Finding Neverland

Livet som forfatter er ikke altid lige nemt for James Matthew Barrie, der kæmper for at få afsat sine skriblerier. Ved siden af bor 4 faderløse børn, som James hjælper så godt han kan. Samtidig tjener børnene som inspiration for hans historie om Peter Pan, ønskeøen og en gruppe unger der ikke vil være voksne. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Marc Forster
Medvirkende Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman, Julie Christie
Spilletid 106 min.
Biopremiere 25.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #60
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Johnny Depp

'Nightmare on Elm Street' (1984) gav John Christopher Depp III hans første filmrolle, men det var tv-serien 'De unge strissere' (1987-1990), der gjorde ham til et af 80’ernes ungdomsidoler. Den spændetrøje slap han ud af på fornem vis i 1990’erne, hvor han er blevet en af sin generations mest hyldede og uforudsigelige karakterskuespil...

Anmeldere

Berlingske
"...med en fin og æterisk stemning spinder den et så magisk net af renhjertet og charmerende forførelse, at hjertet vil svulme af fryd og fantasien få lyst til at flyve til egnene omkring Ønske-øen."

Jyllands-Posten
"Hvorvidt filmens handling har rod i virkeligheden, aner jeg ikke, men historien har sin egen overbevisningskraft og smukke indre logik, og det er nok for mig."

Information
"...er en stærkt bevægende film, og man sidder tilbage med tårer i øjnene, når det hele er forbi."

Ekstra Bladet
"Depp sprudler...lavmælt og loyalt."

B.T.
"Til sidste må selv den koldeste kyniker overgive sig, for umærkeligt har den berømte klump i halsen samlet sig på rette sted."

Filmland
"Det er en dybt bevægende film om fantasiens og legens natur, om nødvendigheden af at behandle sorg og tristesse ved at lade fantasien blomstre."

Cinemazone
"...en film, man med det samme får lyst til at forelske sig i. Historien og de sjove replikker flyver af sted, som havde Klokkeblomst selv bestrøet den."

Brugere

11/03-11Eventyrlig
Efter jeg havde set filmen, sad jeg stille i lang tid, og lod indtrykkende fylde mig op. Man bliver efterladt med sådan en omgang livsmod, at det er helt utroligt!
Jeg hader film der efterlader én, med en tom og kedelig fornemmelse indeni. Sådan er denne film langt fra!

Kan klart anbefales!

11/02-08Rigtig god film
Finding Neverland er en utrolig god og en rigtig sød film. Også rigtig godt skuepil af både Johnny Depp og Kate Winslet, der spiller rollerne utroligt overbevisende

17/12-07Den lyriske Jack Sparrow!
Jeg må indrømme jeg var kritisk da jeg startede på filmen, titlen minder om noget der er håndplukket fra en dårlig aften på TV3 med serier og intrige film. Men med Kate Winslett, Dustin Hoffman og ikke mindst vores alle sammen Jack Sparrow. Kunne oplevelsen ikke være ringere end at de kunne redde det.

Jeg blev sat på plads.

Johnny Depp spiller intet mere end fantastisk i denne rolle som Mr. Barrie i 1900-tallets London, Han havde fortjent oscaren. Den drømmende figur og de konstante flashs over til hans egen imaginary world gør oplevelsen rigtig fed. Dustin Hoffman (en af mine favoritter) spillede en mindre rolle og kan ikke rigtig bedømmes.

Selve plottet, og det dillemma som Mr. Barrie står overfor med kærlighed på den ene side, og sine historier og en familie han føler stærker...

22/09-07Bevægende
En film der bare bliver bedre og bedre for hver gang jeg ser den.

Skuespillet er intet mindre end fantastisk, og hele historien er bare så rørende at man ikke kan andet end at sidde med en klump i halsen når sidste scene er forbi og rulleteksterne kører hen over skærmen.

