The Machinist

Trevor Reznik har ikke sovet i et år. Søvnmanglen begynder at nedbryde hans hjerne og krop i en grad, at det er direkte livstruende. Samtidig begynder Trevor at finde mystiske sedler i sin lejlighed og hallucinere om mærkelige personer. Ikke en god tilstand at være i, når man arbejder med store maskiner. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Thriller
Instruktør Brad Anderson
Medvirkende Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian
Spilletid 98 min.
Biopremiere 03.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jennifer Jason Leigh

Den talentfulde frk. Leigh har aldrig været bange for at kaste sig over skæve roller og er virkelig i stand til virkelig at hæve niveauet i middelmådige film. Som 14-årig deltog hun i en sommerworkshop hos Lee Strasberg. Efter et par tv-roller fik hun en af hovedrollerne i gyserfilmen 'Tag telefonen og dø' (1981). Herefter fulgte college-filmen '...

Anmeldere

Politiken
"...et utal af detaljer, man kan nyde i forbifarten, uden at 'The Machinist' slipper sin nerveskærende intensitet. Her er begrebet eksistentiel thriller - med vægt på eksistentiel - virkelig på sin plads."

Berlingske
"...fungerer frysende effektivt som både barsk thriller, psykologisk drama og moralsk fabel."

Jyllands-Posten
"...en isnende og ekstremt stilfuldt iscenesat tur ind i en forstyrret mands psyke."

Information
"Det er en frydefuldt foruroligende oplevelse at opdage, hvad der foregår, i takt med at det også går op for stakkels Trevor Reznik."

Ekstra Bladet
"...Christian Bale...yder dog en pragtpræstation som den neurotiske Trevor, men det formår ikke for alvor at dække over, at der absolut intet kød er på den tynde historie..."

B.T.
"...kun have været et skræmmende portræt af menneskesindet. Men historien går ikke tilstrækkeligt i dybden."

Filmland
"...'The Machinist' er en ganske usædvanlig film."

Cinemazone
"Man skal dog ikke regne med at alle brikker falder helt på plads, men slutningen holder til flere eftersyn."

Brugere

06/09-07Hvor kan denne film købes? 8
Ja, Hvor kan jeg få fingrene i denne roste Bale-film?

09/03-06Den Sorte Sjæl
Maskinarbejderen Trevor (Bale) plages af søvnløshed, han har ikke sovet i et års tid. Samtidig begynder der at dukke sære sedler op i hans lejlighed og han møder mystiske personer. Er det hans nedbrydende sindstilstand der begynder at plage ham, eller er nogen ude på at genere ham og hvorfor.

Kløgtigt opbygget og atmosfærefyldt mørk thriller, om et menneske i afgrundsdyb eksistentiel krise.

Paranoiaværdien er høj og trods fraværet af den store ydre dramatik, skabes der ved hjælp af lyde, musik, metaforiske og direkte hentydninger til filmens tematik, dystre og trøstesløse kompakte billeder og sublimt spil fra en chokerende afpillet Bale, en indre dynamik, der gør filmen til en af de mest spændende film i sin genre.

Det er indrømmet ikke svært at gætte hvad der sker eller fore...

08/01-06Superb!
Anonym
Dette er en utrolig stemningsfuld film, med en stemning så mørk som graven.
Lidt pudsigt at følge en hovedperson som er maskintekniker, når man ligesom mig har en fortid indenfor dette fag.

11/06-05Memento-like
Anonym
God suspense/mystery.

Den minder mig dog lidt for meget om Christopher Nolans Memento, til at jeg kan sige, at jeg synes, at den er sin egen.

Jeg håber, at vi kommer til at se mere med Aitan Sanchez-Gijón (den smukke enlige mor).

11/06-05en god lille sag
Filmen fungere godt og der er sans for detaljerne.Det er en alt for sjælden måde at fortælle en historie på.

Men filmen er for længe om at komme igang og man er derfor lidt ukoncentreret i første halvdel af filmen hvilket er synd for det gør det til en lidt blandet oplevelse.

Men alt i alt en god lille film og kan man ellers lide film der bygges op lag efter lag ganske langsomt,så se den!!!

09/06-05- Lille film, stor oplevelse - 1
“The Machinist” er bestemt ikke en af årets mest omtalte film for ingenting. Udover at være en af de mest originale thrillere set i lang tid, så er det også en ualmindelig nervepirrende en af slagsen.

En dyster og gådefuld handling er med til at skabe en særdeles spændende film, og alene stemningen er en oplevelse ud over det sædvanlige. Den besidder en bidende uhygge og et psykologisk omdrejningspunkt, der gør filmen medrivende fra start til slut.

