Ormen (Tremors)

I en lille ørkenby går livet sin vante gang indtil en række at områdets beboere pludselig begynder at forsvinde på mærkelig vis. Valentine og Earl undersøger sagen og opdager at ørkensandet er hjemsted for gigantiske og meget sultne orme med store, spidse tænder. Sammen med landsbyens øvrige overlevende indleder de en desperat kamp for at undslippe. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Ron Underwood
Medvirkende Kevin Bacon, Fred Ward, Finn Carter, Michael Gross
Spilletid 96 min.
Biopremiere 11.05.1990
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Bacon

Kevin Bacon fik sin første hovedrolle i Levinsons ungdomsdrama 'Diner' (1982) og blev et rigtigt teenageidol efter dansefilmen 'Footloose' (1984). Efter en række lidet mindeværdige film tilkæmpede Bacon sig solide biroller i film som 'JFK' (1991) og 'Et spørgsmål om ære' (1992). Bedst var dog hans blændende indsats som Alcatraz-fange i det sk...

Brugere

21/03-06Nevada virus
Anonym
"Tremors" (Ormen på dansk) er Ron Underwoods (City Slickers) gennembruds film fra 1990 om den lille soveby "Perfection" i Nevada ørken med (at tælle) fjorten (14!) indbyggere. Et tal som dog er på vej til at blive kraftigt reduceret på grund af lokal orme infektion!

Filmens hovedpersoner er handyrmændene Valentine McKee og Earl Bassett, perfekt castet i skikkelse af Kevin Bacon og Fred Ward som åbenlyst hygger sig i denne nonsens komedie. Valentine og Earl ønsker i bund og grund blot, at forlade guds røvhul, og prøve lykken i den nærliggende storby. Desværre har de valgt at forlade smørhullet Perfection én dag for sent.

"Tremors" skabelon er ristet over det klassiske B film koncept fra midten af forrige århundrede. Et udgangspunkt som f.eks. Alien og The Thing, også har gjort brug...

20/08-05"Jordrystelser i Perfection"
Ormen er en vaskeægte gammeldags monsterfilm, der er fyldt med adskillige skægge indslag og effektive (omend billige) chok.

Filmens charme ligger i særdeleshed i skuespillerpræstationerne; Kevin Bacon og Fred Ward er perfekte i rollerne som et par "uheldige helte".
Et andet par, der bestemt er værd at fremhæve er Michael Gross og Reba McEntire som det skydeglade/-gale ægtepar Burt og Heather Gummer.
Deres parole er "Skyd først, spørg senere!" og de vil allerhelst bare blæse kæmpeormene (Graboids kalder de dem i filmen) til himmerige med deres imponerende våben arsenal.

Instruktøren Ron Underwood har med Ormen skabt en velbalanceret gyserkomedie baseret på nogle rigtig gode ideer, der dog til sidst i filmen bliver en smule, men også kun en smule ukreative.
Filmen er immervæk en...

15/04-05Cowboygys uden bid
Skuespillerne spiller acceptabelt, men ikke alt for godt. Handlingen er acceptabel, men ikke alt for godt. Og replikkerne er acceptable, men ikke alt for godt.

Nogle af replikkerne er mega gode, men andre er lige til at brække sig over. 30 % af dem er gode, 70 % af dem er lige til at brække sig over.

Handlingen er ikke noget særligt. 3 kæmpe orme under jorden der prøver på at dræbe alt liv over jorden. Kedeligt.

Skuespillet er gennemsnit.

I alt bliver det til en tynd historie, samt dårlige replikker. Og gennemsnit skuespil.

23/01-05Ahh, memories.
Anonym
*LOL* Ja...Michael Gross.
/What would we do baby, without love/

hehe....Sit Ubu, Sit! Good Dog.

23/01-05all
Ligger blandt min all-time hade.

