Alfie

Charmerende, nonchalant og sexet er Alfie damernes mand, og han nedlægger den ene efter den anden. Eventuelle moralske betænkeligheder er han lykkeligt forskånet for i sit letbenede liv som helhjertet skørtejæger. Alfie står dog over for et seriøst problem, da både hans kone og en af hans elskerinder bliver gravid. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Charles Shyer
Medvirkende Jude Law, Marisa Tomei, Susan Sarandon, Omar Epps
Spilletid 103 min.
Biopremiere 25.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jude Law

Englænderen Jude Law begyndte som skuespiller i The National Youth Theatre som 12-årig og forlod skolen som 17-årig for at medvirke i eftermiddags-soap'en 'Families'. Fra 1992 og et par år frem stod den på teater, før han fandt vej til filmen, hvor han ikke er gået af vejen fra skæve roller. Law har aldrig spildt sin tid med perifære smårolle...

Anmeldere

Politiken
"Bortset fra musikken er resultatet ostentativt kedeligt."

Berlingske
"...skæmmes af en stakåndet frygt for at kede publikum og samtidig driver rovdrift på Jude Laws romantiske udstråling, men at han har selvironisk karisma nok til alligevel at gøre sin egocentriske erotoman til en figur, som man gider interessere sig for og endda får en lettere irriteret sympati for."

Jyllands-Posten
"Visuelt er filmen klodset og tung i optrækket og replikkerne friskfyragtige indtil det ulidelige."

Weekendavisen
"Filmen er ikke så elegant som den tror, men den bitre bund af kronisk umoden manddom er stadig en mildt tankevækkende faktor."

Ekstra Bladet
"Nogle synes, at den engelske skuespiller Jude Law er et lækkert hug, men som den skruppelløse kvindebedårer og fantomelsker Alfie er han for fersk og ikke morsom nok."

B.T.
"...en udmærket film - dog mere lystspil end sort komedie."

Filmland
"...det er en tilsyneladende plat film, men under overfladen gemmer der sig alligevel noget godt. Tag den for det den er og du vil blive positivt overrasket..."

Cinemazone
"...et helt fornuftigt bud på lidt flashy og finurlig underholdning med charmerende skuespillere og en lun pointe til alle de selvudråbte scorekonger, som måtte være blevet slæbt med i biografen."

Brugere

19/07-09En film der overrasker
Lige på og hårdt, charmerende og drengerøvet af den bedste slags - sådan møder vi Alfie.

Et stykke inde i filmen bliver man ærligt talt lidt træt af fyren, og jeg tog mig selv i at kede mig... (Man kan godt blive lidt træt af den slags film, hvor hovedpersonen hele tiden taler til publikum)

Men der tog jeg fejl! Det var jo lige præcis det samme, han selv - nej, se det selv.
Det er en overraskende tankevækkende film om mennesker, følelser og handlinger. Vores handlinger har jo konsekvenser - det må den gode Alfie også erfare!

Jude Law er fremragende som Alfie - og han bakkes glimrende op af de øvrige skuespillere.

Sjov lille detalje i filmen er de store skilte, man indimellem kan se i baggrunden.

06/01-06Hmmm...
Hvis man trænger til at se en film uden indhold, men med en enormt lækker hovedperson, så er Alfie lige sagen... Der er ikke så meget mere at sige.. Alligevel får den 3 stjerner af en eller anden grund!

28/09-05hmm
Jeg elsker Jude Law, og han er også den eneste grund til at denne film trods alt når op på tre stjerner.. For meget indhold er der godt nok ikke....

15/08-05Var lidt skuffet
Må indrømme at jeg havde forventet mere. Den var sgu lidt flad/tynd.
Men den var da sjov, synes bare ikke rigtig den kom ud af sportet, og da den endelig skulle virke en smule seriøs, syntes jeg den faldt til jorden.

09/06-05my kind of movie 1
Charles Shyers Alfie er en genindspilning (eller nyfortolkning af det oprindelige teaterstykke) af Lewis Gilberts film fra 1966 med Michael Caine i hovedrollen. Shyers opdatering er dog ikke endt som rent plagiat, men er en vellykket seriøs komedie med eksistentielle undertoner og hjerte og mening, der sagtens kan stå på egne ben. Shyer har tidligere ikke ligefrem brilleret i filmbranchen (han har faktisk ikke begået andet end fordummende og udfordringsløse komedier før nu), men med ’05-versionen af Alfie har han fået sig hvad der ligner et kunstnerisk gennembrud og serverer en dannelsesfortælling af den mere klicheløse (forholdsvis) og seværdige slags, hvor associationer til Weitz-brødrenes fornemme About a Boy fremkommer, uden at Alfie dog når førnævntes højder.

Jeg har altid ment, ...

23/01-05Hvad skal man tro ?
Anmelderne siger at det er en spild-af-tid-film, brugerne siger at det er en film-man-ikke-må-gå-glip-af. Hvad skal man så tro ? Jeg tror jeg vil være enig med brugerne. Har godt nok ikke set filmen, men den ligner en rigtig drengerøvsfilm, måske endda lidt plat ? Har anmelderne lidt ondt i røven over at den ikke giver de vilde budskaber, og derfor "kasserer" de den !?
Løsn lidt op, og få et godt grin ;D.

03/01-05Vild med Alfie!
Anonym
En fantastisk film. Dette er filmen vi har ventet på. Det er guiden til alle drengerøve. Bridget Jones for mænd.
Kanon underholdning!
Se den og identificer dig med Alfie.

23/12-04Fed Film!
Anonym
En Go' film! Kan kun anbefale den til det yderste, én go film som er værd at se....!

17/12-04Javel, ja
Anonym
Er nu ikke helt så sikker på at ALLE vil kunne lide denne Alfie.
Synes selv det var en temmelig ordinær film omend af den type man bliver glad af at se (hvis man er mig - vil helst ikke udtale míg på alles vegne;-)).

01/12-04Sej film!
Anonym
Alfie er en vidunderlig, sej og skøn film!! En film som ALLE vil kunne li'!

Fakta

Medvirkende
Alfie Jude Law
Julie Marisa Tomei
Liz Susan Sarandon
Marlon Omar Epps
Lonette Nia Long
Dorie Jane Krakowski
Nikki Sienna Miller
Lindy Marjan Neshat
Terry Kevin Rahm
Hr. Wing Gedde Watanabe
Bag kameraet
Instruktion Charles Shyer
Produktion Elaine Pope, Charles Shyer
Manuskript Charles Shyer, Elaine Pope
Forlæg Bill Naughton
Fotografi Ashley Rowe
Klip Padraic McKinley
Scenografi Sophie Becher
Musik Mick Jagger, John Powell, David A. Stewart
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Remake
Relaterede film Alfie
Premieredatoer
Biograf 25.12.2004
Dvd 08.06.2005
Øvrige oplysninger
Land England
Produktionsår 2004
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Paramount Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...