Sky Captain and the World of Tomorrow

En række af verdens mest kendte videnskabsmænd er forsvundet, og da Chronicle-reporteren Polly Perkins efterforsker sagen, kommer hun på sporet af den gale videnskabsmand Dr. Totenkopf, der har planer om udslette hele verden. Hun allierer sig med New York berømte flyverhelt Sky Captain for at stoppe planerne og redde verden. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Adventure, Science Fiction, Thriller
Instruktør Kerry Conran
Medvirkende Jude Law, Gwyneth Paltrow, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie
Spilletid 106 min.
Biopremiere 05.11.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jude Law

Englænderen Jude Law begyndte som skuespiller i The National Youth Theatre som 12-årig og forlod skolen som 17-årig for at medvirke i eftermiddags-soap'en 'Families'. Fra 1992 og et par år frem stod den på teater, før han fandt vej til filmen, hvor han ikke er gået af vejen fra skæve roller. Law har aldrig spildt sin tid med perifære smårolle...

Anmeldere

Politiken
"Helheden er lige så umulig at tage alvorligt som den 1930'er-pulp fiction, den udspringer af. Men perlerækken af filmcitater og forrygende sekvenser...løfter glimtvis kitsch til kunst..."

Berlingske
"...båret igennem af instruktørens nærmest barnlige iver og begejstring for sit projekt frem for egentlig spænding."

Jyllands-Posten
"Som stileksperiment og -efterligning er billedforløbet ikke uspændende."

Information
"...konsekvent gennemført som filmatiseret tegneserie. Men dens store svaghed er, at det er en film, man ser på - betragter, frem for at leve sig med i."

Ekstra Bladet
"...mere en imponerende gimmick end en reel film."

B.T.
"...hvis du er klar til at lade fantasien flyve, findes der ikke et bedre vokseneventyr i biografen lige nu."

Filmland
"Man skal...ikke se den i forventning om en fed action-film. Man skal se den i forventning om en billedleg, man aldrig har set magen til."

Cinemazone
"Filmens fokus ligger ikke så meget på en spændingsfyldt, sammenhængende handling som på effektive øjeblikke..."

Brugere

29/09-13h11od
Spoilers,

Filmen er jo en mesterlig nydelse for folk, der kan lide film. Særligt The Wizard Of Oz. Der er også refererencer til Biblen, som The Wizard Of Oz jo også var funderet i.

Når man bedømmer en films handling, må man huske på, at uanset hvor meget man rådyrker karaktererne og gør dem virkelige, kontrastfyldte og socialrealistiske, findes der ikke nogle originale historier, fordi der kun findes en håndfuld historier at fortælle, en håndfuld pointer at køre hjem. De kan så fortælles på flere måder. Denne film er en slags Andy Warholsk afvisning af at skabe dybere indhold, hvilket jo er en handling i sig selv.

Hvis vi et øjeblik glemmer de eminente filmiske selv-refererencer, såsom at filmen ikke er optaget, og at Polly heller ikke får taget ét billede, og går til handlinge...

15/09-05Form Over Indhold
En række fremtrædende videnskabsfolk er sporløst forsvundet og New York angribes af flyvende kæmpe-robotter. En vovet journalist (Paltrow) og den dristige pilot med navnet Sky Captain (Law), efterforsker sagen og det bringer dem ud på et farefuldt eventyr.

Jævnt underholdende og flot produceret, men desværre ofte også temmelig uvedkommende eventyr holdt i en retrostil, der vækker mindelser om gamle seriefilm som ”Flash Gordon” og klassiske film som ”King Kong” og andre af 30- og 40’ernes mere eller mindre kendte film i den mere kulørte genre.

Filmen er et godt eksempel på hvad der sker når form sættes alt for meget over indhold, for selv om den er smukt designet, så træder både historie og karakterer så meget i baggrunden, at man sidder med en følelse af, at nok er det imponerend...

10/04-05Flot hollywood produktion
Denne film er endnu et eksempel på "form frem for indhold". Historien er lige ud ad landevejen og skuespillet er temmeligt uinspireret - Kan det være udslag af al den bluescreen acting?
Stilen ER flot, den minder mig om de gamle Superman tegnefilm fra 30'erne, fantasi og realitet i en skønsom blanding. Havde resten fulgt med billederne, kunne det have været en ny klassiker - Istedet ender det som en halvtam affære.

30/03-05super effekter
det er en herre fed film og den har de bedste effekter jeg længe her set...

også den lille detalje med at skycaptian taler med britisk tonefald er super...

den skal bare opleves....PS. den er fedest med 5,1 lydsystem... og jo støre særm jo bedre!!!!!!!!

24/03-05Imponerende, meeeen!
Imponerende flot lavet, men så stopper vi også med at rose denne film. Jeg har været lidt forsigtig med at bruge mine penge på denne film, da jeg ikke har interesse eller særlige høje forventninger til den slags film. Man får nu det man forventer, hverken mere eller mindre.