22/09-07fantastisk film!
helt vidunderlig film! fantastiske skuespillere og gribende stemning. havde det som om der gik fem minutter fra jeg startede filmen til den var slut igen. tiden fløj bare afsted!
Der er så meget i den. det er virkelig en af de der film med flere lag. til alle aldre!

14/09-07Slå Fantasien Løs
SLIP FATASIEN LØS!
Tårerne triller sjælen så tungt. Skønt historien bygger på oprindelsen om historien Peter Pan (den søde historie om drengen der kunne flyve og førte de 3 søskende til ønske øen med pirater og fortabte drenge osv.) er den alt andet end et eventyr.

Det er nemlig historien om forfatteren Mr. Barrie (Johnny Depp) der møder familien Davies, der består af 4 brødre og enken Misses Sylvia Davies (Kate Winslet). Barrier bliver hurtigt knyttet til familien og bruger sine dage på at lege med børnene og aftenen på at skrive om sin nye inspiration. Men det begynder langsomt men sikkert at ændre hans liv for altid…

20/07-07Ud på Ønskeøen
Historien om Peter Pan blev til efter en større skrivekrise hos forfatteren, James Barrie. "Finding Neverland" fortæller historien om, hvordan Barrie (Johnny Depp) kom gennem krisen ved at møde en enke (Kate Winslet) og hendes fire sønner, som han fik et meget tæt forhold til. Teaterstykket "Peter Pan" er i høj grad historien om deres glade, legende sommer sammen. Men forholdet havde også omkostninger, for hverken Barries kone eller det snerpede engelske borgerskab kunne acceptere, hvad der foregik.

"Finding Neverland" bruger meget små armbevægelser. Den er dvælende, langsom, uden større drama i scenerne - og alligevel kommer den langt omkring. For den er både smuk og sørgelig og en ubetinget hyldest til fantasien.

Depp er vanligt fantastisk som James Barrie, men det er heller ikke...

14/06-07Fantastisk
Filmen formår at finde barnet frem i mig, og giver mig en lyst til lege og bruge min fantasi. Hvis det har været hensigten med filmen, så har den levet op til sit fulde. :-)

24/02-07Depps pragtpræstation
Det må kræve meget af en god skuespiller som Jhonny Depp at deltage en en film, der ud over at være langtrukket, hverken har et point of no return eller et klimaks.
Det er første gang jeg har set en film der er så dårligt fortalt, selvom skuespillet i og for sig er meget godt.

04/06-06Bevægende!
I et moderat tempo udspiller Marc Fosters autentiske beretning bag opførelsen af Peter Pan sig, men med hvilken varme. Et medrivende skuespil, ledt an af Johnny Depp og en meget overbevisende Freddie Highmore i rollen som drengen Peter, gør denne fantasifulde, men også tragiske fortælling både rammende og bevægende.Fakta

Medvirkende
J.M. Barrie Johnny Depp
Sylvia Llewelyn Davies Kate Winslet
Charles Frohman Dustin Hoffman
Fru du Maurier Julie Christie
George Llewelyn Davies Nick Roud
Mary Barrie Radha Mitchell
Jack Llewelyn Davies Joe Prospero
Peter Llewelyn Davies Freddie Highmore
Wendy Darling Kate Maberly
Michael Llewelyn Davis Luke Spill
Peter Pan Kelly Macdonald
Conan Doyle Ian Hart
Bag kameraet
Instruktion Marc Forster
Produktion Nellie Bellflower, Richard N. Gladstein
Manuskript David Magee
Forlæg Allan Knee
Fotografi Roberto Schaefer
Klip Matt Chesse
Scenografi Gemma Jackson
Musik Elton John, Jan A.P. Kaczmarek
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Periodefilm
Nøgleord Manuskriptforfatter, NBA
Premieredatoer
Biograf 25.02.2005
Dvd 19.07.2005
Øvrige oplysninger
Land England, USA
Produktionsår 2004
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 47.583
Selskab Film Colony
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...