Næsten helt perfekt - Spanglish (Spanglish)

Sammen med sin datter tager labre Flor fra Mexico til L.A. for at søge lykken. Hun får job som husholderske hos parret John og Deborah Clasky, der er lige så rige som de er excentriske. Jobbet viser sig at være ikke helt uden problemer, men Flor kløer på med krum hals i forsøget på at skabe et nyt og bedre liv for sig selv og sin datter. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør James L. Brooks
Medvirkende Adam Sandler, Téa Leoni, Paz Vega, Cloris Leachman
Spilletid 130 min.
Biopremiere 18.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Adam Sandler

Adam Sandler indledte sin karriere som stand up-komiker i Boston og fik hurtig en rolle som Theos ven Smitty i sitcom'en 'Cosby & Co' (1984-92). I 1990 blev han hyret til at skrive for 'Saturday Night Live', og året efter begyndte han at optræde i samme show. Sandler fik sin første store filmrolle i komedien 'Airheads' (1994) og har siden haft...

Anmeldere

Politiken
"...filmen kunne have været meget, meget bedre med en mere ægte mand end Adam Sandler som kok og fader. Der er for meget stand-up-komiker og for lidt viril power i hans udstråling, og Flor får ikke et modspil."

Berlingske
"Overhovedet ikke helt perfekt, men venlig, skæg og hyggelig."

Jyllands-Posten
"Der er en fin afdæmpet ægthed i filmens tone og i karaktererne, der er originalt besat - ikke skævt, men alligevel så tilpas overraskende, at det føles friskt."

Ekstra Bladet
"...størstedelen af filmen er muntert underholdende med tragisk snert..."

B.T.
"Instruktøren har et så præcist øje for konflikterne på tværs af klasser og og nye udfordringer til kendte og glemte skuespillere, at man tilgiver de lette tråd på steder i anden halvdel."

Filmland
"Der ligger en god, velformuleret komedie et sted nedenunder "Næsten helt perfekt", men for meget kejtet komik og rærlig romantik kvæler det hele."

Cinemazone
"Brooks vil gerne stille vigtige spørgsmål som assimilering, kulturelt ophav, opdragelse og tilhørsforhold - men skruer gevaldigt op for sentimentaliteten imens."

Brugere

24/10-07En god oplevelse
"Spanglish er én af de film, som du morer dig over så længe det varer, men ikke holder fast ved ret længe efter den er slut. Det er en god film, ikke noget specielt, men det er ganske glimrende underholdning... Sandlers første gode film, siden Punch-Drunk Love..."

07/08-07helt perfekt
næsten helt perfekt er lige præcis som sin titel; næsten helt perfekt!

historien om en familie på vej mod sammenbrudets rand, der ansætter den temperamentsfulde men charmerende spansktalende husholderskeinde

skuespillet er helt i top. historien bygger roligt op til en vedkommende fortælling der er både sjov, lærerig og helt særegen romantisk. se ikke tilbage. bare få den her film set

25/12-05Spanglish, et meget livligt og velmenende drama.
En film om mødet mellem to vidt forskellige kulturer og deres udvikling af forståelse, tolerance og medfølelse for hinanden.

Det er vidst ingen hemmelighed efterhånden, at jeg har en hvis forkærlighed for netop denne type af drama. At Spanglish til tider kan være meget sentimental skal være sagt med det samme, men den lever af sine mange store emotioner og følelser - der i momenter af filmen forløses både oprigtigt og bevægende - selvfølgelig blandet op med en god del humoristiske indslag. (Titlen er forresten en blanding af Spanish og English, selvsagt.)

Jeg syntes at filmen er virkelig vellykket, på baggrund af alle de flotte og overbevisende skuespillerpræstationer og dertil et næsten komplet manuskript, og en rigtig god instruktion af James L. Brooks.

Jeg syntes også at fi...

29/08-05- Gode intentioner -
Efter den charmerende og livsbekræftende oscarvinder ”As Good As It Gets” har James L. Brooks valgt at fortsætte i samme dur med sin næste film ”Spanglish”.

Men hvor førstnævnte besad en smittende charme kombineret med en menneskeklog oprigtighed, så nøjes denne her med blot at være charmerende, og det er oven i købet kun sporadisk.

Det starter egentlig meget godt med en god historie om barrieren mellem to sprog og sindelag, og den indsigt begge parter med tiden får i hinanden. Desværre bliver det emotionelt aldrig særlig dybt, og de steder hvor ens følelser titter frem er i filmens morsomme øjeblikke. Dem er der dog overraskende få af, og det ærgrer man sig over, da dem der er faktisk er ganske vellykkede.

Filmen munder ud i en trættende sentimental forløsning, og selvom filmen...

Fakta

Medvirkende
John Clasky Adam Sandler
Deborah Clasky Téa Leoni
Flor Moreno Paz Vega
Evelyn Norwich Cloris Leachman
Cristina Shelbie Bruce
Bernice Sarah Steele
Georgie Ian Hyland
Cristina som 6-årig Victoria Luna
Monica Cecilia Suárez
Flors mand Ricardo Molina
Bag kameraet
Instruktion James L. Brooks
Produktion Julie Ansell, James L. Brooks, Richard Sakai
Manuskript James L. Brooks
Fotografi John Seale
Klip Richard Marks
Scenografi Ida Random
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 18.02.2005
Dvd 10.08.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 8.162
Selskab Columbia Pictures, Gracie Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...