Tid til forandring

Psykologen Erik er havnet i et alvorligt alkoholmisbrug, og der er ikke megen hjælp fra konen Lea, der bruger al sin tid på at style deres perfekte Hellerup-villa. Et helt andet sted i Danmark siger hjemmehjælperen Inge sit job for at melde sig til DM i pælesidning, mens IT-gulddrengen Jens opfinder en handicappet bror for at imponere modellen Gry. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Lotte Svendsen
Medvirkende Waage Sandø, Kirsten Lehfeldt, Claus Ryskjær, Helle Dolleris
Spilletid 95 min.
Biopremiere 13.08.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lotte Svendsen

(INSTRUKTØR)
Den filmskoleuddannede Lotte Svendsen debuterede med 'Bornholms stemme' (1999), et ambitiøst og vellykket komediedrama om firsernes fiskekrise på solskinsøen. Hun har tidligere vundet mange roser og priser for sine kort- og novellefilm 'Cafe Hector' (1995) og 'Royal Blues' (1997). Her som i 'Bornholms stemme' ligger sympatien klart hos de alminde...

Anmeldere

Politiken
"Sjov nok i mange enkeltstående situationer, men uden at besidde den gode spillefilms spændstighed og evne til at engagere i sit persongalleri."

Berlingske
"I bedste fald kan den kaldes en ujævn og slap satire med mislykkede ambitioner om også at være noget inden for det socialrealistiske."

Jyllands-Posten
"...en fornøjelig, lille historie, der lover godt, for den viser, at Lotte Svendsen ikke behøver forandre sig, men nok udvikle sig."

Weekendavisen
"Filmen går i træsko, pointerne er slebet til med grovfilen, men Svendsens hjerte banker for den store beskidte virkelighed."

Information
"...rummer den samme kombination af lystigt barsk satire og usentimental medfølelse, man kender fra tidligere udspil [fra Lotte Svendsen]."

Ekstra Bladet
"...selvom personerne satirisk er skåret skarpt til, så er karaktererne ægte og rørende..."

B.T.
"Lotte Svendsen har et skarpt blik for vores tids egotrip og forbrugerræs..."

Filmland
"...ufarlig og for træg til at provokere eller på anden måde rykke i en."

Cinemazone
"Lotte Svendsen mangler ganske enkelt musikalsk overblik i forhold til både detaljerne og den overordnede struktur."

Brugere

24/12-05overset film
Anonym
havde fornøjelsen at stifte bekendtskab med denne meget fine film på dvd forleden.undrer mig at denne film er blevet så overset i forhold til så meget af det bavl der bliver hevet frem i medierne.en lige på kornet beretning om danskerne og deres små sko i dagens danmark!!en vigtig film med skæve karakterer..sjovt at stifte bekendtskab med nye ansigter..bla.en skidegod Dan Zahle som leverer en meget troværdig computer-nørd..og flere nye ansiget i filmsammenhæng.Glæder mig til at se Lotte svendsens kommende værker

28/01-05HURRA, I SANHEDENS TJENESTE !
Anonym
Tusind tak for en fantastisk film oplevelse, der fortæller om danskerne her og nu. Hvorfor skal der altid rakkes ned når det handler om sandheden, måske fordi det er for tæt på og for farligt.
Tak tak tak, for tros tidens mundkurv at der stadig er nogle der tør stille sig frem og være " Politiske" !

05/09-04Stærk personlig film
Anonym
ENDELIG kommer der er film som TØR at bruge sin helt egen stemme..Fandme modigt i en tid hvor alt såkaldt filmkunst blir mere og mere amerikaniseret.Skuespillet er med til at understøtte lige netop den stil som Lotte Svendsen ønsker at fortælle med..så STORT tillykke til samtlige spillere som tør bakke op med en fortællerstil, som mere bidrager til det samlede billede end til den enkeltes primadonnaego!!
DERFOR mener jeg at skuespillet ER værd at fremhæve i lige høj grad som Lotte Svendsens stilsikre fortæller!!Morede mig meget under de fleste scener og tog med glæde opfordringen til at bryde ud..med mig hjem i mit eget liv..TAK.