Har man en fladskærm og godt surround system, så er lydsiden i The Skycaptain rigtig god. Ellers byder filmen på fantastiske flotte billeder, og actionscenerne er også underholdende, men bortset fra det, så er det her en middelmådig film, som ender lynhurtigt i glemmebogen. Den fænger simpelthen aldrig, og historien er uinteressant og ligegyldig. I perioder måtte man også småkede sig. Så alt i alt burde jeg vel give 2 stjerner, men den får de 3 pga. en rimelig god underholdning, og teknisk set er den imponerende g...

06/03-05absurd, men flot 25
Med Sky Captain and the World of Tomorrow har begrebet ’effektjageri’ fået en hel ny betydning. Som en af de første film nogensinde anvender den sig kun af den ellers velkendte teknik indenfor computergenerede billeder, hvor skuespillerne agerer foran en hel grøn eller blå baggrund, hvor effekterne bliver indlagt bagefter. Det nye her er altså, at hele filmen er optaget på denne måde, og at det eneste som er ægte er skuespillerne og enkelte genstande der anvendes af dem. Der er utvivlsomt potentiale i denne forholdsvis anderledes arbejdsmåde, der endnu engang beviser, at film er 100 procent illusion og manipulation, men når den fungerer som en hel films eksistensgrundlag, bliver det anstrengende i længden.

Dette yderst ambitiøse og forholdsvis dyre projekt er lagt i hænderne hos den u...

04/03-05overvejer! 3
Mens jeg overvejer at leje filmen, så fandt jeg ud af, at filmen blev en fiasko indtjeningsmæssigt. Ikke at det betyder noget, men lidt underligt, da filmen er rost for sine visuelle kvaliteter, og som måske burde have haft større publikumsucces. Meget underligt, at den blev fiasko.

26/02-05LORT!!!
Anonym
Det er sku noget af det værste lort jeg har set!!!!

05/01-05- Computerskabt nostalgi -
Jude Law er den velfriserede luftkaptajn mens Gwyneth Patrow udfylder rollen som billedskøn reporter her i ”Sky Captain And The World Of Tomorrow”.

Og filmens tegneserieagtige titel afspejler passende filmen som helhed. Her har vi nemlig en vaskeægte tegnefilms-film. Med et væld af filmreferencer samt en masse tegneserieelementer hyldes Hollywoods knapt så dybe men derimod svært underholdende filmfortid. Det gode gammeldags actioneventyr er i tronstolen i ”Sky Captain And The World Of Tomorrow”, hvor alle de klassiske brikker er med i spillet, den unge helt, den smukke femme fatale og ikke mindst den magtsyge skurk med planer om at overtage verdensherredømmet – præcis som vi elsker og hader det.

Filmen har været genstand for massiv omtale, blandt andet fordi stort set alt i den (m...

05/01-05Jeg er solgt...
Jeg må indrømme, at jeg hører til dem, der er faldet pladask for "Sky Captains" charmerende hyldest til de gamle klassikere fra før verden gik af lave. Og, jeg hader egentlig at indrømme det, da jeg normalt håner film, der mere eller mindre skylder hele sin fremtoning til CGI folkene ved computerskærmene.

Men, når det er gjort med den charme og fantasifuldhed som Conran har lagt for dagen her, kan meget tilgives.

Film som "Metropolis", "King Kong", "War of the Worlds" og "Jens Lyn" bliver kærligt misbrugt og citeret - og det gøres med stil.

Samtidig er jeg vild med det farvefattige sepia-look som filmen er holdt i - passer perfekt til tidsånden og stemningen i filmen.

Men ja, man skal nok være lidt vild med de gamle film for at sætte pris på "Sky Captain" - og man skal i hver...Fakta

Medvirkende
Sky Captain Jude Law
Polly Perkins Gwyneth Paltrow
Dex Giovanni Ribisi
Franky Cook Angelina Jolie
Mystisk kvinde Ling Bai
Kaji Omid Djalili
Dr. Totenkopf Laurence Olivier
Dr. Walter Jennings Trevor Baxter
Dr. Jorge Vargas Julian Curry
Dr. Kessler Peter Law
Bag kameraet
Instruktion Kerry Conran
Produktion Jon Avnet, Sadie Frost, Jude Law, Marsha Oglesby
Manuskript Kerry Conran
Fotografi Eric Adkins
Klip Sabrina Plisco
Scenografi Sabrina Plisco
Musik Ed Shearmur
Genrer og relationer
Genre Adventure, Science Fiction, Thriller
Premieredatoer
Biograf 05.11.2004
Dvd 28.02.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 22.912
Selskab Natural Nylon Entertainment, Brooklyn Films
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...


Dobbeltspil
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gattaca
1997
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Iron Man
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Repo Men
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

eXistenZ
1999
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk