Open Water

Susan og Daniel er på ferie og tager sammen med andre turister ud for at dykke. De to svømmer på opdagelse væk fra båden, der ved en fejl sejler uden dem. Pludselig er Susan og Daniel helt alene på vandet og panikken begynder at brede sig. For at gøre ondt værre dukker der hajer op i farvandet. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Thriller
Instruktør Chris Kentis
Medvirkende Blanchard Ryan, Daniel Travis, Saul Stein, Estelle Lau
Spilletid 79 min.
Biopremiere 10.09.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Blanchard Ryan

Susan Blanchard Ryan opnåede en solid og overraskende succes med den ene af de to hovedroller i hajdramaet 'Open Water' (2003). Den ualmindeligt billigt producerede film bliver et solidt hit efter at være blevet præsenteret på Sundance festivalen 2004. Ryan debuterede på film med en lille rolle i ensembledramaet 'Remebering Sex' (1998). Efter ...

Anmeldere

Politiken
"...er måske lige skrabet nok til at opnå den kultstatus, man indlysende nok angler efter."

Berlingske
"...hvad der vist skulle have været et vådt kammerspil, bliver en dramaturgisk træden vande..."

Jyllands-Posten
"Autenticiteten fører til intensitet, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har ladet mig rive sådan med af en gyser og håbet på hovedpersonernes overlevelse."

Information
"...inden for sine begrænsede ambitioner er Open Water tiltalende konsekvent og grumme effektiv."

Ekstra Bladet
"...simpelt hen for lidt til at holde interessen fanget."

B.T.
"Den uhyggeligt realistisk Open Water gør det...ikke sjovere at gå i vandet..."

Cinemazone
"...man står tilbage med en håndfuld gode takter, et velment men ikke synderligt imponerende skuespil og en film, som dvæler lige en anelse for meget."

Brugere

28/01-08Den ubarmhjertige, rå natur er ikke til at spøge med
"Open Water" skrider frem i et afdæmpet tempo, som man efterhånden ikke ser længere indenfor mainstream-genren. Det vil uvægerligt betyde, at filmen trods sine beskedne 80 minutter let kan føles lidt for langtrukken for mange (det gjaldt også for undertegnede).

Men filmens force ligger i den (meget bevidste, formoder jeg) "back to basics"-agtige dramatisering af det klaustrofobisk-isolerede og drabelige forløb på det åbne hav. Hér er ingen omfattende, mere eller mindre fortænkt, historie med bølgende persondramaer og spændingskurve ud over grundidéen om forløbet frem til den konkrete desperate situation på det varme, men dog livsfarlige, åbne ocean.
Der er heller intet svulstigt skuespil med store armbevægelser og vildt skrigeri, selv om døden svømmer nærmere og nærmere på vore to - ...

27/01-08Svømmetur for vovehalse
Open Water er en klaustrofobisk lowbudget spændingsfilm, som via en nærmest dokumentarisk billedside og helt enkle virkemidler formår at skabe en svedperlefremkaldende stemning på det åbne hav.

To mennesker efterlades alene på det åbne hav, da de tager med en samlet flok på dykkertur. Efterhånden som situationens alvor går op for de to og hajerne rykker nærmere og nærmere fortættes ubehagen og panikken hos den unge mand og kvinde. Meget andet sker der ikke i denne ca. 75 min lange one location spændingsfilm.

Filmens styrke er klart det nærmest dokumentaristiske look, som måske lige så meget er en naturlig følge af det ultra skrabede budget, som en følge af velovervejede filmtekniske beslutninger. Hvad enten det ene eller andet er tilfældet, så bevirker det amatøragtige visuelle loo...

18/07-05Træden vande uden thrill......
Filmen er en lavbudget film og det kan tydeligt ses - den når slet ikke ind til tilskueren og efterlader desværre kun en krusning i havoverfladen.

Ideen med historien er ellers god - men skuespillet er så dårligt at filmen slet ikke formår at medrive publikum i handlingen.

Mest af alt minder den om en dårlig tv-film, som slet ikke burde være blevet vist i de danske biografer.

17/07-0510 gange bedre end forventet!
Med den rædselsfulde ”The Blairwitch project” i baghovedet, så det ikke alt for godt ud må jeg indrømme, da TV 1000 søndag aften havde premiere på Open Water. Og mine forventninger var heller ikke store til filmen, selvom jeg nu godt kan nyde klaustrofobiske film. Jeg kan så afsløre, at den eneste ting Open Water og Blairwitch project har tilfælles er, at de er filmet på samme måde.

Open Water er en intens og medrivende lille sag, og hele filmen udspiller sig på et sted, nemlig havet. Filmen er lavet for næsten ingen penge, optaget med et digitalt videokamera, og den minder om en dokumentar film. Alt det er med til at gøre filmen levende, fordi vi er frie for alle de kunstige tricks og manipulerende midler, som man ser i store og dyre Hollywood produktioner. Her vi får nemlig den ægt...

24/04-05tja
Anonym
Blev meget skuffet da jeg så filmen, Så ikke de sidste 30 min, den er for kedelig!

09/03-05The Blair Fish Project
Uhyrlig spændende historie med samme gode uhyggelige stemnig som i "The blair witch project". Uhyggeligt realistisk, og jeg må indrømme at jeg OVERHOVDET ikke havde den samme stemning i maven da jeg så "Jaws".

Tæt på topkarakter.

08/03-05Blair Witch på åbent hav.
Genial film, som med et minimalt budget, ukendte skuespillere og håndholdt kamera gør filmen så realistisk, at det griber - meget! Har du hang til action og store grumme dræberhajer a la "jaws", er det nok ikke lige filmen for dig. Men spændende - det er den sgu. Og ubehagelig slutning!

18/02-05Philip-L
Du har ret i at det er et mesterværk på den måde den er filmet. Nemlig at det er rigtige hajer og ikke en oppustelig dukke eller computeranimeret halløj..

18/02-05Open Water
Denne film, er ét mesterværk i betragning af at de bruger ægte hajer!

18/02-05God og stemningsfuld
Open water er en god og stemningsfuld klaustrofobisk lille film. Den går under huden på én. Den er simpel og dette gør sikkert den negative omtale filmen har fået, men fordi den er simpel og lavet på et billigt budget, gør den ikke dårlig....tværtimod! Chris Kentis har formået at lave en klaustrofobisk lille film med få redskaber. Måske er skuespillet ikke det bedste, men det ville også have ødelagt filmen hvis ikke det var lidt amatør agtigt. Det er jo hele pointen at det skal ligne sådan en film som enhver turist kan lave med sit Sony Cam recorder.
Jeg var bange for at blive skuffet da jeg satte filmen på, men må indrømme at den var de 79 min. værd.
Det er svært at give sådan en film stjerner, men den fortjener at få sine stjerner da det er godt kram!
Fakta

Medvirkende
Susan Blanchard Ryan
Daniel Daniel Travis
Steh Saul Stein
Estelle Estelle Lau
Davis Michael E. Williamson
Linda Cristina Zenarro
Junior John Charles
Bag kameraet
Instruktion Chris Kentis
Produktion Laura Lau
Manuskript Chris Kentis
Fotografi Chris Kentis, Laura Lau
Klip Chris Kentis
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 10.09.2004
Dvd 10.01.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 79 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 3.745
Selskab Plunge Pictures
Biodistributør Angel Films

Se også...