Family Man (The Family Man)

Jack Campbell er arbejdsnarkoman på Wall Street. En dag får han mulighed for at se, hvordan hans liv havde set ud, hvis han var blevet sammen med sin gamle kæreste, Kate, i stedet for at vælge karrieren. Han vågner op en morgen sammen med Kate, som nu er hans kone, og deres to små børn. Jack må omstille sig for at leve op til livet som familiefar. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama, Komedie
Instruktør Brett Ratner
Medvirkende Nicolas Cage, Téa Leoni, Don Cheadle, Jeremy Piven
Spilletid 125 min.
Biopremiere 16.02.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Téa Leoni

Elizabeth Téa Panteleoni debuterede i tv-serien 'Santa Barbara' (1989) og var allerede aktuel på det store lærred året efter i 'Hjælp – jeg er en kvinde'. Hun gjorde sig bemærket i Tom Hanks-filmen 'I en klasse for sig' (1992) og spillede overfor Ben Stiller og Patricia Arquette i den stjernebesatte indie-komedie 'Flirting with Disaster' (1996). ...

Anmeldere

Politiken
"...mest underholdende er Brett Ratners film alligevel i den del, hvor Jack endnu er rasende og lamslået over sin uheldige og uforståelige sociale forvandling."

Jyllands-Posten
"...så herlig som en kop dampende varm chokolade på en snekold vinterdag."

Information
"en velspillet feel-good-movie af den gammeldags slags, hvor alt går, som det skal, nemlig godt " i nogens øjne en svaghed " med mig er det helt i orden."

Ekstra Bladet
"Tilmed er moralen i "Family Man" et klamt eksempel på den amerikanske recept: Feel good og forbliv bevidstløs."

B.T.
"Når det vildt karikerede karriereliv og familieliv rammer temaerne i vores egen hverdag meget så går de fem første kvarter af filmen med mundvigende pegende op."

Aktuelt
"...udvikler sig desværre ikke til mere end en sympatisk hyldest til fællesskab og familieliv i forstæderne."

Bogart
"...Nicolas Cage arbejder hårdt med at gøre en utroværdig rolle troværdig. På mig virker han anstrengende, og om filmen som sådan ´kan til nød ses´."

FilmReactor
"...dramaet er packet ind i en letvægtsforsendelse og komedien er skjult bag tunge spørgsmål om ret og uret."

Brugere

11/12-07Årets Julefilm....
Cola, chips, slik og Cage. så kan det ikke blive meget bedre.

21/11-07Moderne eventyr
En rigtig sjov og hyggelig film. Den tager et aktuelt emne op (som dog er blevet taget op mange gange), om hvilken ting i livet der er vigtigst. Karrierer og penge eller familie og kærlighed. Den gør det på en underholdende måde, og Nicolas er som altid fantastisk.

30/12-04så den på Dr1
Anonym
jeg så den i går på fjernsynet jeg synes at den var rimlig god

29/12-04om igen film
Anonym
Der er en del film der ligner RIGTIG meget, men denne film er nu alligevel en der kan underholde, modsat mange andre.

20/12-03hvordan vi burde være
Anonym
Kunstlet, men sød og sjov film med en tommetyk morale, der heldigvis ikke bliver alt for prædikene eller ubærlig. Det har overraskende vist sig at Brett Ratner (Rush Hour 1+2, Red Dragon) er en alsidig herre, og her instruerer han rigtig fint, både den forudsigelige historie og skuespillerne. Nicholas Cage virker for en gang skyld ikke ligeglad (har han gjort i for mange film synes jeg) og han er ret god. Tea Leoni er dejlig, og Jeremy Piven og Don Cheadle er med i to herlige biroller. Som sagt er moralen lige lovlig tydelig, men filmen styrer godt udenom de værste klicheer, og jeg føler at denne film kunne have være blevet meget, meget værre. En opløftende film i denne søde juletid.

06/12-03Helt igennem fin
Anonym
Family man er en meget hyggelig, varm film, som specielt egener sig til at blive set omkring juletid. Nicolas Cage har en af hovedrollerne og han gør det særdeles godt. Men... Hvis man er en person der hader film, som der kører i et lidt langsommeligt tempo, vil man bestemt ikke bryde sig om family man. Den kører i et pænt langsommeligt tempo. Men den er så smuk og sød at man tilgiver den for det. Filmen har dog visse mangler: Filmingen er lidt kedelig, og musikken er lidt tam.
HUMOR: 64%
MORALFYLDE: 75%
HANDLING: 72%
ORIGINALITET: 52%
TEMPO: 32%
STEMINIG: 76%
MUSIK: 54%
FILMING: 43%
I ALT: 69%

13/06-03Værd at gense
Anonym
FIlmen er hyggelig og giver en noget at tænke over bagefter. Gode skuespillere og nogle gode grin. Har efterhånden set den 5 gange på DVD og er da klar til at sen den igen. Helt sikkert en aften værd!!

13/10-02Til Minde Om Charles Dickens
Anonym
Konservativ og dybt forudsigelig fabel, som på sin måde er særdeles velegnet til en hyggelig stund foran Tv på en kold vinteraften, særligt omkring juletid.

Præsenterer og repræsenterer alle de rigtige meninger om amerikanske familieværdier, og så kan man jo mene hvad man vil om det. Men godt lavet, med sympatiske skuespillere og sød romantik, og lidt tankevækkende kan den da være, hvis man vælger at se den sådan.

Minder lidt om Charles Dickens' fantastiske historie, "Et Juleeventyr/A Christmas Carol".

Fakta

Medvirkende
Jack Campbell Nicolas Cage
Kate Téa Leoni
Cash Don Cheadle
Arnie Jeremy Piven
Alan Mintz Saul Rubinek
Lassiter Josef Sommer
Josh Jake Milkovich
Josh Ryan Milkovich
Evelyn Lisa Thornhill
Big Ed Harve Presnell
Bag kameraet
Instruktion Brett Ratner
Produktion Marc Abraham, Tony Ludwig
Manuskript David Diamond, David Weissman
Fotografi Dante Spinotti
Klip Mark Helfrich
Scenografi Kristi Zea
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 16.02.2001
Dvd 04.08.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 30.245
Selskab Riche-Ludwig Productions, Beacon Communications, Beacon Pictures, Howard Rosenman Productions, Saturn Films
Biodistributør Constantin Film

Se også...