In the mouth of madness

Da den populære horror-forfatter Sutter Cane forsvinder, bliver forsikringsagenten John Trent sendt af sted for at se nærmere på omstændighederne. Hans undersøgelser bringer ham til den lille by Hobbs End, hvor Canes rædselsvisioner tilsyneladende udspiller sig i virkeligheden. © Scope

Produktionsår 1995
Genre Gyser
Instruktør John Carpenter
Medvirkende Sam Neill, Julie Carmen, Jürgen Prochnow, David Warner
Spilletid 94 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sam Neill

Den kosmopolitiske newzealandske skuespiller Sam Neill, født Nigel, voksede op i Nordirland og har en alsidig karriere bag sig. Ud over sine roller i 'The Piano' (1993) og 'Jurassic Park' (1993) huskes han især for sin rolle i tv-miniserien 'Mesterspionen Reilly' (1983). Neill var på tale som den fjerde og femte James Bond, men blev overhalet...

Brugere

14/07-06"THIS IS NOT REALITY!" 4
Således vedbliver forsikringsagenten Trent (Sam Neill) indtil det forfærdende og dystre klimaks på Carpenters mest vellykkede 90'er gyser (mener forresten at de eneste horror produktioner Carpenter instruerede i halvfemserne var de utåelige Village Of The Damned og Vampires, så der er ikke meget at konkurrere med :-)

Anyways, historien omhandler en horror-forfatters forsvinden med det Stephen King lignende navn Sutter Cane, Han forsvinder på et meget dårligt tidspunkt, faktisk lige til udgivelsen af sin nye roman, og straks begynder optøjerne, for Canes bøger har en meget skrækindjagende effekt på sine læsere, og derfor sender forlaget forsikringsagenten Trent og en assistent ud for at finde Cane, en søgen der kulminerer i bedste Lovercraft stil.

Filmen er en lang ubehagelig og skr...

22/06-05Carpenter som vi ka li' ham!!
Denne gyser overraskede mig positivt med alle sine plot twists og små særheder (maleriet der bliver levende) og flash-shock (opvågning i den blå bus). Det er bare rrrigtig ærgerligt, at gode gamle Carpenter har mistet touch'et lige siden. Hans tidlige film "The Fog" er for mig, en af hans mest uhyggelige film, hvor også hans brug af flash-shock er utroligt effektive! (bilruden!). Men det bedste ved "In the Mouth..." er den uforudsigelighed og skævhed, som jeg ikke erindrer at have set i lang tid eller siden.

En lille bemærkning... Læg mærke til en ung Anakin Skywalker, som drengen på cyklen.

(Filmen set på gode gamle Laserdisc)

22/06-05Med Lovecraft som Inspiration
Hvis man nogensinde har følt sig så opslugt af en bog, at man flipper fuldstændig skråt og går amok, kan man uden problemer sætte sig ind i hvad det er, der sker for læserne af horrorforfatteren Sutter Cane's bøger.
Hvis disse "fanatiske" læsere så oveni dette faktum ikke får fat i hans sidste nye roman kan det vel ikke overraske nogen, at der er udsigt til problemer?

Da Sutter Cane, midt i denne sære blanding af ekstrem succes og kaotiske tilstande, forsvinder sammen med sit nyeste og meget dyrebare manuskript, får den garvede forsikringsagent Sam Neill til opgave at lokalisere ham.

Desuden får Sam Neill den knapt så misundelsesværdige opgave at lokalisere den meget mystiske by Hobb's End. En by Sutter Cane har opfundet til sit fiktive romanunivers og som egentlig ikke burde ek...

05/01-05©I bedste King stil© 2
"In the mouth of madness" er ikke baseret på en Stephen King roman, men det kunne den sagtens have været, da den minder om noget udsprunget fra Stephen King´s fantasi.

Sam Neill spiller en forsikringsagent som sammen med Julie Carmen begiver sig ud for at finde den forsvundne Horror forfatter Sutter Cane (spillet af "Das Boot"´s Jürgen Prochnow). Deres søgen fører dem tilfældigvis til en lille by ved navn Hobbs End. En by som ikke ser ud til at befinde sig på noget kort.

Filmen har ligesom Carpenter´s "Prince of darkness" en dommedagslignende stemning, dog i højere grad.

Sam Neill spiller fortræffeligt og filmen er visse steder ret scary.

Filmen repræsenterer for mig samtidig enden på Carpenter´s storhedstid, da han efterfølgende ikke har kunnet nå op på sit gamle niveau.
A...

Fakta

Medvirkende
John Trent Sam Neill
Linda Styles Julie Carmen
Sutter Cane Jürgen Prochnow
Dr. Wrenn David Warner
Saperstein John Glover
Robinson Bernie Casey
Paul Peter Jason
Jackson Harglow Charlton Heston
Pickman Frances Bay
Simon Wilhelm von Homburg
Dreng Hayden Christensen
Bag kameraet
Instruktion John Carpenter
Produktion Sandy King
Manuskript Michael De Luca
Fotografi Gary B. Kibbe
Klip Edward A. Warschilka
Scenografi Jeff Ginn
Musik John Carpenter, Jim Lang
Genrer og relationer
Genre Gyser
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab New Line Cinema

Se også...