15/01-05Kan kun tilslutte mig...
For man kan da ikke hade "Ormen"?!
Stadig den absolut mest charmerende i den grinagtige quadrologi...
Bliver aldrig træt af Ward og Bacon's papir, sten, saks, diskussioner om drømmepigen Tammy lynn Baxter (Eller hvad hun nu hedder...) o.s.v.
Og ja, alle hillbilly-karaktererne.. Især Melvin, og naturligvis gode gamle Michael Gross som den militante Burt Gummer - det er sgu smukt...
Har altid også godt kunne li' filmens skift fra let uhygge til komisk tjubang..

15/01-05Monsterfilm uden dikkedarer
Anonym
Medmindre man er blevet "kulret i hovedet" af de mange superhelte- og monsterfilm, som Hollywood har sprøjtet ud i løbet af det seneste tiår, så kan man som fan af genren umuligt blive skuffet over "Ormen" (i øvrigt en udmærket oversættelse!). Hér er ingen overflødige pladderhistorier. Det handler om jagten på monstret (og monstrets jagt på hillbillierne!) og ikke ret meget andet.

Derudover slipper man for såvel en overflødigt lang film som ethvert pinligt forsøg på at gøre historien "realistisk" (dog slipper man heldigvis for, at staklerne opfører sig ligeså stupidt som i teen gore-genren).
Næh. Masser af våben, dynamit og gå-på-mod - altsammen udført af generelt utiltalende bondeknolde... Dét er den eneste fornuftige farbare vej for monsterfilms-genren.

CGI-fetichister, der er f...

15/01-05Helt Enig
Anonym
Den er nemlig rigtigt campet og dybt underholdende, hvis man som jeg (og altså Christian) kan lide gamle monster-film og sådanne nyere der hylder dem. Den her er en af de mest vellykkede af slagsen, særligt pga de to hovedpersoner, der er et par skønne anti-helte.

15/01-05griner
Jeg har alid synes at Tremors var virkelig sjov som en campet homage til 50'ernes monsterfilm. Her er ingen helte, næ, her slås næsten plat og krone om hvem der skal tage et kig på bæsterne i "in the middle of nowhere" Nevada.
Jeg kan se at den aldeles er kommet på "ccc8"'s dårlige side.... hvilket kan være lidt svært at forstå med bonerøvs agtige karakterer ude i "ørken-flækken" og Bacon/Ward er helt perfekte som makkerparret i front.

14/01-05Noget af det dårligste...
Med uden tivel er denne film en stor omgang møg! Øhh.. Skodskuspil, Uendelig kedelig. Skuespillerne gør sådan at jeg bare for lyst til at smadre fjernsynet... Og bagefter sleve DVDen. Monstret er ikke engang ordenligt lavet. Så uendelig typisk amerikansk, VANDVITTIG iriterrende, og tåbelig handling faktisk også... En ren og skær elendig skodfilm. Ligger blandt min top 10 i hade...
Fakta

Medvirkende
Valentine McKee Kevin Bacon
Earl Bassett Fred Ward
Rhonda LeBeck Finn Carter
Burt Gummer Michael Gross
Heather Gummer Reba McEntire
Melvin Plug Robert Jayne
Nancy Sterngood Charlotte Stewart
Miguel Tony Genaro
Mindy Sterngood Ariana Richards
Nestor Richard Marcus
Howard John Goodwin
Bag kameraet
Instruktion Ron Underwood
Produktion Brent Maddock, S.S. Wilson
Manuskript Ron Underwood, S.S. Wilson, Brent Maddock
Fotografi Alexander Gruszynski
Klip O. Nicholas Brown
Scenografi Ivo Cristante
Musik Ernest Troost, Reba McEntire
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Relaterede film Ormen 2, Ormen 3
Premieredatoer
Biograf 11.05.1990
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 96 min.
Solgte billetter 7.640
Selskab Universal Pictures

Se også...


Ormen 3
2001
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ormen 2
1996
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

In the Mix
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Herretur
1991
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Little Nicky
2000
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk