Fantomet (The Phantom)

Dybt inde i den bengalske jungle bor Kit Walker alias Fantomet. Sammen med hunden Devil og hesten Hero, holder Fantomet ro og orden i troperne. Det bliver der også brug for, da den magtsyge industrimagnat Xander Drax planlægger at overtage verdensherredømmet ved at finde og sammensætte tre magiske kranier. © Scope

Produktionsår 1996
Genre Adventure
Instruktør Simon Wincer
Medvirkende Billy Zane, Kristy Swanson, Treat Williams, Catherine Zeta-Jones
Spilletid 100 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

05/01-05Christian
Den box Thomas Nielsen omtaler kan f.eks. forudbestilles via DVD city/Videonetto. Filmene bliver vist også udgivet seperat. Derudover er "Greystoke" med Christopher Lambert også på trapperne.

http://www.dvdcity.dk/?11012/30/2

OBS: det sidste i linket: /30/2 skal også med. Ved ikke lige hvorfor det blev udeladt.

De er at finde under "kommende film". Scroll ned til d. 28/06 hvor du kan finde den.

19/09-04tja...
Anonym
Sjovt at den så kommer på fjernsynet lige som den diskuteres.... Jeg så den igen (første gang siden bio), og jeg må indrømme at den havde en Roger Corman agtig charme i sig. Og Treat Williams som jeg synes er en undervurderet spiller (ok, han kan ikke de tunge ting men de lette gør han rigtig godt).

Men den er nu en ret tynd kop te hvis underholdning er lidt på den ufrivillige side. Men den er faktisk ikke så dårlig som jeg husker.....så thomas, her en en ekstra stjerne for papmache grotter og optisk indklippede eksplosioner hehe...

17/09-04cool
Anonym
exellent...tak.

16/09-04hehe
Anonym
Jeg kender det...jeg var for ung til at være med før Return of the Jedi i biografen men jeg KAN love dig for Rancor monstret skræmte mig...jesus christ.

Weismuller box...hvor...HVOOOOR??!?

16/09-04Åh ja..
Anonym
disse minder, jeg kender det godt, så dem også selv som barn, disse "forfilm" i Tv. Mine først biografforstillinger som foregik i byens eneste og meget gamle biograf, viste såkaldte 4-forstillinger/søndagsforstillinger, hvor jeg mere eller mindre så og genså de gamle Tarzan-film og helt enig, Johnny ER den RIGTIGE Tarzan. Ved du at der lige er udkommet (eller at den er lige på trapperne) en DVD boks, med de første 6 (5?) Tarzan-film med Weissmüller? Regner med at Scope opretter dem? (Hov, så lige at den første faktisk ER oprettet, så mangler vi bare resten. Så skal den altså genses igen igen).

I øvrigt var den første nye og moderne film jeg så den oprindelige Star Wars, og det var stort. Jeg var hunderæd da jeg skulle ind og se den (sammen med min far), da den dengang var forbudt for...

16/09-04Nostalgi
Anonym
Det er sådan lidt det hele. Men et eller andet sted ligger forfilmene dybt i mig da det var det eneste jeg som barn "måtte se" på tv. For mig er Tarzan Johnny Weissmüller ;)
Han var stor i "Pulp" og en serie tidlige Billy The Kid film, men spillede ikke så meget derefter fordi han vandt en guldmedalje i svømning (Weissmuller rivalri?) og startede et firma der lavede swimming pools.
Noget siger mig at der er en slags Ed Wood film derinde. Flash Gordon, Buck Rogers etc er ren nostalgi for mig som Sci-Fi fan (både bøger, film, tv etc).

16/09-04Fan?
Anonym
Er du hemmeligt fan af den gamle Flash Gordon - Buck Rogers og Tarzan, Buster Crabbe eller er det blot hans status som helt i 30- og 40'ernes forfilm du hentyder til?

16/09-04jep
Anonym
Nok ikke så langt....for det er unægteligt 30'er feelet som der appelerer i filmen. Måske lidt for meget endda da filmens manuskript godt kunne være skrevet som direkte homage til den slags "så er der forfilm" nostalgi. Fordi der er ikke ret meget mere at finde... ;)
Faktisk er det en salgs positivt had (??) jeg har til den...som sagt, elsker at hade den.

Hvornår laver nogen en film om Buster Crabbe? Der MÅ være en god historie der...

15/09-04Christian
Anonym
Ha ha ha, point taken ;o) Men ellers var det vel også på tide, at vi gik hver sin vej med sådanne film. Jeg kan nu godt følge din kritik, så helt så langt fra hinanden er vi trods alt ikke, eller er vi :o()

15/09-04uenig..jubii
Anonym
Min gode ven Thomas....dette er en god dag.
For jeg fucking HADER denne film ;) Men jeg elsker at hade den netop fordi det lykkedes faktisk for den at bevare smagen fra 30'ernes eventyr. Noget jeg elsker når det virker (Indiana Jones, Bring'em back Alive - tv) og hader ellers....jeg synes denne film falder til jorden som "wannabe" superhelt film og virker cheesy.
Men Treat Williams er med, så den får to stjerner. Han kunne godt være en Buster Crabbe ;)

PS: Kan ikke klare Billy Zane, derfor er denne anmeldelse nogenlunde lige så objektiv som en husmor til et Chippendale show....Fakta

Medvirkende
Fantomet Billy Zane
Diana Palmer Kristy Swanson
Xander Drax Treat Williams
Sala Catherine Zeta-Jones
Quill James Remar
Kabai Sengh Cary-Hiroyuki Tagawa
Dave Palmer Bill Smitrovich
Morgan Casey Siemaszko
Charlie Zephro David Proval
Ray Zephro Joseph Ragno
Bag kameraet
Instruktion Simon Wincer
Produktion Robert Evans, Alan Ladd Jr.
Manuskript Jeffrey Boam
Forlæg Lee Falk
Fotografi David Burr
Klip O. Nicholas Brown, Bryan H. Carroll
Scenografi Paul Peters
Musik David Newman
Genrer og relationer
Genre Adventure
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1996
Spilletid 100 min.
Selskab Paramount Pictures, Village Roadshow Productions, The Ladd Company

Se også...