En radmager Christian Bale er fremragende i hovedrollen som den plagede Trevor, og han tilfører sin rolle den smule empati, der er nødvendig for at have ondt af ham. Uden tvivl et midlertidigt højdepunkt i karrieren for den unge Bale, der med sit store talent forhåbentlig går en stor fremtid i møde med den ”døråbnende” rolle som Bruce Wa...

15/05-05bag of bones 9
Spoilers, mates

Mystikpræget, fascinerende og ret uforudsigelig atypisk thriller, der med en stilsikker og konsekvent linie suger det ubehjælpelige publikum ind i det konstant trykkende og dragende univers. Manuskriptforfatteren Scott Kosar har skrevet et overraskende sammenhængende manuskript, der i hænderne på den talentfulde og opsigtsvækkende instruktør Brad Anderson (der med sin begrænsede filmerfaring taget i betragtning, imponerer desto mere med sin bedrift med The Machinist) har udmundet sig til en seværdig og anbefalelsesværdig film, hvor alt er skåret ind til det essentielle og intet billede eller handling er overflødigt.

Christian Bale har længe været en af Amerikas mest interessante skuespillere at følge, da han både har vist diversitet og alsidighed i sine rollevalg,...

11/05-05©Farewell to arms© 2
Advarsel! Spoilers:

De første 10 minutter af denne film gik med at komme sig over chokket af, hvor meget Bale havde tabt sig til denne film. Han så jo helt creepy ud. Især hvis man sammenligner med hans statur i "American Psycho", så kan man kune gisne om, hvor meget han må have presset sig selv.

Filmen er som et puslespil og til tider mindede den mig en smule om "Jacob´s ladder", men "The Machinist" adskiller sig ved at berøre et mindre overnaturligt emne. Nemlig skizofreni.

Filmens stemning er utrolig dyster og billederne meget grå og triste og man sidder og spekulerer på, om det nu også var et farve-tv man købte i sin tid. Brad Anderson har utrolig sans for detaljerne og filmisk er den en nydelse at overvære.

Det som adskiller "The Machinist" fra så mange andre lignende fi...

10/05-05Fantastisk! 23
Fascinerende film om én mands samvittigheds kvaler, som driver han ud på et sidespor, både mentalt og fysisk. Detaljerig og plotfokuseret thriller af den mere eftertænksomme slags, og tak for det. Bale er forrygende god og en mand der går til værks med stor dedikation, vilje og modighed. At tabe sig så meget vil formentlig give genlyd i historiebøgerne. Flot fotograferet og en meget dyster film, både af indhold men så sandelig også i sine billeder. Kan anbefales på det kraftigste!!

25/03-05Det søvnløse traume 11
I Brad Anderson The Machinist bliver en fysisk udmagret (extremt tynd og og lidende af søvnløshed) Christian Bale rammefortællingen om en søgen efter et traume.
Filmens sprog mimer protagonistens fragmenterede lidelser, så man som seer oplever den kaotiske verden, der udspringer af hans forpinte sind.

Christian Bale spiller/er Trevor Reznik hvis liv virker som et langt og udstrakt deja-vu.
Den åbenlyse årsag til dette er, at Reznik ikke har sovet i et år og at han derfor er så distræt, at den omkring liggende verden virker fjern og tåget.
Da en af Rezniks arbejdskollegaer mister armen i en ulykke, der er foråsaget af den fraværende Reznik, begynder konspirationerne og paranoiaen at bygge sig op.
Historien eskalerer, og Reznik går meget igennem før han opnår indsigt i årsagen ti...Fakta

Medvirkende
Trevor Reznik Christian Bale
Stevie Jennifer Jason Leigh
Marie Aitana Sánchez-Gijón
Ivan John Sharian
Miller Michael Ironside
Jackson Larry Gilliard Jr.
Jones Reg E. Cathey
Fru Shike Anna Massey
Reynolds James DePaul
Nicholas Matthew Romero Moore
Bag kameraet
Instruktion Brad Anderson
Produktion Julio Fernández
Manuskript Scott Kosar
Fotografi Xavi Giménez, Charlie Jiminez
Klip Luis De La Madrid
Scenografi Alain Bainee
Musik Roque Baños
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 03.12.2004
Dvd 09.05.2005
Øvrige oplysninger
Land Spanien, USA
Produktionsår 2004
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 7.194
Selskab Fílmax, Castelao Producciones
Biodistributør Angel Films

Se også...