Before Sunset

For ni år siden mødtes amerikanske Jesse og franske Celine tilfældigt i Wien til 14 timers intens samvær. Nu har Jesse skrevet en roman om oplevelsen og mødes med Celine til en intim samtale om alt mellem himmel og jord, mens de vandrer gennem endnu en smuk europæisk storby. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Richard Linklater
Medvirkende Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff, Louise Lemoine Torres
Spilletid 80 min.
Biopremiere 30.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ethan Hawke

Det var i Peter Weirs 'Døde poeters klub' (1989), at det store publikum for første gang lagde mærke til Ethan Hawke. En slags stjerne blev han med generation X-komedien 'Reality Bites' (1994). I den stærkt undervurderede 'Gattaca' fra 1997 havde han dobbeltrollen som Vincent Freeman og Jerome Morrow. Her spillede han overfor Uma Thurman, med hvem...

Anmeldere

Politiken
"...noget så sjældent som et uhyre vellykket samarbejde mellem fransk og amerikansk film, der får det bedste fra begge skoler frem på lærredet."

Berlingske
"...en smuk og bevægende kærlighedshistorie, der klinger varmt og dybt..."

Jyllands-Posten
"...i sine bedste øjeblikke aspirerer "Before Sunset" til prisen som den reneste og mest ukunstlede af film."

Information
"Ethan Hawke og Julie Delpy skaber deres egen utentiske atmosfære, der både rummer skærende smerte, befriende humor og intens romantik."

Ekstra Bladet
"Der er savn og smerte og sjælfuldhed i Celines og Jesses betroelser, men der er sandelig også humor, løgne og let satire i ordstrømmen."

B.T.
"På forhånd ville jeg forsværge, at to mennesker i dialog kunne være så medrivende og underholdende."

Cinemazone
"Filmen kommer på imponerende vis rundt om en lang række situationer, følelser og personlige udviklinger uden at det føles forceret og konstrueret."

Brugere

23/09-08Stille, roligt og rørende 2
Det er en sjælden berigelse at få lov at se to film som Richard Linklaters ”Before Sunrise” og ”Before Sunset”. Den første, ”Before Sunrise” fra 1995, er et udsøgt bevis på den reneste form for film, den slags film der hviler i sig selv og fuldkommen afvæbner seeren i dennes higen efter at hvile med. Det samme kan for så vidt siges om den mindst lige så fantastiske toer, ”Before Sunset”, der med samme beherskede penselstrøg maler kærlighedens udefinerbare væsen ud over en stram, men velovervejet spilletid. Uden effekter, kameratricks eller understøttende stemningsmusik, men blot med en filmformel pillet helt ned til rødderne - helt dernede hvor vi igen mindes om, hvor magisk en oplevelse det rent faktisk kan være at se film.

Det er dog ingen hemmelighed at Linklater og hans for evigt ...

30/09-07rendevouz
filmen rørte mig ikke så meget som første gang jeg så den i 2004.

lidt for meget generel snak mellem de to hovedpersoner og alt for lidt der vedkommenr. man kan se (eller det skal forestille) at parrene er tiltrukket af hinanden, men det vedkommer mig aldrig rigtig

11/06-05Just in time...
Anonym
En fortsættelse på Richard Linklater's Before Sunrise, kom - og forventningerne var mange.
De blev alle indfriede.

Intensistet til det sidste.

Personlig favoritscene: Jesse og Celine på vej op af trappen til hendes lejlighed.

Kan varmt anbefales til dig, der er til en dynamisk dialog, gode skuespillere, godt manuskript og en helt i top fortsættelse på forgængeren.
Og pladderromantisk?..
Jeg mener, at Before Sunset er ca. ligeså romantisk som en leverpostej med mug på!

Kan anbefales.

28/02-05På eget ansvar ...
Tja, ligesom livet også leves på eget ansvar. Det var netop det der gik op Jesse og Celine.