03/09-04Ikke værd at se!
Anonym
Jeg vil ikke sige, at "Tid til forandring" er skuffende, for jeg havde egentligt ikke særligt høje forventninger til den. Jeg så den dog alligevel, men gik fra biografen med følelse af at have spildt mine penge. Filmen formår ikke at fange mig, og jeg synes, den er jævnt kedelig. Smækfyldt med klicheer - hvilket jo ikke nødvendigvis er lig med dårlig film. Men i dette tilfælde er det! Det kunne simpelthen være gjort meget mere raffineret. Skuespilpræstationerne er - pånær få undtagelser - ikke værd at tale om. De enkelte stjerner skyldes udelukkende, at jeg trods alt fik mig et godt grin af og til...

25/08-04Tid til forandring - et must!
Anonym
"Tid til forandring" burde vises til folketingets åbning - i håb om, at der dog er nogen inde på borgen, der tør gribe til hjertet og mærke efter!
For Lotte Svendsen tør i denne stærke film, vise os mennesker, på godt og ondt, de grimme som de smukke sider af os - præcis som vi er!
Lotte Svendsen har taget pulsen på det Danmark hun selv er medlem af, og som hun modigt og ærligt tør sætte et stort spørgsmålstegn ved - for hvor i alverden er vi på vej hen i vores efterhånden ekstremt ego-centrede lille "jeg - mig og min egen navle-beskuede-verden"?
Lotte Svendsen rækker hånden ud og siger" Tag jer nu sammen og vær noget for hinanden - glem jer selv et øjeblik, og bank på hos naboen som du ikke har set i lange tider - fordi han eller hun i øvrigt er blevet syg og trænger til netop din op...

17/08-04Skøn film!
Anonym
Jeg var inde og se denne skønne film, og må sige at Lotte Svendsen klart har fat i den lange ende!! Fede skuespillerpræstationer hele vejen rundt. Kanon at se et nyt ansigt med Dan Zahle, som laver en flot rolle..med tophumor!

17/08-04Er helt fantastisk film
Anonym
En film der giver stof til eftertanke om det liv vi lever.
Desværre var der kun 6 i biografen, det viser desværre vi ikke tør se os selv til grin, når det er så tæt på!
Forandring længe leve!

17/08-04Tid til forandring
Anonym
Jeg synes at filmen er god og den er værd at gå ind og se

15/08-04Sådan..
Anonym
Dan Zahle er skidegod, mere af ham. Klart et overset talent

14/08-04Politisk budskab !
Anonym
Hvor ærgeligt, ENDELIG en film med et politisk budskab, som desværre ikke er gennemtænkt nok, til at lokke folk i biffen, og dermed lade publikum indse at vores lille åh så hyggelige Danmark er et land beboet af egoistiske, troløse selvtilfredse mennesker, som har nok i sig selv, et overforbrug af alkohol og porno på flimmeren om natten. HALLELUJA !!! Lotte Svendsen, vi elsker dig !!! Kom glad igen !

Fakta

Medvirkende
Erik Waage Sandø
Lea Kirsten Lehfeldt
Svend Claus Ryskjær
Inge Helle Dolleris
Jens Dan Zahle
Gry Anne Sophie Byder
Syre-Jan Jens Andersen
Leif Henrik Noél Olesen
Tina Louise Mieritz
Johnny Peter Belli
Dyrlæge Bent Warburg
Bag kameraet
Instruktion Lotte Svendsen
Produktion Monica Steenberg
Manuskript Lotte Svendsen, Elith Nulle Nykjær
Fotografi Manuel Alberto Claro
Klip Anders Refn
Scenografi Benjamin Salomon
Musik Jens Brygman
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 13.08.2004
Dvd 21.03.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 95 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 38.059
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...