Dark Star

Fire tek-nørder har til opgave at rense solsystemer for uønskede planeter. De tre har været længe væk hjemmefra og keder sig bravt. Så er det godt at livet mellem stjernerne byder på bindegale computere, oppustelige rumvæsner og en "smart bomb", der tror den er gud. © Scope

Produktionsår 1974
Genre Komedie, Science Fiction
Instruktør John Carpenter
Medvirkende Brian Narelle, Cal Kuniholm, Dre Pahich, Dan O'Bannon
Spilletid 83 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

16/03-06Hello, Bomb? Are You With Me?
Fire astronauter har i 20 år rejst rundt i rummet og destrueret planeter der var ustabile. De keder sig bravt, men kedsomheden afløses indimellem af computere med storhedsvanvid og andet.

Carpenter’s første spillefilm er en low-budget (lavet så billigt at den også betegnes som en no-budget) sort sci-fic komedie , som han sammen med Dan O’Bannon, der senere skrev manuskript til film som ”Alien” og ”Total Recall”, startede på som amatør og siden fik penge, cirka 60.000 dollars, til at lave en film ud af.

Det ses også at filmen er lavet for næsten ingen penge, den virker amatøragtig sine steder og man kan heller ikke nægte at den kan føles uvedkommende i små perioder, men ikke desto mindre må resultatet siges at være imponerende, for effekterne og håndværket må siges at være temmeli...

07/07-05don 15
Du skal nok skynde dig at se den (Last house...), for jeg var lige inde og tjekke dens rating på IMDB og der snakker de om, at der er et remake på vej.

Das Gott: Kan du se hvad jeg mener? Man kan ikke snakke om en gammel film i dag, uden at man finder ud af, at der er et remake på vej.
Shiiiiiiit.

07/07-05Carpenter & Craven udgivelser
Så er Carpenter´s gamle kult klassiker endelig udkommet på dvd herhjemme igennem Midget entertainment. Dejligt!

http://www.dvdcity.dk/?51323231...138393638O49X2

Don: De har også lige udgivet tre game Craven film: "Frygtens sommer", "The hills have eyes 2" og sidst men ikke mindst "Last house on the left". Det er første gang den bliver udgivet på dvd herhjemme og udfra billederne bagpå, så ser det ud til, at det er den uklippede version. Så er du advaret, don! (Griner)

http://www.dvdcity.dk/?503131XO...3836O49O48O491

Emil Schultz: Hvis du skulle falde over nogle af disse udgivelser på et af de danske sites, hvor de er billigere end de 99,50 kr., som Dvd city tager, så må du meget gerne sige til.

05/01-05©Carpenter´s første©
Carpenter´s første rigtige spillefilm er samtidig hans mindst mainstream af slagsen.
Filmen kom i kølvandet på film som "Rumrejsen 2001" og tager tykt pis på genren uden at det bliver en falde-på-halen komedie.

Filmen blev lavet for stort set ingen penge og selvom den er lidt rå i kanterne, så vidner den om Carpenter´s potentiale.

Filmen beskriver hvor kedeligt det må være, at have været ombord på et rumskib så lang tid som vores venner har i denne film.

(Tak til Scope for at have taget sig tid til at tilføje Carpenter´s film, som jeg nu vil kaste mig ud i)


Fakta

Medvirkende
Doolittle Brian Narelle
Boiler Cal Kuniholm
Talby Dre Pahich
Pinback Dan O'Bannon
Powell Joe Saunders
Bomb #20 Adam Beckenbaugh
Rumvæsen Nick Castle
Computer Cookie Knapp
Bomb #19 Alan Sheretz
Mission Control Miles Watkins
Bag kameraet
Instruktion John Carpenter
Produktion John Carpenter
Manuskript John Carpenter, Dan O'Bannon
Fotografi Douglas Knapp
Klip Dan O'Bannon
Scenografi Dan O'Bannon
Musik John Carpenter
Genrer og relationer
Genre Komedie, Science Fiction
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1974
Spilletid 83 min.
Selskab USC

Se også...