiller team i ryggen samt en medrivende historie. Filmen er fantastisk realistisk i sit udtryk og scenografien i filmen er intet mindre end noget af det flotteste i nyere tid.
Glem alt om de tåbelige anmeldere som alligevel ikke er originale mere, men blot kopierer hvad deres amerikanske kolleger skriver, og se denne storslået episke fortælling om Kong Arthur og hans kamp til tronen.

20/04-05ja
Anonym
den film er for fed den fanger virkelig og har alt hvad en rigtig film skal ha den er så god

07/04-05- At gøre fordel til ulempe -
(Director’s Cut)

På forhånd ligner ”King Arthur” et vaskeægte flop. I hvert fald når man hører filmens grundidé, som må siges at være en af filmhistoriens mest tåbelige af slagsen.

Filmen tager udgangspunkt i den klassiske og eventyrlige fortælling om Kong Arthur og hans riddere ”om det runde bord”. Men der er ikke meget eventyr over det her. Man har nemlig forsøgt at lave en ”realistisk” udgave af fortællingen, og har således hentet en ”realistisk” instruktør ind til projektet. Det er da heller ikke nogen dårlig idé, hvis det bare ikke havde været for den ”lille” detalje, at filmen ikke har en sand historie (!) At forsøge at skabe troværdighed omkring en historisk fortælling er alt andet end skidt, men at forsøge at gøre det med en myte er direkte meningsløst. Folkene bag filmen h...

10/03-05Sikke en film
Anonym
Endelig er der nogen der tør lave en film, der er mere jordnær, end de sædvanlige hokus pokus befængte Artur legenders tåger.
At man så ikke rammer "historisk korrekt" er en anden sag. Men den virker i mine øjne mere troværdig end andre Arthur film jeg har set.
Jeg har arbejdet med historie i snart mange år, og der er en del ting i filmen der gør at jeg er nødt til at katalogisere den i samme skuffe, som ringenes herre, willow og de andre tankespind.
Jeg vil dog gerne sige at filmen er bedre en de fleste andre arthur film.

06/03-05Mads....
Anonym
Hej! Jag blev helt imponerad av Mads Mikkelsen! HELT UNDERBAR! med sitt långa hår och anskitsmålning! Syntes inte mycket till men framstod STORT på duken! Honom kommer vi att se mycket av i framtiden!!! Det hoppas jag :)

01/03-05hmm..
Okay film... Ikke ligeså meget tempo på som i f.eks. Troy.. :)Fakta

Medvirkende
King Arthur Clive Owen
Lancelot Ioan Gruffudd
Guinevere Keira Knightley
Cedric Stellan Skarsgård
Tristan Mads Mikkelsen
Merlin Stephen Dillane
Galahad Hugh Dancy
Bors Ray Winstone
Dagonet Ray Stevenson
Cynric Til Schweiger
Gawain Joel Edgerton
Bag kameraet
Instruktion Antoine Fuqua
Produktion Jerry Bruckheimer
Manuskript David Franzoni, John Lee Hancock
Fotografi Slawomir Idziak
Klip Jamie Pearson, Conrad Buff
Scenografi Dan Weil
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Adventure, Krigsfilm
Undergenre Ridderfilm, Sværd-og-sandal-film
Nøgleord Kong Arthur, Ridder, Romerriget, Viking
Premieredatoer
Biograf 30.07.2004
Dvd 01.12.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 168.152
Selskab Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...