The Yes Men

Andy og Mike laver en hjemmeside som en parodi på WTO. Inden længe begynder de at blive inviteret til forskellige forretningsmøder. De to almindelig fyrer spiller med og giver den hele armen som vigtige forretningsmænd. I processen afslører de nogle af verdenshandlens mindre flatterende sider. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Dokumentar
Instruktør Dan Ollman, Sarah Price, Chris Smith
Medvirkende Dr. Andreas Bichlbauer, Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Michael Moore
Spilletid 80 min.
Biopremiere 24.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er nu alligevel værd at se. Både på grund af Bonannos og Bichlbaums fantasifulde, frygtløse og groteske ikke-voldelige aktivistmetoder og på grund af de tanker, den sætter i gang."

Berlingske
"...i sidste ende siger deres dokumentar langt mere om dem selv og en selvcentreret og forherligende form for journalistik, end den siger noget om det emne, de angriber."

Jyllands-Posten
"...selv om flere af de filmede practical jokes er sjovere på papiret end i praksis, indeholder filmen masser af ubetaleligt tragikomiske optrin."

Information
"...en kunstnerisk set ikke specielt imponerende film. Men en film, der - i tråd med Morgan Spurlocks fastfood-kritiske Super Size Me fra i fjor - fænger og vækker sympati..."

Ekstra Bladet
"...selv om den er ganske primitiv sådan rent filmisk, er det jo altid en fornøjelse at se jakkesættene bliver taget med bukserne nede."

B.T.
"...tonen bliver for selvfed, og der er ikke det fjerneste bud på, hvad vi skal sætte i stedet for den grad af globalisering, verden er nået til."

Cinemazone
"I stedet for en øjenåbner er The Yes Men blevet en meget målrettet film, som udelukkende henvender sig til et publikum, der i forvejen mener præcis det samme om globale handelsaftaler som vores hovedpersoner."

Brugere

27/12-05Guldfallos og lorteburgere
”The Yes Men” er en uhyre morsom og opsigtsvækkende aktivistfilm, der forsøger at vække folks opsigt, hvad angår WTO og den økonomiske globale dagsorden, der i højere og højere grad tilsidesætter den menneskelige faktor. Den er som sagt enormt sjov og samtidig chokerende, men den mangler en del nuancer om emnet.

To aktivister udgiver sig for at være fra WTO på diverse konferencer, hvor de i virkeligheden viser den mørke bagside af WTO. Den bagside der angår grønt lys til rige lande til at udnytte fattigere lande, for at putte det i simple vendinger. For eksempel tager de på en konference i Helsinki, hvor de siger at den Amerikanske Borgerkrig var unødvendig, da markedet i sidste ende ville løse slaveriproblemet. Verden fungerer bedre som den er i dag, hvor de fattige afrikanere blive...


Fakta

Medvirkende
Sig selv Dr. Andreas Bichlbauer
Sig selv Andy Bichlbaum
Sig selv Mike Bonanno
Sig selv Michael Moore
Journalist Phil Bayly
Bag kameraet
Instruktion Dan Ollman, Sarah Price, Chris Smith
Produktion Sarah Price, Chris Smith
Manuskript Dan Ollman, Sarah Price, Chris Smith
Fotografi Chris Smith, Dan Ollman
Klip Dan Ollman
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 24.06.2005
Dvd 19.12.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 80 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 3.132
Selskab Yes Men Films
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...