Persona Non Grata

En rækker interviews med personer af betydning for den tilsyneladende uendelige konflikt mellem Israel og Palæstina. Filmen tager ikke stilling til skyldsspørgsmål men forsøger at undersøge og afdække den komplekse situation. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Dokumentar
Instruktør Oliver Stone
Medvirkende Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, Shimon Peres
Spilletid 67 min.
Biopremiere 27.08.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Stone...går lige til sagens kerne. Uden falbelader og uden de sædvanlige indviklede historiske forklaringer om, hvorfor intet kan lade sig gøre."

Berlingske
"...det hele bliver et rodet og overfladisk sammenkog uden klare mål, der mere lugter af Stone-fokusering end en nuanceret dokumentar om Mellemøst-konflikten."

Jyllands-Posten
"Der er mange fængslende enkeltheder, men helheden opleves sært perspektivløs..."

Weekendavisen
"Stone er en udmærket oplevelsesjournalist, og Persona non Grata rummer stemningsfulde optagelser..."

Ekstra Bladet
"...hvad pointen er, går desværre ud over min forstand."

B.T.
"Respekt for Stones ukrukkede og modige holdning til det at lave små film mellem de store, men lidt for ofte kommer formen forud for informationerne."

Filmland
"Hvis Stone havde haft tålmodighed til at forfølge sit mål istedet for at finde den nemmeste løsning havde han måske lavet en interessant film."

Cinemazone
"Oliver Stone mangler i den grad et interview med Yasser Arafat - ingen tvivl om det. Han samler så mange tråde, som kun Arafat ville kunne give tilfredsstillende svar på, og derfor mangler Persona non grata noget."

Brugere

14/01-05Stone's Store Ego
Den amerikanske instruktør Stone prøver med denne dokumentarfilm, at komme til bunds i og om bag konflikten mellem Israel og Palæstina og det starter egentlig ganske godt, der kommer en del sandheder på bordet og et begyndende skær af hvad problemerne er, tegner sig (selv om vel ved det meste af hvad vi her hører).

Men der går ikke lang tid før jeg i hvert fald begyndte at føle, at Stone havde mere travlt med at iscenesætte sig selv end at dokumentere noget som helst. Når det så heller ikke lykkes ham at få det nok så vigtige interview med Arafat, der lige som er et af omdrejningspunkterne i selve filmen, selv om det selvfølgelig også siger noget at han ikke får det, så må man altså stille spørgsmålstegn ved produktionens eksistensberettigelse.

Da filmen sluttede var jeg ikke imp...


Fakta

Medvirkende
Sig selv Yasser Arafat
Sig selv Ehud Barak
Sig selv Benjamin Netanyahu
Sig selv Shimon Peres
Sig selv Oliver Stone
Sig selv Jasan Yosef
Bag kameraet
Instruktion Oliver Stone
Produktion Fernando Sulichin
Fotografi Rodrigo Prieto, Serguei Saldívar
Klip Langdon Page
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 27.08.2004
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Spanien, USA
Produktionsår 2003
Spilletid 67 min.
Solgte billetter 501
Selskab Ixtlan Corporation, Wild Bunch, Morena Films S.L.
Biodistributør Miracle Film

Se også...