Hvorfor skal mænd altid være så forudsigelige, el nino ? Og så har du ovenikøbet Lost In Translation som din nr. 1 film - Before Sunsets magnetiske modpol.

28/02-05Before Sunset m. Ethan Hawke & Julie Delphy.
Dette er ikke nogen filmperle, langtfra.. Derimod en yderst selvglad, og virkelig ligegyldig lille film, er det nu nærmere. Tja..
Den er ikke engang interresant, bare overfladisk på den rigtigt kedelige måde. De snakker, bla bla, om ingenting og alting, uden at have forstand på hvad det egentligt er de snakker om. Det ér jo bare virkeligt irriterende at se med på, og udholde for den sags skyld. Men så igen, respekt hvis man ser på andre sider af filmen.

Der vises også noget, en form for 'romantik' og 'forelskelse', til tider. Men det bliver altid på overfladen, på facaden altså. Og er man til en omgang sentimentalt soap-opera. Så værsgó da, men på eget Ansvar. Sí.

12/02-05solnedgang
Jeg modtog nyheden om en fortsættelse til den unikke Before Sunrise med skepsis og måske endda en smule irritation. Den åbne slutning i originalen appellerede til både romantikerne og kynikerne og fuldendte oplevelsen. Hvorfor i alverden ville og skulle de ind og pille ved disse to gennemførte karakterer igen? Det kunne jo ødelægge næsten hele den første film. Jeg frygtede dog aldrig kommercielle bagtanker, da Richard Linklater jo er kendt som en af Amerikas mest egenrådige og kompromisløse instruktører og højst sandsynlig ikke ville genoplive kærlighedsforholdet mellem de to, hvis han ikke fandt det signifikant. Efter at have set Before Sunset må jeg dog glædeligt overgive mig og sige, at fortsættelsen overstiger etterens kvaliteter og er en smuk og bevægende film, der i sit eget rolige...

31/01-05Fantastisk...
...at man med så små midler kan skabe så god en film. Den understreger endnu en gang at gode skuespillere/instruktører ikke behøver en masse gejl og udenomslir for at skbe seværdige film.

...og, jeg har ikke en gang set 1'eren - men den er kommet på min "must see" liste...

05/01-05Hmmm.
Etteren var ganske sød, men det var en film som jeg aldrig ville gætte på, at der skulle komme en fortsættelse til. Så det bliver interessant.

05/01-05Griner
Det der er så herligt ved janteloven er, at dem der prædker den, oftest ikke overholder den selv. Derfor burde den snarere hedde "hykleri-loven".

Giver Christian ret mht. udelandet og vi har jo desuden beviset fra Kim´s reklamerne med Jørgen.

(Suk, hvor er jeg iøvrigt træt af reklamer!)

21/10-04super dejlig deja vu
Anonym
Filen er bare så overvældende. Julie, tu es phantastique, belle et tu chauffe mon coeur. Filmen er et stort deja vu på den fede måde, ikke fordi sådan en film er lavet før, men hvem har ikke spurgt sig selv, hvad nu hvis jeg havde gjort, hvis vi havde mødtes igen, .... ja, jeg kan virkelig meget varmt anbefale filmen - glæd jer.Fakta

Medvirkende
Jesse Ethan Hawke
Celine Julie Delpy
Boghandler Vernon Dobtcheff
Journalist Louise Lemoine Torres
Journalist Rodolphe Pauly
Tjenerinde Mariane Plasteig
Philippe Diabolo
Mand på grill Albert Delpy
Kvinde i gård Marie Pillet
Bag kameraet
Instruktion Richard Linklater
Produktion Richard Linklater, Anne Walker-McBay
Manuskript Richard Linklater, Kim Krizan, Julie Delpy, Ethan Hawke
Fotografi Lee Daniel
Klip Sandra Adair
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Nøgleord Forfatter, Paris
Relaterede film Before Sunset, Before Midnight
Premieredatoer
Biograf 30.07.2004
Dvd 18.01.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 80 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 28.291
Selskab Castle Rock Entertainment, Detour Film Production

Se også...