Super Size Me (Supersize Me)

Hvad sker der, hvis man udelukkende spiser mad fra McDonald's i en måned? Dokumentaristen Morgan Spurlock beslutter at udsætte sig selv for eksperimentet. Mens han æder sig igennem burgerbjergene, stiller Spurlock skarpt på fast-food kulturen og industriens markedsføring over for børn. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Dokumentar
Instruktør Morgan Spurlock
Medvirkende Morgan Spurlock, Dr. Daryl Isaacs, Dr. Lisa Ganjhu, Dr. Stephen Siegel
Spilletid 98 min.
Biopremiere 16.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"en propagandafilm af høj underholdnigsværdi."

Berlingske
"Dokumentaren er faktisk så rystende i sin simple blotlægning af McFedmen, at man ikke ville kunne holde den ud, hvis ikke den havde indlagt humor."

Jyllands-Posten
"...et vellykket eksempel på den nye generation af dokumentarfilm, hvor instruktørerne sætte sig selv i centrum."

Weekendavisen
"Morgan Spurlock har med Super Size Me leveret en markant og kras kommentar til sit lands fødevarepolitik."

Information
"...har et klokkeklart budskab og får det massivt og underholdende igennem..."

Ekstra Bladet
"...sommerens fedeste film..."

B.T.
"...grotesk, underholdende og tankevækkende"

Cinemazone
"Man får fornemmelsen af, at den debuterende instruktør har svært ved at styre snebolden, når den først får fart, og derfor ikke helt får sorteret indfaldene i godt og skidt."

Brugere

11/08-07arrr...
arrr okay det var nok overdrevet med kun 1 stjerne men det er overhovedet ik noget for mig og jeg kan ik lig den sorry....

28/01-06Dårlig 1
Den er dårlig og det er en dårlig handling. Den er også lidt mærkelig

27/01-06Desværre relevant nok, Fubar
At folk agerer mere og mere uansvarligt er desværre en udbredt konstatering. Det viser sig nødvendigt at lovgive om flere og flere ting, fordi folk lægger sag an for ting, som ingen næppe troede muligt for blot 15-20 år siden.

Men når dette er sagt, så bunder filmens begrundelse vel i, at McDonald's vha. f.eks. SuperSize-menuer netop forsøger at gøre det attraktivt at spise langt mere, end sundt er.

Samtidig er det velkendt, at fødevareindustrien indædt bekæmper ethvert politisk initiativ, som forsøger at begrænse indholdet af især sukker og fedt i maden, som da også er langt mere konserveret og unaturlig langtidsholdbar end for få årtier tilbage.

I modsætning til rygning og til dels alkohol har sukkerindustrien ingen problemer med at få lov at markedsføre deres produkter som "s...

22/01-06Tankevækkende!
Det er en film, som er virkelig sygt fundet på, og som virkelig har sat en anti Mc D... På banen. Det er ret tankevækkende at maden er så dårlig, for det tror jeg ikk der er ret mange Mc D. brugere der var klar over, Bl.a. mig!

Jeg synes den fortjæner alle de stjerner den kan, for at værer så oplysende!

10/07-05fed Dokumentar film der ser på
Anonym
fed Dokumentar film der ser på USA madforbrug

15/01-05det sunde samfund
Efter at have erfaret om to overvægtige amerikanske piger, der sagsøgte fastfoodkæden McDonald’s, besluttede Morgan Spurlock sig for at dokumentere hans ekstreme eksperiment, hvor han kun ville indtage tre måltider mad hver dag fra McDonald’s for at bevidne den effekt, det fede mad havde på ham. Dette har affødt en besynderlig dokumentarfilm, der i stil og virkemidler bringer mindelser om Michael Moores fremragende Bowling for Columbine (budskab serveret med en god portion befriende humor), og Super Size Me vandt også ganske fortjent publikumssucces og adskillige priser ved internationale filmfestivaler. Man kan naturligvis spørge, om denne film er så relevant for os danskere at se, men man må nok sige, at det omhandlende tema omkring sund kost altid vil være universalt og specielt i dis...

18/10-04har spist æbler lige siden.
Anonym
føj...
jeg har selv ikke spist burgere i lidt over tre år nu så denne film fik mig ikke til at stoppe men den bekraftede mig stærkt i at det er den rette vej jeg har gået.

jeg så den i biografen med en ven og vi havde hørt lidt om hvad den handlede om så vi bestemte at være sunde og tog æbler, bananer, pære og vand med ind istedet for popkorn og sodavand.

mens vi sad og havde en rimelig somvittighed sad resten af salen og stak til deres fyldte slik poser og kunne ikke klemme noget ned efter at have set Morgan bræke sig efter sin McMega Menu.

hvis i skal se den så sørg for en ren somvittighed.

26/07-04Samfundsproblem
Anonym
"Uha jeg er pludselig kraftig, de der mcDonald's er vist ikke helt fine i kanten".

Er en film som denne udtryk for at der ikke bliver oplyst nok om emnet - f.eks. i TV og skolen?
Har folk der drikker flere liter Cola - den dejlige drik - om dagen aldrig hørt at sådanne mængder kan være farligt i længden?

I 1985 rejste jeg rundt i USA, og i tre (tre!) mndr spiste jeg kun på mcD's (2 quarterpounder-menuer pr. dag) - plus en del øl ved festlige lejligheder. Inden turen vejede jeg knap 70 kg (175cm høj) og efter turen vejede jeg - det samme (højde og helbred ligeledes uændret).

Kend din (egen) krop og lad være med at overdrive! Jeg kunne sikkert have spist 2 eller 3 gange så meget - og så bebrejdet mcD's at jeg blev tyk og fed og kom ud af balance.
Livsstilssygdomme skyldes netop...

23/07-04McKlam
Anonym
Udmærket 'dokumentar' om fedme, ret underholdende til tider. Den lider dog under interviews med lidt for 'amerikanske' folk, og ret spartansk faktuel information.

Jeg kunne heller ikke lade være med at hæve et øjenbryn over at flere af prædkenerne omkring fedme skal leveres af fede folk (f.eks. hans læge der selv var mere end almindeligt fed).

Tror jeg vil ud at løbe en tur ;)

18/07-04Alle burde se den
Anonym
Det burde være en film alle skulle se. I hvert fald alle unge mennesker. Og specielt alle de amerikanere der bliver portrætteret i filmen - f.eks. ham gutten som drikker over 8 L cola fra McD om dagen. Hvad går der galt "overthere"??
Herhjemme er vi dog også slemme, og filmen er heldigvis universel.
Rigtig god dokumentar og filmen kan kun anbefales. Er stadig ikke helt kommet mig over den oplevelse det var at se filmen - synes det er et meget modigt eksperiment han kaster sig ud i.
Kort og godt: se den!Fakta

Medvirkende
Sig selv Morgan Spurlock
Sig selv Dr. Daryl Isaacs
Sig selv Dr. Lisa Ganjhu
Sig selv Dr. Stephen Siegel
Sig selv Bridget Bennett
Bag kameraet
Instruktion Morgan Spurlock
Produktion Morgan Spurlock
Fotografi Scott Ambrozy
Klip Stela Gueorguieva, Julie "Bob" Lombardi
Musik Steve Horowitz, Michael Parrish
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 16.07.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 46.923
Selskab Showtime Networks Inc., Samuel Goldwyn Company, A-Film, Roadside Attractions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...